Follow us

Love to Cook: Σκορδοψωμάκια

Στο σημερινό Love to Cook η food blogger Αθηνά Πάνου μας προτείνει λαχταριστά σκορδοψωμάκια! Plus: Τα φτιάχνεις για κολατσιό ή και για το πάρτι!

Love to Cook: Σκορδοψωμάκια
Love to Cook: Σκορδοψωμάκια


Σήμερα προτείνω κάτι αλμυρό, αφού τις προηγούμενες φορές σας γέμισα γλυκά! Εύκολα σκορδοψωμάκια, λοιπόν. Λέω εύκολα γιατί δε θέλουν πολλά υλικά, είναι σα να φτιάχνεις ζυμάρι για πίτσα, απλά θέλει λίγο το χρόνο του για να φουσκώσει.

Αν σας αρέσει το σκόρδο, να είστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε. Επίσης αποτελούν ένα τέλειο σνακ για ένα βράδυ με φίλους και κρασάκι ή μπίρα.

Αν φυσικά έχετε παιδάκια και δεν τρώνε το σκόρδο, φτιάξτε τα χωρίς αυτό, σαν μικρά ψωμάκια και συνοδέψτε τα με μια φέτα τυρί.

Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 2


Μια ολοκληρωμένη πρόταση για ένα βράδυ με φίλους στο σπίτι, εκτός από τα σκορδοψωμάκια είναι και κάτι γλυκό, όπως τα cupcakes! Έφτιαξα πάλι το ΣΚ που μας πέρασε και η αλήθεια είναι ότι τα χάρηκα γιατί όταν τα βλέπεις στο τέλος με όλα αυτά τα χρώματα, σου φτιάχνουν τη διάθεση!

Τη συνταγή θα τη βρεις εδώ και θα χωρίσεις τη βουτυρόκρεμα σε μπολάκια και θα χρωματίζεις με βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής!

Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 3

Μπορείτε όμως να φτιάξετε και κάτι πιο light που να μην έχει καθόλου ζάχαρη! Ένα σοκολατένιο ζουμερό κέικ που θα σας αποζημιώσει και πάλι! Η συνταγή εδώ.

Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 4

Τη συνταγή για τα σκορδοψωμάκια θα τη βρείτε στην επόμενη σελίδα!
Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 5

Αν είχα και κάποιες γνώσεις πάνω στο κρασί, θα σας πρότεινα και με πιο κρασί να τα συνοδέψετε, αλλά δεν έχω! Μια πολύ μικρή γεύση πήρα όμως από ένα γεύμα γευσιγνωσίας στη Μ.Βρετάνια, όπου πρέπει να μοιραστώ μαζί σας το κρασί που ερωτεύτηκα! Ένα υπέροχο ροζέ κρασί που συνόδεψε ένα επίσης υπέροχο πιάτο με μπαρμπούνι και καπονάτα λαχανικών.
Αυτά παθαίνεις όταν είσαι food blogger...δε σταματάει ποτέ το φαγητό!


Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 6

Μπορείτε με τη ζύμη να φτιάξετε και πίτσα ή ατομικά πιτσάκια. Αν σας δυσκολεύει επίσης να τυλίξετε το κάθε μπαλάκι όπως λέω στη συνταγή στο σχήμα της φωτογραφίας, μπορείτε απλά να το κάνετε ρολάκι.

Υλικά:
(18-22 τεμάχια)

420γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 κούπες μετρητικές)
1 κούπα χλιαρό νερό ( +1/4 κούπας σε περίπτωση που χρειαστεί)
2 1/2 κουτ. γλ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1,5 - 2 κουτ. γλ. αλάτι

Για την επάλειψη:

2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομ. μαιντανός
1-2 κουτ. σούπας τριμμένη γραβιέρα
ανθός αλατιού

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη μια κούπα χλιαρό νερό και βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία με το γάντζο. Αφήνουμε να το ζυμώσει και αν δούμε ότι χρειάζεται λίγο ακόμα νερό προσθέτουμε. Το ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη (θα είναι αρκετά μαλακιά). Τη βάζουμε σε ένα άλλο μπολ όπου έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι στον πάτο, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει, την κόβουμε σε 18-22 μπαλάκια. Παράλληλα πολτοποιούμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο ή σε ένα γουδί και το βάζουμε μαζί με το λάδι σε ενα μπρίκι να ζεσταθεί λίγο.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το πλαταίνουμε με το χέρι μας να πάρει σχεδόν ένα σχήμα τριγωνικό και το γυρνάμε σαν κρουασάν. Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Κάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη. Θα χρειαστούν δύο ταψιά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με το λάδι-σκόρδο και πασπαλίζουμε λίγο ανθό αλατιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς αέρα (γιατί έχουμε βάλει δυο ταψιά) για 20' (περίπου).
Μόλις βγούν, αλείφουμε πάλι με το λάδι-σκόρδο και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το μαιντανό προαιρετικά.



Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 7


Μέχρι την επόμενη βδομάδα..καλές δημιουργίες!

Φιλιά!
Αθηνά

Για περισσότερες συνταγές:



Love to Cook: Σκορδοψωμάκια - εικόνα 8

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ