Tasty Guide : Tasty News23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Mια απολαυστική βραδιά γεμάτη βελγική σοκολάτα

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην σοκολάτα

Το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου ήταν διαφορετικό στην κατοικία του Πρέσβη του Βελγίου κ. Luc Liebaut στο Ψυχικό. Κι αυτό γιατί η Puratos Ελλάς διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στη γνήσια βελγική σοκολάτα Belcolade.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ένα λαχταριστό, σοκολατένιο κόσμο και να απολαύσουν δημιουργίες με Belcolade, τις οποίες έφτιαξαν οι έμπειροι Έλληνες και Βέλγοι pastry chef της Puratos, καθώς και αξιόλογοι pastry chef από διάσημα ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία Ελλάδας και Κύπρου που φέρουν τον τίτλο του Πρεσβευτή της σοκολάτας Belcolade.

Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Βέλγου Πρέσβη, ο οποίος εξήρε την μοναδικότητα της βελγικής σοκολατοποιίας και την ποιότητα των προϊόντων της. «Ως μια οικογενειακή επιχείρηση η Puratos γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος για την επιτυχία απαιτεί αφενός την διαρκή ποιότητα και καινοτομία, αφετέρου την καλλιέργεια εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έχει ως βασική φιλοσοφία και στρατηγική την συνεχή συνεργασία μαζί τους, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ποιότητα των προϊόντων της και ο καταναλωτής να απολαμβάνει ένα ξεχωριστό προϊόν» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του κ. Luc Liebaut

Ο κ. Michel Poot Baudier, Γενικός Διευθυντής της Puratos Ελλάς, ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσης στην κατοικία του και αναφέρθηκε στην ιστορία και την εξέλιξη της μοναδικής γνήσιας βελγικής εταιρείας παραγωγής σοκολάτας, της Belcolade, που εδώ και 30 χρόνια αποτελεί βασικό υλικό για ζαχαροπλάστες, αρτοποιούς και σοκολατοποιούς σε όλο τον κόσμο. Τόνισε ότι η Βelcolade είναι η μόνη βελγικής ιδιοκτησίας εταιρία που εξακολουθεί να φτιάχνει σοκολάτα στο Βέλγιο. Όπως είπε “Η παραγωγή είναι βασισμένη στην παραδοσιακή βελγική τεχνική η οποία έχει ως αποτέλεσμα ποιοτικά χαρακτηριστικά που φέρουν την Βelcolade στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς της επαγγελματικής ποιοτικής σοκολάτας”. Επεσήμανε επίσης τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Belcolade μοναδική αλλά και τους τρόπους επιλογής, επεξεργασίας των καρπών, ζύμωσης της κακαομάζας που έχουν ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητας σοκολάτα, που είναι πιστοποιημένη με το πρόγραμμα Cacao-Trace™.

«H γευστική σοκολάτα αρχίζει με την προσεκτική επιλογή των συστατικών. Στην Belcolade, εφαρμόζουμε αυστηρά κριτήρια όταν πρόκειται για την προέλευση των καρπών του κακάο μας, επιλέγοντας μόνο την καλύτερη ποιότητα για τη σοκολάτα μας. Κάθε χώρα από την οποία επιλέγουμε το κακάο, έχει τις δικές της σπεσιαλιτέ, ποικιλίες και αρώματα. Συνεργαζόμαστε με ειδικά επιλεγμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς που χρησιμοποιούν τις ίδιες διαδικασίες συγκομιδής. Η συνεχής υψηλή ποιότητα εξασφαλίζεται χάρη στις μακροχρόνιες σχέσεις μας» ανέφερε ο κ. Michel Poot Baudier.

Φυσικά, από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι απαραίτητες γευστικές δοκιμές. Εκτός από τα μοναδικά γλυκά, οι καλεσμένοι δοκίμασαν και αλμυρά πιάτα με μια νότα σοκολάτας, που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY NEWS

Tasty News06 Δεκεμβρίου 2017

Τα πιο λαχταριστά ροφήματα για τις γιορτές!

Ιδανικά για το κρύο και το γιορτινό mood του σπιτιού σου

Tasty News28 Νοεμβρίου 2017

Όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις για το επικό κρέας που λέγεται wagyu

Και πώς θα παραγγείλεις σωστά ένα από τα καλύτερα κρέατα του πλανήτη.

Tasty News24 Νοεμβρίου 2017

Τα καλύτερα ιαπωνικά φαγητά που πρέπει να γνωρίζεις, πέρα από το σούσι

Καλά τα maki και τα sashimi, αλλά τι άλλο υπάρχει;

Tasty News23 Νοεμβρίου 2017

Τα Friday Early Drinks στο Zonars είναι αυτό που χρειάζεσαι κάθε Παρασκευή

Το απόγευμα της Παρασκευής δίνουμε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας

Belcolade
Tasty News23 Νοεμβρίου 2017

Mια απολαυστική βραδιά γεμάτη βελγική σοκολάτα

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην σοκολάτα

Tasty News20 Νοεμβρίου 2017

Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

Best of network