Τα νέα παγωτά Magic ήρθαν για να «τα σπάσουν»!
Τα νέα παγωτά Magic ήρθαν για να «τα σπάσουν»!
S.Pellegrino Young Chef 2018: Δύο Έλληνες φιναλίστ στη φετινή Διοργάνωση!
S.Pellegrino Young Chef 2018: Δύο Έλληνες φιναλίστ στη φετινή Διοργάνωση!
TASTY NEWS21.06.2017

3 καλοκαιρινά κοκτέιλ για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου

Απόλαυση χωρίς τύψεις και με λίγες θερμίδες

Τα cocktails μπορούν να είναι υγιεινά και δεν έρχονται απαραίτητα φορτωμένα με υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης. Αυτή η πληροφορία βέβαια δεν δίνει «συγχωροχάρτι» στα happy hours ούτε σε προτρέπει να πίνεις ασταμάτητα δίπλα στην πισίνα.

Η σωστή επιλογή συστατικών – το καθαρό αλκόολ, και το κρασί και η σαμπάνια που περιέχουν αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης και η κατανάλωση με μέτρο σού επιτρέπουν να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου κοκτέιλ ακόμα κι αν προσέχεις τη διατροφή σου. Συνδυάζοντας το αλκοόλ με φρέσκα φρούτα, όπως μούρα ή φράουλες, μέντα και αρκετό πάγο, καταφέρνεις να έχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολικές θερμίδες.

Παγωμένο frosé
Ένα «υγιεινό» κοκτέιλ που χρειάζεται όμως λίγη παραπάνω προετοιμασία. Αξίζει τον κόπο!

Μερίδες: 2

Υλικά:
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
½ φλιτζάνι νερό
4 κατεψυγμένες φράουλες
Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες:
Ρίχνεις το ροζέ σε δύο παγοθήκες και αφήνεις να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
Ρίχνεις στο μπλέντερ το νερό, τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις τους κατεψυγμένους κύβους του ροζέ κρασιού και 1 φλιτζάνι κανονικό πάγο, και στη συνέχεια αναμειγνύεις για 5 δευτερόλεπτα. Μεταφέρεις αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο και παγώνεις για άλλα 25 με 30 λεπτά.
Ανακατεύεις άλλη μία φορά και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Ανακάλυψε δύο ακόμα συνταγές στο MadameFigaro.gr

More from

TASTY GUIDE

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 10ο Nobu Food Festival

Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

Το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé είναι εδώ και είναι γεμάτο… καλοκαίρια!

Ζήσε το καλοκαίρι σου με την καλύτερη παγωμένη απόλαυση

Στο Grace Santorini απολαμβάνεις τις καλύτερες σαμπάνιες με την πιο όμορφη θέα

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δείπνα για αξέχαστες εμπειρίες

Καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες σε κούπα, σε μόλις 10 λεπτά!

Κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.