Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
Το νέο βιβλίο συνταγών για φουρνιστά σπιτικά φαγητά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Το νέο βιβλίο συνταγών για φουρνιστά σπιτικά φαγητά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
TASTY NEWS17.03.2016

Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace

Με ένα ειδικό μενού μόνο για 3 ημέρες

Το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Gout de France» από την Γαλλική Πρεσβεία και γιορτάζει τη Γαλλική κουλτούρα και κουζίνα διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στις 19,20 και 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Alia Brasserie.

Ο Executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας  το οποίο θα συνοδεύεται από γαλλικές ετικέτες κρασιών από τις 19.00-22.30, ενώ από τις 12.00 έχεις επίσης τη δυνατότητα να απολαύσεις γαλλικά τυριά στο Αlia lounge & bar.

-Wine Cheese

 

Για τους λάτρεις των γαλλικών τυριών και κρασιών έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας, «L’ART DES FROMAGES & VINS», το Σάββατο 20/3 από τις 19.30-21.00, από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines).

Μενού Γευσιγνωσίας

Ποικιλία Γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα
Κρασί: Whispering Angel, Provence AOP Rosé

****

Γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου
Κρασί: Pouilly-Fumé, Jean Max Roger

****

Κολοκύθα ‘Musquee De Provence’ με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα
Κρασί: Côtes du Rhône, Château de St Cosme

****

Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου ‘Choron’ και παραδοσιακή πατάτα ‘au gratin’
Κρασί: Chateau des Trois Tours, Bordeaux

****

‘Moelleux au chocolat’ με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων ‘cassis’
Κρασί: Eau de Vie, Framboise Sauvage

Τιμή: 76€ (με τα κρασιά)

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902000, www.astirpalace.com

More from

TASTY GUIDE

Pallas Athena: Κυριακάτικα μεσημέρια για μικρούς & μεγάλους!

Τα μεσημέρια της Κυριακής είναι παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση! 

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

Το Simul Gastronomy situ υποδέχεται τη νέα σεζόν στο Κολωνάκι

Με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες

Τα trends του φαγητού που θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως το 2018

Πριν από εσένα, για το στομάχι σου

Common Secret: Το «μυστικό» που λαχταράς να σου αποκαλυφθεί

Μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας

Roasted by Mimaya: Η νέα πρόταση του αγαπημένου μας εστιατορίου

Για τους λάτρεις του κρέατος