Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural
Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural
Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας
Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας
TASTY NEWS15.09.2017

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Σε λαχταριστές τούρτες μετατρέπονται τα πολυεπίπεδα, τρισδιάστατα έργα του καλλιτέχνη José Margulis, από την πρώην αρχιτέκτονα και νυν patisserie chef Dinara Kasko. Οι Kinetic Tarts είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των Kasko και Margulis, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν βρώσιμες εκδοχές των έργων τέχνης του για τον εκδοτικό οίκο So Good.

Ο Margulis, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Μαϊάμι, σχηματίζει τα γλυπτά του από στρώματα χρωματιστών πλαστικών φύλλων – δημιουργώντας ένα γεωμετρικό μοτίβο που αλλάζει ανάλογα με τη γωνία θέασης. Η Kasko, πρόθυμη να διατηρήσει τις ιδιότητες του έργου του Margoulis, ζήτησε από τον καλλιτέχνη να σχεδιάσει διαφορετικές ιδέες και εργάστηκε πάνω στα σχέδια του για να δημιουργήσει μια σειρά από βρώσιμα γλυπτά.

Πριν από κάθε συναρμολόγηση στην κορυφή της τάρτας μούρων, χρησιμοποιήθηκαν βιομηχανικές μηχανές κοπής για να χωρίσουν τα φύλλα της κόκκινης και λευκής σοκολάτας. «Προσπάθησα να μεταμορφώσω τις δημιουργίες του, κατασκευασμένες από πλαστικό, αλουμίνιο και ακρυλικό, σε κάτι βρώσιμο, χρησιμοποιώντας βασικές τεχνικές και συστατικά», δήλωσε η Kasko. «Ωστόσο, ήθελα να διατηρήσω και να νιώσω το μήνυμά του».

«Έπρεπε να είναι μια εγκατάσταση-παράσταση όπου ο José Margulis δημιουργεί το έργο τέχνης και στη συνέχεια μετατρέπεται από εμένα σε ένα βρώσιμο κομμάτι τέχνης που θα καταναλωθεί αργότερα κι έτσι θα εξαφανιστεί. Μεταμορφώσαμε το αντικείμενο της τέχνης σε κάτι εδώδιμο που θα χάνονταν αργότερα, δίνοντας έμφαση στην εφήμερη τέχνη και την φευγαλέα αίσθηση της ζωής» είπε η Kasko.

 

Η καλλιτέχνης, που έχει γεννηθεί στην Ουκρανία, ξεκίνησε την καριέρα της ως αρχιτέκτονας και 3D visualiser. Βασιζόμενη στην εμπειρία της, τα γλυκά της Kasko έχουν όλα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τα οποία συχνά επιτυγχάνονται με τη χρήση καλουπιών σιλικόνης με τη βοήθεια του 3ds Max της Autodesk. Το φαγητό γίνεται όλο και περισσότερο ένας αγαπημένος χώρος προς εξερεύνηση μεταξύ των σχεδιαστών. Ο σπουδαστής της Royal College of Art, Kia Utzon-Frank, σχεδίασε μια σειρά από κέικ που παρουσιάστηκαν ως γυαλισμένες πέτρες, ενώ ο Ιταλός αρχιτέκτονας Salvatore Spataro δημιούργησε μικροσκοπικές εκδόσεις σοκολάτας σε γεωργικά εργαλεία και παιχνίδια της Σικελίας – ανάμεσά τους καλάθια, περίστροφα και παγίδες ψαριών.

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;