Tasty Guide : Tasty News15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Σε λαχταριστές τούρτες μετατρέπονται τα πολυεπίπεδα, τρισδιάστατα έργα του καλλιτέχνη José Margulis, από την πρώην αρχιτέκτονα και νυν patisserie chef Dinara Kasko. Οι Kinetic Tarts είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ των Kasko και Margulis, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν βρώσιμες εκδοχές των έργων τέχνης του για τον εκδοτικό οίκο So Good.

Ο Margulis, ένας καλλιτέχνης με έδρα το Μαϊάμι, σχηματίζει τα γλυπτά του από στρώματα χρωματιστών πλαστικών φύλλων – δημιουργώντας ένα γεωμετρικό μοτίβο που αλλάζει ανάλογα με τη γωνία θέασης. Η Kasko, πρόθυμη να διατηρήσει τις ιδιότητες του έργου του Margoulis, ζήτησε από τον καλλιτέχνη να σχεδιάσει διαφορετικές ιδέες και εργάστηκε πάνω στα σχέδια του για να δημιουργήσει μια σειρά από βρώσιμα γλυπτά.

Πριν από κάθε συναρμολόγηση στην κορυφή της τάρτας μούρων, χρησιμοποιήθηκαν βιομηχανικές μηχανές κοπής για να χωρίσουν τα φύλλα της κόκκινης και λευκής σοκολάτας. «Προσπάθησα να μεταμορφώσω τις δημιουργίες του, κατασκευασμένες από πλαστικό, αλουμίνιο και ακρυλικό, σε κάτι βρώσιμο, χρησιμοποιώντας βασικές τεχνικές και συστατικά», δήλωσε η Kasko. «Ωστόσο, ήθελα να διατηρήσω και να νιώσω το μήνυμά του».

«Έπρεπε να είναι μια εγκατάσταση-παράσταση όπου ο José Margulis δημιουργεί το έργο τέχνης και στη συνέχεια μετατρέπεται από εμένα σε ένα βρώσιμο κομμάτι τέχνης που θα καταναλωθεί αργότερα κι έτσι θα εξαφανιστεί. Μεταμορφώσαμε το αντικείμενο της τέχνης σε κάτι εδώδιμο που θα χάνονταν αργότερα, δίνοντας έμφαση στην εφήμερη τέχνη και την φευγαλέα αίσθηση της ζωής» είπε η Kasko.

Η καλλιτέχνης, που έχει γεννηθεί στην Ουκρανία, ξεκίνησε την καριέρα της ως αρχιτέκτονας και 3D visualiser. Βασιζόμενη στην εμπειρία της, τα γλυκά της Kasko έχουν όλα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, τα οποία συχνά επιτυγχάνονται με τη χρήση καλουπιών σιλικόνης με τη βοήθεια του 3ds Max της Autodesk. Το φαγητό γίνεται όλο και περισσότερο ένας αγαπημένος χώρος προς εξερεύνηση μεταξύ των σχεδιαστών. Ο σπουδαστής της Royal College of Art, Kia Utzon-Frank, σχεδίασε μια σειρά από κέικ που παρουσιάστηκαν ως γυαλισμένες πέτρες, ενώ ο Ιταλός αρχιτέκτονας Salvatore Spataro δημιούργησε μικροσκοπικές εκδόσεις σοκολάτας σε γεωργικά εργαλεία και παιχνίδια της Σικελίας – ανάμεσά τους καλάθια, περίστροφα και παγίδες ψαριών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ TASTY NEWS

Flora Mykonos
Tasty News20 Ιουνίου 2018

Το πρώτο VIP super market του πλανήτη φυσικά και βρίσκεται στη Μύκονο

Μια επίσκεψη στο Flora αποτελεί μοναδική εμπειρία στο νησί των Ανέμων.

Tasty News06 Δεκεμβρίου 2017

Τα πιο λαχταριστά ροφήματα για τις γιορτές!

Ιδανικά για το κρύο και το γιορτινό mood του σπιτιού σου

Tasty News28 Νοεμβρίου 2017

Όλα όσα οφείλεις να γνωρίζεις για το επικό κρέας που λέγεται wagyu

Και πώς θα παραγγείλεις σωστά ένα από τα καλύτερα κρέατα του πλανήτη.

Tasty News24 Νοεμβρίου 2017

Τα καλύτερα ιαπωνικά φαγητά που πρέπει να γνωρίζεις, πέρα από το σούσι

Καλά τα maki και τα sashimi, αλλά τι άλλο υπάρχει;

Tasty News23 Νοεμβρίου 2017

Τα Friday Early Drinks στο Zonars είναι αυτό που χρειάζεσαι κάθε Παρασκευή

Το απόγευμα της Παρασκευής δίνουμε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας

Belcolade
Tasty News23 Νοεμβρίου 2017

Mια απολαυστική βραδιά γεμάτη βελγική σοκολάτα

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην σοκολάτα

Tasty News20 Νοεμβρίου 2017

Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

Best of network