Αυτά τα ντόνατ θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη δίαιτά σου
Αυτά τα ντόνατ θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη δίαιτά σου
Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές
TASTY NEWS18.03.2016

Goût de / Good France: Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει στις 21 Μαρτίου

Γνώρισέ τη με ένα ιδιαίτερο μενού στο εστιατόριο Premiere

Αξιοποιώντας την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, το εγχείρημα Goût de / Good France λαμβάνει χώρα και φέτος, στις 21 Μαρτίου 2016, έχοντας ως στόχο να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος τη γαλλική κουζίνα. Το Goût de / Good France, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης, προωθεί την τέχνη του ζην αλά γαλλικά, τα τοπικά προϊόντα και τον προορισμό Γαλλία.

Περισσότεροι από 1500 Σεφ στις 5 ηπείρους αποτείνουν και πάλι φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας και τις αξίες του μοιράσματος, γύρω από ένα αφιερωμένο μενού, με συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία : απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες .

Σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά λαμβάνει μέρος και το εστιατόριο Première του ξενοδοχείου InterContinental. Ο περίφημος σεφ Jean-Charles Métayer γιορτάζει τη γαλλική κουζίνα μαζί με 1500 σεφ στις 5 ηπείρους, ταυτόχρονα, με ένα ιδιαίτερο μενού.

Απεριτίφ / Apéritif
Ορεκτικό / Entrée / Starter
FR Légumes racines dans une variété de textures, servi avec des œufs de caille
EN Root vegetables in a variety of textures, served with blackened quail eggs
Κυρίως πιάτα / Plat(s) / Main course(s)
FR Turbot au lait de coco, avec des panais et des truffes
EN Turbot cooked in coconut milk, with parsnips and truffles

FR Pigeon fumé aux céleri-raves, aux chataignes et au café indien
EN Smoked pigeon with celeriac, chestnuts and Indian coffee

Επιλογή τυριών / Fromage(s) / Cheese course
FR Fromage de chèvre avec du miel et du thym
EN Goat cheese with honey and thyme

Επιδόρπιο / Dessert
FR Sphère de mandarine à la namelaka de thé vert
EN Tangerine sphere with green tea namelaka

FR Framboise/After Eight
EN Raspberry After Eight

Τιμή /Prix / Price : 120€

Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Η τιμή των μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των εστιατορίων, ενώ καθένα τους καλείται να καταβάλει 5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.

More from

TASTY GUIDE

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 10ο Nobu Food Festival

Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

Το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé είναι εδώ και είναι γεμάτο… καλοκαίρια!

Ζήσε το καλοκαίρι σου με την καλύτερη παγωμένη απόλαυση

Στο Grace Santorini απολαμβάνεις τις καλύτερες σαμπάνιες με την πιο όμορφη θέα

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δείπνα για αξέχαστες εμπειρίες

Καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες σε κούπα, σε μόλις 10 λεπτά!

Κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.