Τα νέα παγωτά Magic ήρθαν για να «τα σπάσουν»!
Τα νέα παγωτά Magic ήρθαν για να «τα σπάσουν»!
S.Pellegrino Young Chef 2018: Δύο Έλληνες φιναλίστ στη φετινή Διοργάνωση!
S.Pellegrino Young Chef 2018: Δύο Έλληνες φιναλίστ στη φετινή Διοργάνωση!
TASTY NEWS21.06.2017

3 καλοκαιρινά κοκτέιλ για σένα που προσέχεις τη διατροφή σου

Απόλαυση χωρίς τύψεις και με λίγες θερμίδες

Τα cocktails μπορούν να είναι υγιεινά και δεν έρχονται απαραίτητα φορτωμένα με υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης. Αυτή η πληροφορία βέβαια δεν δίνει «συγχωροχάρτι» στα happy hours ούτε σε προτρέπει να πίνεις ασταμάτητα δίπλα στην πισίνα.

Η σωστή επιλογή συστατικών – το καθαρό αλκόολ, και το κρασί και η σαμπάνια που περιέχουν αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης και η κατανάλωση με μέτρο σού επιτρέπουν να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου κοκτέιλ ακόμα κι αν προσέχεις τη διατροφή σου. Συνδυάζοντας το αλκοόλ με φρέσκα φρούτα, όπως μούρα ή φράουλες, μέντα και αρκετό πάγο, καταφέρνεις να έχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολικές θερμίδες.

Παγωμένο frosé
Ένα «υγιεινό» κοκτέιλ που χρειάζεται όμως λίγη παραπάνω προετοιμασία. Αξίζει τον κόπο!

Μερίδες: 2

Υλικά:
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
½ φλιτζάνι νερό
4 κατεψυγμένες φράουλες
Χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες:
Ρίχνεις το ροζέ σε δύο παγοθήκες και αφήνεις να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
Ρίχνεις στο μπλέντερ το νερό, τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις τους κατεψυγμένους κύβους του ροζέ κρασιού και 1 φλιτζάνι κανονικό πάγο, και στη συνέχεια αναμειγνύεις για 5 δευτερόλεπτα. Μεταφέρεις αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο και παγώνεις για άλλα 25 με 30 λεπτά.
Ανακατεύεις άλλη μία φορά και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

Ανακάλυψε δύο ακόμα συνταγές στο MadameFigaro.gr

More from

TASTY GUIDE

Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

Pallas Athena: Κυριακάτικα μεσημέρια για μικρούς & μεγάλους!

Τα μεσημέρια της Κυριακής είναι παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση! 

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

Το Simul Gastronomy situ υποδέχεται τη νέα σεζόν στο Κολωνάκι

Με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες

Τα trends του φαγητού που θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως το 2018

Πριν από εσένα, για το στομάχι σου

Common Secret: Το «μυστικό» που λαχταράς να σου αποκαλυφθεί

Μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας