Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
Το νέο βιβλίο συνταγών για φουρνιστά σπιτικά φαγητά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Το νέο βιβλίο συνταγών για φουρνιστά σπιτικά φαγητά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
TASTY NEWS17.03.2016

Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace

Με ένα ειδικό μενού μόνο για 3 ημέρες

Το Astir Palace συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Gout de France» από την Γαλλική Πρεσβεία και γιορτάζει τη Γαλλική κουλτούρα και κουζίνα διοργανώνοντας ένα τριήμερο γεύσεων στις 19,20 και 21 Μαρτίου στο εστιατόριο Alia Brasserie.

Ο Executive chef Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας  το οποίο θα συνοδεύεται από γαλλικές ετικέτες κρασιών από τις 19.00-22.30, ενώ από τις 12.00 έχεις επίσης τη δυνατότητα να απολαύσεις γαλλικά τυριά στο Αlia lounge & bar.

-Wine Cheese

 

Για τους λάτρεις των γαλλικών τυριών και κρασιών έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό σεμινάριο γευσιγνωσίας, «L’ART DES FROMAGES & VINS», το Σάββατο 20/3 από τις 19.30-21.00, από τους Γιώργο Κυριακόπουλο (Deli Provence) και τον sommelier Γιώργο Φλούδα (Trinity wines).

Μενού Γευσιγνωσίας

Ποικιλία Γαλλικών τυριών σε παλέτα με χειροποίητη μαρμελάδα αγριοφράουλας και σπιτικά αλμυρά μπισκότα
Κρασί: Whispering Angel, Provence AOP Rosé

****

Γαλλική σαλάτα εποχής με πράσινα σπαράγγια, crème fraîche με μυρωδικά και κρουτόν βουτύρου
Κρασί: Pouilly-Fumé, Jean Max Roger

****

Κολοκύθα ‘Musquee De Provence’ με ψητά λαχανικά Βρυξελλών, βασιλικά μανιτάρια τρομπέτες και σιρόπι από χειμωνιάτικη αγριότρουφα
Κρασί: Côtes du Rhône, Château de St Cosme

****

Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου για δύο άτομα με λαχανικά εποχής, σάλτσα βουτύρου ‘Choron’ και παραδοσιακή πατάτα ‘au gratin’
Κρασί: Chateau des Trois Tours, Bordeaux

****

‘Moelleux au chocolat’ με πραλίνα και κρέμα βατόμουρων ‘cassis’
Κρασί: Eau de Vie, Framboise Sauvage

Τιμή: 76€ (με τα κρασιά)

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210 8902000, www.astirpalace.com

More from

TASTY GUIDE

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 10ο Nobu Food Festival

Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

Το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé είναι εδώ και είναι γεμάτο… καλοκαίρια!

Ζήσε το καλοκαίρι σου με την καλύτερη παγωμένη απόλαυση

Στο Grace Santorini απολαμβάνεις τις καλύτερες σαμπάνιες με την πιο όμορφη θέα

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δείπνα για αξέχαστες εμπειρίες

Καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες σε κούπα, σε μόλις 10 λεπτά!

Κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.