THE PLAN: Πώς θα γίνεις καλύτερη μαγείρισσα μέσα σε 30 μόνο ημέρες! Έτοιμη;
THE PLAN: Πώς θα γίνεις καλύτερη μαγείρισσα μέσα σε 30 μόνο ημέρες! Έτοιμη;
Σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και βρώμη έτοιμες σε 5 λεπτά!
Σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και βρώμη έτοιμες σε 5 λεπτά!
TASTY NEWS19.04.2017

Tasty Awards 2017: Ποια είναι τα αγαπημένα Comfort Zone εστιατόρια της Αθήνας

Έρχονται τα Tasty Awards

Λίγο πριν την απονομή των Tasty Awards 2017, των πρώτων βραβείων γεύσης στην Ελλάδα που ψηφίζει το κοινό -όλοι εμείς δηλαδή- βλέπουμε ξανά τα εστιατόρια που διεκδίκησαν την ψήφο μας στην κατηγορία Comfort Zone. Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων!

1920 Βασίλαινας

Το ιστορικό εστιατόριο στη γνωστή του θέση στον Πειραία μετονομάζεται σε 1920 Βασίλαινας και συνεχίζει να μας γεμίζει την καρδιά με comfort γευστικές αναμνήσεις. Ο χώρος ανανεώθηκε πρόσφατα και ξαναζωντανεύει στοιχεία της ιστορίας του για να στολίσει με αυτά τη σύγχρονη λιτή αισθητική του. Μια νότα παραδοσιακού μπακάλικου, ράφια με κονσέρβες και μπουκάλια με το μεγαρίτικο κρασί του παππού, ο μαρμάρινος ποτηριώνας στη σάλα φαγητού, το κελάρι με τα παλιά ξύλινα βαρέλια. Ταυτόχρονα ο Βασίλαινας εγκαινίαζει νέο χώρο στις αρχές Δεκεμβρίου πίσω από το Χίλτον (εκεί που συναντούσαμε το Αλάτσι) για να χαράξει νέα ιστορία.

Base Grill

Ωδή στο κρέας από τους αδερφούς Λιάκου σε έναν χώρο που δεν υποκύπτει σε τάσεις αλλά στο πραγματικά καλό φαγητό. Πικάνια, σπαλομπριζόλα, μπιφτεκάκια, λουκάνικα από μοσχάρι και μαύρο χοίρο, όλα ψημένα με μαεστρία και τέχνη, καρπάτσιο με φρέσκο ελαιόλαδο, και τηγανητά αυγά πάνω σε μια τραγανή φωλιά από πατάτες (πιάτο σήμα κατατεθέν) είναι αμαμφισβήτητα οι «πρωταγωνιστές» του καταλόγου.

It Restaurant

Με ένα μενού που το χαρακτηρίζουν η εποχικότητα και η εντοπιότητα, το IT αποτελεί τον ιδανικό προορισμό όταν είσαι συνεχώς εν κινήσει. Ο σεφ Ηλίας Σταυρόπουλος παίζει με κλασσικά αγαπημένα αλλά και νέα πιάτα πάντα με φρέσκα υλικά και ευφάνταστε ιδέες. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δροσερές σαλάτες, τέλεια βρασμένα ζυμαρικά, λαχταριστά burger, καλοψημένα κρεατικά και πολλά ακόμη ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Ο casual χώρος του έχει μετατραπεί σε αγαπημένο meeting point για lunch break, υγιεινά πρωινά και φυσικά brunch, που όπως κάθε χρόνο αποτελεί talk of the town.

Kastri Bistro

Σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι σε προσκαλεί καθημερινά το εστιατόριο του νέου ξενοδοχείου των βορείων προαστίων και ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Από νωρίς το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, το Kastri Bistro σε περιμένει με ένα μενού μεσογειακής κουζίνας σε πειραγμένες δημιουργικές version με βάση τα φρέσκα εποχικά προϊόντα της ελληνικής γης. Στο σύγχρονο premium bar θα απολαύσεις υπέροχα cocktails, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Malabar

Tο κοσμοπολίτικο περιβάλλον, η cozy ατμόσφαιρα και οι εξαιρετικές του γεύσεις έχουν καθιερώσει το Malabar στη συνείδηση των απαιτητικών γευσιγνωστών. Ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής αποτελεί αναμφισβήτητα το δυνατό χαρτί του εστιατορίου, παρουσιάζοντας άρτια πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Το εστιατόριο διαθέτει επίσης τη δική του φάρμα, The Margi Farm, απ’ όπου προμηθεύεται καθημερινά τις καλύτερες πρώτες ύλες. Ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ροζέ κρασί Μεσογείων, τσίπουρο, φρέσκα μαλακά τυριά από κατσικίσιο γάλα, αγκινάρες από τα παρτέρια τους, σπαράγγια άγρια από τους γύρω λόφους, βότανα και λαχανικά, όλο το χρόνο και πολλά ακόμα. To Malabar Inhouse είναι η νέα πιο gourmet «προσθήκη» για φέτος.

Mimaya

Η αυθεντική μεσογειακή κουζίνα ζωντανεύει στο Mimaya μέσα από τις συνταγές του σεφ και ιδιοκτήτη Μιχάλη Ηρωγλίδη. Φρέσκιες σαλάτες, εξαιρετικά ριζότο και μακαρονάδες, κρέατα εξαιρετικής ποιότητας Black Angus και ολόφρεσκο ψάρι συνθέτουν το μενού του εστιατορίου, το οποίο συνδυάζει την αυθεντική γαστρονομική παράδοση των χωρών της Μεσογείου με μια μοντέρνα και δημιουργική ματιά στον κόσμο της γεύσης. Στα ράφια του Mimaya θα βρεις προϊόντα από όλη την Ελλάδα, όπως γλυκά του κουταλιού από τις Σέρρες, ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, ξύδι βαλσάμικο, σπάνια αλάτια από τη Μεσόγειο, καθώς επίσης και λιχουδιές από επιλεγμένους προμηθευτές του εξωτερικού.

Nice N Easy

Αγνά βιολογικά προϊόντα σε παραδοσιακές συνταγές με υλικά τοπικών παραγωγών συνδυάζονται σε ιδιαίτερα πιάτα, σε ένα περιβάλλον οικείο και προσιτό. Στο μενού του Nice n Easy βρίσκεις τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών, καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Στο γαστρονομικό ταξίδι που προσφέρει το εστιατόριο, ποιότητα και νοστιμιά πάνε μαζί, αφού απώτερος στόχος δεν είναι μόνο η υψηλή θρεπτική αξία κάθε πιάτου, αλλά και η ιδιαίτερη εμπειρία της γεύσης.

Penny Lane Comfort Food

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, το Penny Lane (ναι από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles) αγαπάει με πάθος το comfort food και το πρεσβεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιβάλλον χαλαρό, χαρούμενο και εξαιρετικά οικείο και πιάτα πληθωρικά και αληθινά νόστιμα νομίζω αποτελούν τους βασικούς λόγους που κάνουν τον κόσμο να γεμίζει το όμορφο μαγαζί του ήρεμου πεζοδρόμου του Χαλανδρίου όποια μέρα και ώρα και αν τύχει να βρεθείς εκεί. Πολύ δυνατή και η λίστα των cocktail, καθώς το αδερφάκι του Penny Lane είναι το βραβευμένο 9Β Home Bar ακριβώς απέναντί.

The Parliament

Κομψό και εκλεπτυσμένο, το εστιατόριο του NJV Athens Plaza, σε κερδίζει με τις άνετες πολυθρόνες, τον απαλό φωτισμό και τη ζεστή ατμόσφαιρα. Το μενού στηρίζεται στην ελληνική κουζίνα, η οποία όμως εξελίσσεται μέσα από σύγχρονες τεχνικές και αρκετή δημιουργικότητα. Φρέσκες σαλάτες, θαλασσινά, κρέας και ζυμαρικά δια χειρός του σεφ Νίκου Γιαννόπουλου και μοναδικά γλυκά από τον γνωστό ζαχαροπλάστη Διονύση Αλέρτα αποτελούν αγαπημένα πιάτα του καταλόγου, μαζί με τη «δυνατή» wine list του εστιατορίου.

The Shy Horse

Αρχικά άνοιξε στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι και ενθουσίασε με την αύρα του καθαροαίμου bistro και τα υπέροχα πιάτα του. Εν συνεχεία ήρθε και ένα The Shy Horse στις Σπέτσες (για τους θερινούς μήνες), ενώ πρόσφατα καλωσορίσαμε και το The Shy Horse North στην Κηφισιά σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό με υπέροχο κήπο. Το μαρμάρινο μπαρ της Κηφισιάς είναι definite highlight και πίσω του φτιάχνονται και πολύ δυνατά cocktail.

Αθήρι

Στον Κεραμικό, λίγο πιο μακριά από την κοσμοπλημμύρα του Γκαζιού, θα βρείτε αυτό το μικρό, ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τον πολύ όμορφο κήπο (ιδανικός για ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά δείπνα). Στην κουζίνα του ένας από τους πιο ταλαντούχους chef, ο Αλέξανδρος Καρδάσης που μαγειρεύει αποκλειστικά με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα του χαρακτηρίζονται από την δημιουργικότητα, την ιδιαιτερότητα των συνδυασμών αλλά και την απλότητα των υλικών. Ορεκτικότατες βελουτέ που αλλάζουν με την εποχή, βελούδινη φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια, θαυμαστό κριθαρότο πότε με θαλασσινά, πότε με κρεατικό, είναι πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε.

Άνετον

Ένα εστιατόριο που δεν υποκύπτει σε κανόνες, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε καλοφαγά, πάντα σε συνάρτηση με την εποχή. Ο κατάλογος του Άνετον αλλάζει κάθε μήνα, με σταθερά όμως την ποιότητα και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης. Η ομάδα του εστιατορίου πιστεύει στην απλότητα των υλικών και των γεύσεων, προτείνοντας πιάτα με μία αρκετά ενδιαφέρουσα ματιά, όπως τα χωριάτικα τηγανητά αυγά με μαύρη τρούφα, οι φλογέρες Καισαρείας με γραβιέρα και Αρμένικο παστουρμά, το φιλέτο από φρέσκο μυλοκόπι και το υγρό κέικ λεμονιού με μύρτιλλα.

Ελαίας Γη

Μέσα από ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, την ελληνική γη, τα έθιμα και τις συνήθειες, αλλά και μέσα από δημιουργικές επεμβάσεις στην παραδοσιακή μας κουζίνα, που πρωταρχικό σκοπό έχουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τις γευστικές αναφορές στις βαθύτερες ρίζες της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης, το εστιατόριο φέρνει σε κάθε πιάτο μια ιδιαίτερη ποικιλία εξαίρετων εδεσμάτων. Έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις δύο επιλεγμένα μενού με concept γευσιγνωσίας 24 και 14 γεύσεων, αλλά και επιλογές από τον κατάλογο, που ζωντανεύουν μνήμες από ένα ελληνικό, οικογενειακό τραπέζι.

ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ

Εξαιρετικά πιάτα που εκπροσωπούν επάξια τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα σερβίρονται εδώ, βασισμένα στον τόπο καταγωγής του εστιατορίου, τη Μάνη. Στα 12 χρόνια λειτουργίας του, το εστιατόριο έχει καταφέρει να αναδείξει την παραδοσιακή κουζίνα της μαγευτικής Μάνης, καθώς επίσης και της ευρύτερης Πελοποννήσου, με έναν τρόπο απόλυτα σύγχρονο. Τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής -ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, μαρμελάδες και αρωματικά φυτά– αφήνουν το στίγμα τους στα πιάτα του καταλόγου, και οι οικείες γεύσεις παίρνουν μία απρόσμενα ευχάριστη τροπή. Θα φας χοιρινό σελινάτο με πουρέ σελινόριζας και αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος. Αρκεί να πούμε πως οι New York Times έχουν αναφερθεί πολλάκις στο εν λόγω εστιατόριο.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Σε μία από τις πιο προνομιούχες θέσεις στην Αθήνα, στο Λόφο του Λυκαβηττού, βρίσκονται οι Ορίζοντες, προσφέροντας ασύγκριτη θέα στην πόλη. Σε έναν κομψό και καλαίσθητο χώρο, απολαμβάνεις πιάτα που βασίζονται σε μεσογειακές γευστικές παραδόσεις, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, παίρνοντας τις παραδοσιακές συνταγές, μυρωδιές και γεύσεις και προσαρμόζοντάς τις στο σήμερα.

Χρύσα Χρύσα

Ίσως ένα από τα πλέον εμβληματικά εστιατόρια των Πετραλώνων, αφού η Χρύσα Πρωτόπαππα με το πρώτο της μαγαζί έβαλε αυτή τη συνοικία στο γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας. Στην πορεία μετακόμισε για λίγο στον Κεραμικό και πλέον την ξαναβρίσκουμε στα Πετράλωνα με το Χρύσα-Χρύσα και ίσως καλύτερη από ποτέ. Αυστηρό μα συνάμα οικείο περιβάλλον, γκρίζο φόντο και τα μοναδικά πιάτα της Χρύσας πρωταγωνιστές της αληθινής γευστικής σκηνής, όπως αυτή θα έπρεπε να είναι. Το στήσιμο των πιάτων θα σε συνεπάρει πριν καν προλάβει να σε συνεπάρει η γεύση τους.

Ψωμί & Αλάτι

Το γνωστό εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου είναι όμορφο, παίζει σε τόνους του γκρι και του πετρόλ και γενικά σου δίνει μία casual αίσθηση χωρίς να παραείναι απλό. Η κουζίνα του σεφ παίζει με το concept του comfort, αλλά με σαφείς πινελιές δημιουργικότητας και άριστη πρώτη ύλη. Ιδανικό για lunch αλλά και dinner για ζευγάρια, παρέες και οικογένειες.

More from

TASTY GUIDE

Pallas Athena: Κυριακάτικα μεσημέρια για μικρούς & μεγάλους!

Τα μεσημέρια της Κυριακής είναι παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση! 

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

Το Simul Gastronomy situ υποδέχεται τη νέα σεζόν στο Κολωνάκι

Με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες

Τα trends του φαγητού που θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως το 2018

Πριν από εσένα, για το στομάχι σου

Common Secret: Το «μυστικό» που λαχταράς να σου αποκαλυφθεί

Μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας

Roasted by Mimaya: Η νέα πρόταση του αγαπημένου μας εστιατορίου

Για τους λάτρεις του κρέατος