Follow us

Food Call Market: Ένα νέο foodie project συμβαίνει στην πόλη

Εσύ θα μείνεις απ' έξω;

Food Call Market: Ένα νέο foodie project συμβαίνει στην πόλη
Εσύ θα μείνεις απ' έξω;

Δύο φίλες με σπουδές και προϋπηρεσία στον χώρο των ΜΜΕ και της επικοινωνίας, αλλά με μεγάλη αγάπη για το φαγητό, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα πολλά υποσχόμενο project που αναμένεται να φέρει πιο κοντά τους καλοφαγάδες αυτής της πόλης. Και το όνομα αυτού: Food Call Market.

Στα δέκα χρόνια γνωριμίας τους, η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου κυνηγούν συνεχώς νέες γεύσεις και προσπαθούν να ανακαλύπτουν νέα προϊόντα. “Μας αρέσει να ανακαλύπτουμε καινούρια μέρη με ωραίες γεύσεις και νέους παραγωγούς. Μας αρέσει να βγαίνουμε και να διασκεδάζουμε και όλα αυτά ευελπιστούμε να τα συνδυάσουμε στο εγχείρημά μας που βαφτίσαμε Food Call Market” μας συστήνονται τα κορίτσια.

“Το Food Call Market είναι μια αγορά τροφίμων που θα λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας σε διαφορετικό κάθε φορά χώρο. Η αγορά θα αποτελείται από παραγώγους, μικρές επιχειρήσεις, μάγειρες, ζαχαροπλάστες, γυναικείους συνεταιρισμούς και food bloggers. Εκεί ο καθένας θα τοποθετεί τον πάγκο του και θα διαθέτει τα προϊόντα του απευθείας στον καταναλωτή. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται και κάποιες άλλες δράσεις όπως παρουσιάσεις συνταγών από αγαπημένους food bloggers, διαλέξεις διατροφολόγων και dj sets. Σκοπός είναι να φέρουμε σε πρώτο πλάνο τον Έλληνα παραγωγό και όλους όσους ασχολούνται με το καλό και ποιοτικό ελληνικό προϊόν, τους επαγγελματίες, τις νοικοκυρές, τους food bloggers, τους απλούς καλοφαγάδες. Θέλουμε ο επισκέπτης να μπορεί να δοκιμάζει νέες γεύσεις, να γνωρίζει και να ενημερώνεται από τον ίδιο τον παραγωγό ενώ παράλληλα θα διασκεδάζει με την παρέα του”.

Συνέχεια στη σελίδα 2
Η πρώτη μας γνωριμία με το Food Call Market αναμένεται να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8/3) στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας. “Ο κόσμος θα συναντήσει Έλληνες παραγωγούς με παραδοσιακά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, μαρμελάδες, χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκους βιολογικούς χυμούς και βότανα, προϊόντα για vegans ενώ πολύ έντονη θα είναι και η παρουσία της ζαχαροπλαστικής. Επιπλέον, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την Wise Greece. Η Wise Greece είναι μια μη κερδοσκοπική κίνηση που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό και όλα τα κέρδη από τις πωλήσεις προϊόντων της σε συνεργασία με το Food Call Market θα διατεθούν υπό τη μορφή τροφίμων σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Επιπλέον, οι foodbloggers Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) και Αθηνά Πάνου (Sugar Buzz) θα παρουσιάσουν τις ιδιαίτερες συνταγές τους εμπνευσμένες από τα προϊόντα των συμμετεχόντων, ενώ το Σαββάτο το βραδύ θα γίνει και το πάρτι των εγκαινίων μας και σας προσκαλούμε όλους” συνεχίζουν.

“Αυτό που θέλουμε είναι κάθε φορά να έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενούμε όλο και περισσότερους παραγωγούς, να πραγματοποιούμε περισσότερες δράσεις και όλο αυτό να το αγαπήσει ο κόσμος ώστε να εξελιχθεί σε μια γιορτή. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια νόστιμη μηνιαία συνήθεια στον κόσμο, μία παρέα φίλων, γνωστών και αγνώστων που με κοινή βάση το καλό φαγητό, ποτό και γλυκό θα αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες μέσα σε μία ατμόσφαιρα πάρτι” προσθέτουν.

Info
Food Call Market
7-8/3, 11.00-20.00
Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
facebook.com/pages/Food-Call-Market


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ