Follow us

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο

Η σύγχρονη ελληνική διατροφή ανάγεται στο τελευταίο food trend

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο

Η σύγχρονη ελληνική διατροφή ανάγεται στο τελευταίο food trend


"Mazi", "Opso", "The Life Goddess". Όχι, δεν πρόκειται για τα τελευταία blockbuster ούτε για κάποια περίεργα νέα superfoods. Αυτές είναι οι 3 τελευταίες προσθήκες στην ελληνική κουζίνα του Λονδίνου αλλά και οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι ενός νέου food trend που αναδεικνύεται στην παγκόσμια σκηνή.

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο

Η Poorna Bell της Huffington Post συναντήθηκε με την Χριστίνα Μουράτογλου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Mazi" και μίλησε μαζί της για το αναδυόμενο trend. "Μοιάζει με κλισέ αλλά πάντα μου άρεσε το φαγητό. Ένιωθα μαγεμένη από τις εστιακές επιχειρήσεις και έρχομαι από μια οικογένεια που θεωρεί το φαγητό ιερό" δήλωσε η Χριστίνα. Πλέον η ίδια έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο φρέσκα και καλαίσθητα εστιατόρια του Λονδίνου, με αέρα από Κυκλάδες αλλά σύγχρονο design και μενού που μεταφέρει με ακρίβεια την ελληνική φύση και αγάπη για το φαγητό στην βροχερή βρετανική πρωτεύουσα.

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο - εικόνα 2

Για να ξεκινήσει την επιχείρησή της η Χριστίνα αξιοποίησε κεφάλαια των γονιών της, κάτι που όπως λέει την γέμισε ευθύνες. "Έριξαν τις ελπίδες τους πάνω μου. Ήταν δύσκολο και πιεστικό αλλά αυτό με εξανάγκασε να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά. Όταν παίρνεις τόσο μεγάλα ρίσκα και μάλιστα με λεφτά που δε σου ανήκουν, πρέπει να δουλέψεις πολύ για να τα ξεπληρώσεις, κάτι που έκανα" ομολογεί η ίδια συνδέοντας έτσι την ελληνική κρίση με την άνθηση της νεολαίας της.

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο - εικόνα 3

Το μενού του Mazi ανανεώνεται συχνά και περνάει από διάφορα στάδια μέχρι να τελειοποιηθεί. Πάντα όμως, όπως η ίδια δηλώνει, προσέχει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο νέο και το παραδοσιακό, να είναι παιχνιδιάρικο αλλά και προσεγμένο. Πολλές από τις συνταγές περιέχουν ψήγματα από οικογενειακές συνταγές της ίδιας ενώ κάθε παραδοσιακό ελληνικό υλικό και φαγητό βρίσκει εδώ νέα πνοή.

Τα νέα ελληνικά εστιατόρια κατακτούν το Λονδίνο - εικόνα 4


Όπως φαίνεται η αναγέννηση της Ελλάδας περιλαμβάνει καλό φαγητό και εξαίρετα δείγματα μόδας και εμείς δεν μπορούμε παρά να φουσκώνουμε από υπερηφάνεια!


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ