Follow us

Νόστιμη Γη: Η αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή κάνει πρεμιέρα

Για ακόμα μια σεζόν στον Alpha

Αν ακολυθείς ήδη τον Βασίλη στο Instagram ξέρεις ότι πέρασε όλο το καλοκαίρι ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα για τα γυρίσματα της εκπομπής του "Νόστιμη Γη". Το αποτέλεσμα είναι έτοιμο και ξεκινά να προβάλλεται αυτό το Σάββατο!

Για ακόμα μια σεζόν στον Alpha


Αν ακολoυθείς ήδη τον Βασίλη στο Instagram ξέρεις ότι πέρασε όλο το καλοκαίρι ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα για τα γυρίσματα της εκπομπής του "Νόστιμη Γη". Το αποτέλεσμα είναι έτοιμο και ξεκινά να προβάλεται αυτό το Σάββατο!

Ο Βασίλης Καλλίδης ταξιδεύει από τις Κυκλάδες ως τη Ροδόπη και από το Ανατολικό Αιγαίο ως τον Θεσσαλικό Κάμπο, για να μας γνωρίζει τόπους, γεύσεις αλλά και ιδιαίτερους ανθρώπους που με τον τρόπο ζωής τους κάνουν αυτή τη γη πιο νόστιμη.
Και φέτος, ο Βασίλης θα συγκεντρώσει όλους μας γύρω από ένα τραπέζι και θα μετατρέψει την καθημερινή τελετουργία του φαγητού σε επικοινωνία.

Νόστιμη Γη: Η αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή κάνει πρεμιέρα

Μαζί του, θα γευτούμε διαφορετικές κουζίνες και θα γλεντήσουμε σε αυθόρμητες, αυθεντικά γιορτινές συναντήσεις. Θα γνωρίσουμε επαγγέλματα που χάνονται αλλά και καινοτόμες προσπάθειες. Και βεβαίως, θα απολαύσουμε την μοναδική μαγειρική του. Μια μαγειρική που αποδεικνύει ότι με λίγα υλικά αλλά πολλή φαντασία μπορούμε όλοι να κάνουμε γαστρονομικά θαύματα.

Το φετινό ταξίδι ξεκινά το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στις 20:00, από την Σκύρο. Οι γυναίκες της Σκύρου πάντα φημίζονταν για τον δυναμισμό τους. Εκτός από μάνες, σύζυγοι και νοικοκυρές, λόγω της συχνής απουσίας των αντρών, αναλάμβαναν κάθε ρόλο. Από το σπίτι και το χωράφι, έως την οικονομική και κοινωνική ζωή. Σήμερα, ο δυναμισμός αυτός δεν έχει χαθεί από την ψυχή της Σκυριανής. Ο Βασίλης Καλλίδης επισκέπτεται την Σκύρο για να γνωρίσει μερικές από αυτές τις γυναίκες, να μάθει τις ιστορίες τους και φυσικά, να γευτεί και να μοιραστεί μαζί μας τις νοστιμιές της σκυριανής γης.

Νόστιμη Γη: Η αγαπημένη μας τηλεοπτική εκπομπή κάνει πρεμιέρα - εικόνα 2

Το ταξίδι ξεκινά από την ταβέρνα ταβέρνα Άγιος Πέτρος του Τάκου και της Πόπης Μαυρίκου. Αφορμή, η προετοιμασία για μια ιδιαίτερη γιορτή που συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα: τα γενέθλια της γιαγιάς και κεφαλής της οικογένειας, Καλής Μαυρίκου. Ο Βασίλης δεν χάνει την ευκαιρία να ετοιμάσει ένα γλυκό-έκπληξη, για μια τόσο συγκινητική στιγμή.

Επόμενος σταθμός, η αγροικία της Καλλιώς Παναγιώτου, μιας ακόμα κυρίας από την παλιά πάστα των Σκυριανών. Ο Βασίλης, μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου του αγρότη, θα μαζέψει κολοκύθια από το μποστάνι της για να τα κάνει τηγανιτά συνοδεία δροσερού καλοκαιρινού τζατζικιού.

Η Σκύρος, όμως, δεν είναι μόνο στεριά, περιβόλια και κτηνοτροφία. Είναι θαλασσινή, φημισμένη για το ψάρεμα αστακού και περήφανη «μητέρα» της αστακομακαρονάδας, που κάποτε ήταν το πιάτο των φτωχών ψαράδων. Παρέα, λοιπόν, με τον Αποστόλη Ευσταθίου και τον Σταμάτη Μπαλωτή, ο Βασίλης μαθαίνει πως ψαρεύουμε αστακούς αλλά ανακαλύπτει κι άλλες ομορφιές της Σκύρου. Στην επιστροφή, η φιλόξενη οικογένεια Πανέρη, του ανοίγει την κουζίνα της και μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια παραδοσιακή, σκυριανή αστακομακαρονάδα.

Και φυσικά, ο Βασίλης περιηγείται στην Σκύρο, μαθαίνει τα έθιμά της και δοκιμάζει τις γεύσεις της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ