Follow us

5 food trends που πρέπει να γνωρίζεις

Συμβαίνουν στον κόσμο

5 food trends που πρέπει να γνωρίζεις

Συμβαίνουν στον κόσμο


Fastcas μαγαζιά, neurogastronomy, υψηλή γαστρονομία με πρώτη ύλη μυρμήγκια είναι μερικές από τις τάσεις που απασχολούν φέτος τους foodists. Το σκηνικό στον κόσμο του φαγητού αλλάζει συνεχώς, άλλοτε φέρνοντας στην επιφάνεια εικόνες του παρελθόντος και άλλοτε δημιουργώντας νέες τάσεις που επιτάσσει το marketing η εποχή.

Sriracha παντού

5 food trends που πρέπει να γνωρίζεις

Οι food hipsters ορκίζονται στη Sriracha (εδώ τη βρίσκεις στα ράφια του Umami Tales) με αποτέλεσμα η καυτερή σως να δημιουργήσει μία ολόκληρη βιομηχανία σε merchandise. Ένα από τα αγαπημένα και δημοφιλή σνακ θεωρείται το Sriracha popcorn, ένα σνακ που προέκυψε από τη συνεργασία του Gourmet Popcorn και του Huy Fong Foods, τον δημιουργό της αυθεντικής Sriracha Hot Chili Sauce. Μέσα από μία μοναδική διαδικασία, το έντονα αρωματικό και άγριο μείγμα από ώριμες πιπεριές τσίλι και σκόρδο γίνεται το τέλειο πικάντικο καρύκευμα για τα premium popcorn.

Punch για όλους

Αν κάτι μας έμεινε από τις teen movies των 80s είναι οι τεράστιες γαβάθες με τα punches. Τώρα, οι απελευθερωμένοι mixologists επαναφέρουν τα punches στα fancy μαγαζιά χωρίς κανένα περιορισμό σε υλικά και τιμή. Στο Rickhouse στο San Francisco, με πενήντα δολάρια μπορείς να αγοράσεις ένα punchbowl με ρούμι οκτώ ετών, χυμό λεμόνι, ginger beer και διάφορα άλλα συστατικά, ενώ στο NoMad Bar στη Νέα Υόρκη έρχεται στο τραπέζι σου ένα βάζο με κάνουλα στα 110 δολάρια. Στο The Dalliance House στην Κηφισιά μπορείς να μοιραστείς με την παρέα χειροποίητη σαγκρία, καθώς επίσης και κάποια cocktails.


Συνέχεια στη σελίδα 2
Άσχημα λαχανικά

Ξέχνα το kale και επένδυσε στα ugly roots vegetables. Τα άσχημα λαχανικά - σελινόριζα, παστινάκι, kohlrabi - ζουν στιγμές δόξας στις κουζίνες των εστιατορίων... τηγανητά, πουρέ, πολτοποιημένα, γκρατινέ αρωματισμένα με παστό χοιρινό ή καπνιστό ή μέλι και αντικαθιστούν τις πατάτες. Το καλύτερο είναι ότι επειδή οι καταναλωτές δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς να τα μαγειρέψουν, γίνονται τα αγαπημένα συστατικά των chef. Στο new age μανάβικο Από Κήπο θα βρεις παστινάκι, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει τα chips πατάτας (βλ. Parnship chips).


Φύκια

Τα φύκια μπορεί να μην είναι το επόμενο kale αλλά είναι πρώτα στις τάσεις. Μπορεί οι καταναλωτές να τα αναγνωρίζουν μόνο συσκευασμένα και “περυτίλιγμα” ενός sushi roll, αλλά οι chef τα προσθέτουν (πολλές φορές κρυφά) σε ζωμούς, σως θαλασσινών, ακόμα και σε ριζότο για μία έξτρα δόση umami και αλμυρής γεύσης. Πηγή έμπνευσης αυτής της τάσης είναι η βιωσιμότητα (από τη θάλασσα στο τραπέζι) αλλά και οι Σκανδιναβοί μάγειρες που ψάχνουν για φαγητό κάτω από κορμούς δέντρων και κούτσουρα. Εσύ θα βρεις φύκια στο Umami Tales.

Παγωτό και γιαούρτι με λαχανικά

5 food trends που πρέπει να γνωρίζεις - εικόνα 2

5 food trends που πρέπει να γνωρίζεις - εικόνα 3

Ένας σίγουρος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι καταναλώνεις τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που χρειάζεσαι την ημέρα, είναι να φας το γιαούρτι σου ή ακόμα καλύτερα ... το παγωτό σου. Το ultragreen εστιατόριο Blue Hill στη Νέα Υόρκη πειραματίστηκε αρκετά πριν βγάλει στην αγορά γιαούρτια με λαχανικά, όπως παντζάρι, καρότο και ντομάτα. Ένα άλλο yogurt bar, το Murray's Cheese προσφέρει tomato yogurt και kimchee yogurt, ενώ ένα cafe στο SoHo σερβίρει γιαούρτι γαρνιρισμένο με χούμους, ρεβίθια και ελαιόλαδο, σπανάκι και σκόρδο και αγγούρι με φύλλα μέντας. Την ίδια στιγμή στην Ιαπωνία, η εταιρεία Haagen-Dazs έχει λανσάρει δύο διαφορετικές γεύσεις παγωτό με λαχανικά, το tomato-cherry και το carrot orange. Τέλος, στη Ρώμη βρίσκεις χειροποίητο gelato φτιαγμένο με gorgonzola, μορταδέλα και φιστίκι,με αγκινάρες, ακόμα και με αντζούγιες και καπνιστό σολομό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ