Food News Επιδόρπια12.02.2014

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά στο ποτήρι

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού ή βατόμουρα, τιραμισού… Πάρε ιδέες για να φτιάξεις τα πιο εντυπωσιακά επιδόρπια

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά στο ποτήρι

Tiramisu



Υλικά

1 ½ φλιτζάνι / 360 ml πολύ δυνατός καφές, ζεστός , ή 6 διπλά εσπρέσο
4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
6  αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
120 κόκκινο κρασί
500 γραμμάρια μασκαρπόνε
24 μπισκότα σαβαγιάρ
σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε με τον καφέ με το ρούμι και 50 γραμμάρια ζάχαρης. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χωρίστε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρασί και τους κρόκους . Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και στη συνέχεια, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών στο μίγμα .
Τοποθετήστε 2 μπισκότα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι, βυθίστε το καθένα στο μίγμα καφέ, αφήνοντάς το να απορροφήσει αρκετό υγρό αλλά να μην σπάσει. Τοποθετήστε το μισό σαβαγιάρ στο κάτω μέρος του ποτηριού.

Τοποθετήστε με το κουτάλι από πάνω μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε και στη συνέχεια, προσθέστε το άλλο μισό σαβαγιάρ και να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε. Πασπαλίστε με λίγη σκόνη κακάο και τοποθετήστε ακόμα ένα σαβαγιάρ σπασμένο στη μέση. Καλύψτε και πάλι με κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλάβετε και για τα 12 ποτήρια. Καλύψτε τα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Πασπαλίστε με σκόνη κακάο πριν το σερβίριρισμα.

Δες περισσότερα στο tlt-thelittlethings.com


Δες περισσότερα στη σελίδα iii

More from

Gourmet

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

Έχεις μόνο 5 λεπτά; Φτιάξε fairy bread!

Θέλεις μόνο 3 υλικά

Εύκολα μικρά κεράσματα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πανεύκολα κεράσματα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά