Follow us

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα!

Ένα κινούμενο εστιατόριο, concept stores και το πιο φθηνό κινέζικο της Αθήνας

Τα foodie νέα της πόλης

Ένα κινούμενο εστιατόριο, concept stores και το πιο φθηνό κινέζικο της Αθήνας


Αν μέχρι πρότινος τα γευστικά νέα της πόλης αφορούσαν μόνο openings και καινούριες αφίξεις, τον τελευταίο καιρό η εικόνα μοιάζει πολύ διαφορετική. Αυξάνονται οι 30 something που δεν ακολουθούν την πεπατημένη αλλά προτιμούν να ψαχτούν γευστικά και οι εν δυνάμει μαγαζάτορες αναζητούν concepts που να συνάδουν με την εποχή και τις τάσεις της. Και κάπως έτσι επιτυγχάνεται η διαφορά και έχουμε κι εμείς να συζητάμε.

Food truck

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα!

Καντίνες στην Ελλάδα είχαμε πάντοτε, αλλά όχι με την έννοια του food truck. Στο εξωτερικό τα food truck δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά εστιατόρια, διοργανώνουν φεστιβάλ και εξελίσσονται συνεχώς. Από κορεάτικα τάκος μέχρι gourmet cupcakes, τα food trucks παρουσιάζουν μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ταυτόχρονα χτίζουν δυνατές σχέσεις με το κοινό τους μέσα από τα social media.

Βλέποντας την ταχεία ανάπτυξη των food truck στο εξωτερικό και έχοντας μία ιδιαίτερη αγάπη στα ταξίδια και το καλό φαγητό, ο Γιώργος Γληνός άφησε στην άκρη τις σπουδές και την εμπειρία του στις Θετικές Επιστήμες και κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό food truck, στο οποίο βρίσκουμε ποντιακούς γκεζλεμέδες με διάφορες γεμίσεις, όπως κασέρι, παστουρμά και αυγό ή με φέτα και χορταρικά, σούπα ημέρας και μεξικάνικη σοκολάτα ρόφημα – όλα φρέσκα, χειροποίητα και με άριστης ποιότητας υλικά. Το food truck γυρνάει σε όλη την Αθήνα, αλλά φροντίζει να ενημερώνει το κοινό του μέσα από το facebook και το twitter.

Microulee

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 2

Το καινούριο μαγαζάκι με κινέζικη κουζίνα στην οδό Στουρνάρη θέλει να μας αποδείξει ότι το φθηνό φαγητό μπορεί να είναι και ποιοτικό. “Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει το φαγητό μας μία πιο προσιτή επιλογή γεύματος για κάθε ‘πορτοφόλι’, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Στο Microulee όλα τα προϊόντα είναι φρέσκα και φτιάχνονται στο μαγαζί από το πρωί» τονίζει ο Βασίλης Καλακμάκης και εξηγεί «Το κόστος το κρατάμε χαμηλό με τη διαχείριση. Μικρό κοστολόγιο σε όλα, ακόμα και στο ποσοστό κέρδους. Ακολουθούμε επιχειρηματικά τη φιλοσοφία του κέρδους μέσω της ποσότητας και όχι της τιμής. Ζούμε σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη την τιμιότητα και όχι την αισχροκέρδεια». Στο Microulee θα βρεις spring rolls, ορεκτικά και noodles σε τέσσερα διαφορετικά είδη, συνοδευόμενα από γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι με γαρίδες, αλλά και πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως το κινέζικο burger και την κινέζικη ομελέτα.

Στουρνάρη 14, Αθήνα, τηλ. 210 380 0672

Συνέχεια στη σελίδα 2

Umami Tales

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 3

Έναν γευστικό παράδεισο έχει δημιουργήσει ο Βασίλης από το Ψάριστον στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώνοντας σπάνια προϊόντα από διάφορα μέρη του κόσμου. Η αδυναμία του Βασίλη στις καυτερές γεύσεις δεν κρύβεται, αφού στα ράφια του Umami Tales βρίσκεις μία τεράστια ποικιλία από Αμερική, Αυστραλία και Αφρική, μαζί με ιδιαίτερες σοκολάτες, αρωματισμένα αλάτια, φύκια και ό,τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας καλογαφάς.

Σοφοκλέους 18, Αθήνα, τηλ. 210 331 4824

Graffito Concept Store και Philos Athens

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 4

Δύο νέα μαγαζιά συνδυάζουν dining και shopping κάτω από τη φιλοσοφία του concept store. Το Graffito προσφέρει υγιεινά σνακ με raw vegan επιδόρπια, καφέ υψηλής ποιότητας και μία ιδιαίτερη εμπειρία shopping. Ένας χώρος 450 τ.μ. χωρισμένος σε τρία επίπεδα προωθεί το σύγχρονο lifestyle μέσα από προσιτές τιμές και συγκεντρώνει άνετα έπιπλα, διακοσμητικά και είδη δώρων, αξεσουάρ και ρούχα, προϊόντα ομορφιάς, καθώς επίσης και σειρές για παιδιά και κατοικίδια.

Τα foodie νέα της πόλης: 5 νέα spots που αγαπάνε οι Αθηναίοι τώρα! - εικόνα 5

Το Philos στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται γύρω στο 1937 και άνηκε στον επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης, Ευρυπίδη Κουτλίδη. Λαμβάνοντας υπόψη της τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κτηρίου και θέλοντας να διατηρήσει τη διαχρονικότητά του, η ομάδα του Philos το προσέγγισε με σεβασμό και προσοχή. Έτσι, διατήρησε τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητά του, δημιουργώντας ταυτόχρονα κάτι εντελώς νέο. Το εστιατόριο στο ισόγειο ενδείκνυται για late breakfast ή μεσημεριανό, ενώ στον πρώτο όροφο κάνεις ανενόχλητη τις αγορές σου.

Graffito: Σόλωνος 34, Κολωνάκι, τηλ. 210 360 8936
Philos: Σόλωνος 32, Κολωνάκι, τηλ. 210 361 9163

Δες εδώ τα 10 γλυκά που παραγγέλνουν οι Αθηναίοι τώρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ