Goût de / Good France: Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει στις 21 Μαρτίου
Goût de / Good France: Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει στις 21 Μαρτίου
Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace
Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace
TASTY NEWS18.03.2016

Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές

Γνωρίζουμε τρεις ταλαντούχες γυναίκες στον χώρο της ζαχαροπλαστικής

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Τούρτες που μοιάζουν με γλυπτά, χειροποίητα γλυκά και ρετρό διάθεση κατακλύζουν το newsfeed μας στο Instagram και μας φτιάχνουν τη διάθεση. Η Αθηνά, η Καλλιόπη και η Άννα καταπιάνονται με τη ζαχαροπλαστική – η καθεμία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο – και μας δίνουν ιδέες για κεράσματα, afternoon tea party αλλά και ξεχωριστές συνταγές.

Chobihope: Η Αθηνά φτιάχνει τoύρτες που μοιάζουν με γλυπτά

choihope (1)

Chobihope

Η Αθηνά στράφηκε στη ζαχαροπλαστική για να ξεχάσει τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και μία καθημερινότητα γεμάτη άγχος, πίεση και σχεδόν καθόλου δημιουργικότητα. Μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας στον οικοδομικό και κατασκευαστικό κλάδο, και με την κρίση να έχει πλήξει σοβαρά τον χώρο εργασίας της, η Αθηνά ξεκίνησε να φτιάχνει μπισκότα, cakes, cupcakes για να κερνάει τους μικρούς φίλους της, καθώς παρόλο που έχει μόνο ένα παιδί, το σπίτι της ήταν πάντα γεμάτο με νέους ανθρώπους.

choihope (3)

Chobihope

“Οι ημέρες αρχίζουν να περνούν πιο όμορφα και δημιουργικά και ξεχνώ όλα αυτά που με βασανίζουν.Ταυτόχρονα, εμπνέομαι από τον Στέλιο Παρλιάρο, η ζαχαροπλαστική αρχίζει να με γοητεύει και σιγά σιγά θεραπεύω τις στενοχώριες μου. Έτσι, λοιπόν, ξεκινάω την αναζήτηση στο Internet, ψάχνω για σεμινάρια ζαχαροτεχνίας, διαβάζω βιβλία και ακολουθούν ατελείωτες ώρες εξάσκησης. Το Chobihope γεννιέται το 2010, με τη φιλοσοφία ‘Let’s have fun and make cakes’”.

thena

Chobihope

Βλέποντας τις δημιουργίες της Αθηνάς (και δοκιμάζοντας το πιο θεϊκό brownies, καταλαβαίνεις ότι αυτή η γλυκύτατη γυναίκα παίρνει τη δουλειά της πολύ σοβαρά. Κι αυτό γιατί, όπως λέει η ίδια σκέφτεται και λειτουργεί ως μαμά και οικοδέσποινα. Έτσι, λοιπόν, τα γλυκά της είναι φτιαγμένα έτσι όπως θα φρόντιζε να γευτεί το παιδί και οι φίλοι της, με αγνές πρώτες ύλες,αγάπη,φροντίδα και μεράκι. “Οι γεύσεις,η αγνότητα των υλικών αλλά και »το χέρι» που λέγανε οι παλιές νοικοκυρές και η αγάπη είναι τα συστατικά που κάνουν τα γλυκά μου ξεχωριστά”.

choihope (2)

Chobihope

“Μου αρέσει να φτιάχνω γλυκά για κάθε εκδήλωση που δίνει χαρά,που γλυκαίνει την ψυχή και την όραση εκτός από την γεύση. Συνήθως, ετοιμάζω μικρά γλυκά σε βαζάκια όπως cheesecake,mouse,tiramisou,panacota, όπως επίσης brownies,cupcakes,μπισκότα και φυσικά κέικ σε πολλές γεύσεις και τις 3D τούρτες. Οι φίλοι μου αγαπούν τα brownies, το cheesecake,τις μπάρες με σοκολάτα και cranberies και φυσικά τις απίθανες γεύσεις από τις τούρτες μας”.

Οι 3D τούρτες

“Η δημιουργία μιας τούρτας 3D απαιτεί πολύ χρόνο.Ο minimum χρόνος είναι 8 ώρες αλλά μπορεί να χρειαστούν για κάποιο απαιτητικό και πολύπλοκο θέμα ίσως και 50 ώρες εργασίας.Επίσης, θέλει αρκετό χρόνο για την προετοιμασία πριν φτάσουμε στο δημιουργικό,καλλιτεχνικό σημείο. Οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με τη σωστή επικοινωνία με τον ενδιαφερόμενο και την κατανόηση του θέματος ώστε να γίνει σωστή αποτύπωση της ιδέας. Επίσης, δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν έχουν να κάνουν πολλές φόρες με τον καιρό και τις θερμοκρασίες. Η υπερβολική ζέστη ή υγρασία είναι οι εχθροί της δουλειάς μου, για αυτό πρέπει να έχω χρόνο για προετοιμασία”.

“Οι τούρτες για ενήλικες αποτελούν μεγάλη πρόκληση για μένα, όπως επίσης το να αναζητώ θέματα για τούρτες ανδρών, δεδομένου ότι η θεματολογία για κορίτσια είναι μεγάλη. Επίσης, αγαπώ πολύ τις λιτές και μινιμαλιστικές τούρτες που έχουν μεγάλη δυσκολία λόγω της απλότητας τους γιατί απαιτούν άψογη εκτέλεση. Η φαντασία των πελατών μου είναι κάτι που δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει και απολαμβάνω να υλοποιώ τις ιδέες του. Και ένα από το αγαπημένα μου θέματα είναι η δημιουργία candy table για babyshower”.

 Info
chobihope@gmail.com
www.facebook.com/chobihope
www.instagram.com/chobihope

More from

TASTY GUIDE

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!

Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural

Η πιο premium vodka, Belvedere, σού παρουσιάζει τα Spritz cocktails της, δημιουργημένα με φρέσκα συστατικά!

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Πώς θα φτιάξεις λιαστές ντομάτες μόνη σου στο φούρνο

Η Ελένη Δασκαλάκη μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή

Pancakes με γλυκοπατάτα: Ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό γεύμα

Ένα διαφορετικό πιάτο για να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στο πρωινό σου

Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας

9 foodie προτάσεις για σένα που έχεις εμμονή με το ροζ