Follow us

Τα super foods της Σαρακοστής

Επτά τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου

Τα super foods της Σαρακοστής

Επτά τροφές που πρέπει να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου


Η περίοδος της Σαρακοστής αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να αποτοξινωθείς και να νιώσεις πιο ανάλαφρη και υγιής. Ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, η νηστεία ή έστω μία μικρή αλλαγή στη διατροφή σου – θα σε βοηθήσει να διώξεις τις τοξίνες, να βελτιώσεις την καλή σου υγεία και να νιώσεις πιο καλά με το σώμα σου.

Ακόμα κι αν δεν θέλεις να αποκλείσεις τις ζωικές τροφές από το διατροφικό σου πλάνο, μπορείς απλά να το ενισχύσεις με φυτικές επιλογές που έχουν να σου προσφέρουν μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά, αρκεί να βάλεις στο πρόγραμμα τις τακτικές επισκέψεις στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου και τα μικρά προσεγμένα παντοπωλεία, προκειμένου να εξασφαλίσεις την καλύτερη ποιότητα σε λογικές τιμές.

Μαύρη σοκολάτα και κακάο

Οι μαγικές αυτές τροφές δεν θα διώξουν απλά τη λιγούρα για γλυκό αλλά θα σου προσφέρουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά που χρειάζεσαι και θα ενισχύουν την καλή σου διάθεση. Το ακατέργαστο κακάο περιέχει δύο συγκεκριμένα είδη αντιοξειδωτικών: πολυφαινόλες και φλαβονοειδή. Το μυστικό είναι να αποφύγεις τις επεξεργασμένες και γεμάτες ζάχαρη σοκολάτες γάλακτος, αλλά να προτιμήσεις αυτές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Όσπρια
Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό σου τα ταπεινά όσπρια. Πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα όσπρια δεν σε βοηθούν μόνο να χάσεις βάρος, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών. Και παρόλο που τα όσπρια μπορούν να συγκριθούν σε θερμίδες με το κρέας, σύμφωνα με τον Dawn Jackson Blatner, RD, κλινικό διαιτολόγο του Northwestern Memorial Hospital's Wellness Institute στο Σικάγο, έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα οφέλη στον οργανισμό σου.

Ξηροί καρποί

Τα οφέλη των ανάλατων (προσοχή) ξηρών καρπών έχουν αποδειχθεί μέσα από αρκετές έρευνες και μελέτες. Κάθε είδος ξηρού καρπού έχει διαφορετικές ιδιότητες και προσφέρει τα δικά του θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Αρκεί μία μικρή χούφτα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια στις σαλάτες, τα smoothies ή απλά σαν σνακ για να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεσαι και να γεμίσεις ενέργεια.

Διάβασε τα υπόλοιπα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ