Goût de / Good France: Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει στις 21 Μαρτίου
Goût de / Good France: Η γαλλική κουζίνα γιορτάζει στις 21 Μαρτίου
Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace
Η γαλλική γαστρονομία γιορτάζει στο Astir Palace
TASTY NEWS18.03.2016

Τρισδιάστατες τούρτες, afternoon tea και λαχταριστές συνταγές

Γνωρίζουμε τρεις ταλαντούχες γυναίκες στον χώρο της ζαχαροπλαστικής

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Anne’s Cake Party: Η Άννα σού δίνει τις πιο λαχταριστές συνταγές 

mikrotartaki3

Anne’s Cake Party

Η Άννα ή @mikrotartaki όπως θα τη βρεις στο Instagram είναι ένα από τα πιο φρέσκα και γλυκά πρόσωπα που θα συναντήσεις. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Άννα φτιάχνει γλυκά που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, και φροντίζει να γεμίζει με λαχταριστές φωτογραφίες τοπροσωπικό της blog.

«Από μικρή θυμάμαι να παρακαλάω τη μαμά μου να ψήσουμε μαζί ένα σοκολατένιο κέικ. Εκείνη όμως ποτέ δεν έφτιαχνε γλυκά παρότι είναι εξαίσια μαγείρισσα. Κάτι μέσα μου λοιπόν, ήθελε να καλύψει αυτό το κενό στην κουζίνα μας. Ξεκίνησα με μικρά γλυκά όπως απλά κέικ και σουφλέ σοκολάτας και πολλές…αποτυχίες. Σιγά σιγά όμως ανακάλυψα μερικά μυστικά και κατάφερα να φτιάξω ακόμη και πιο περίπλοκα γλυκά».

pastaflora

Anne’s Cake Party

«Η σπεσιαλιτέ μου θα πρέπει να είναι με σιγουριά τα pancakes. Τα έχω φτιάξει τόσες φορές που σίγουρα θα μπορούσα να τα κάνω με κλειστά μάτια. Ήταν το απόλυτο κυριακάτικο πρωινό και όλοι οι φίλοι μου ζητούσαν να τας φτιάξω ξανά και ξανά! Το πιο περίπλοκο γλυκό θα έλεγα ότι είναι τα layer cakes μόνο και μόνο γιατί έχουν αρκετές στρώσεις κέικ και κρέμας και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες. Είναι όμως το γλυκό που σε αποζημιώνει με τη γεύση αλλά κυρίως, με την εμφάνιση»!

pancakes

Anne’s Cake Party

«Η ζαχαροπλαστική για μένα έχει την απίστευτη δύναμη να μετατρέπει τις πιο βροχερές στιγμές της ζωής μου σε αφράτα κέικ και μυρωδάτα μπισκότα. Βρίσκω το ανακάτεμα της ζύμης απίστευτα χαλαρωτικό, κάτι σαν θεραπεία. Γιατί ξέρω, ότι στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, αν ανακατέψω ζάχαρη, λίγο βούτυρο, αυγά, αλεύρι και κομμάτια σοκολάτας, θα έχω μαλακά μπισκότα σοκολάτας και μια απίστευτα γλυκιά μυρωδιά σε ολόκληρο το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ευτυχία τότε δε ξέρω τι είναι».

«Το Instagram μου είναι γεμάτο χρωματιστά κέικ και περίτεχνα μπισκότα. Αγαπώ να χαζεύω με τις ώρες τις καλοστημένες φωτογραφίες των Ελληνίδων αλλά και ξένων food bloggers. Μερικά από αυτά είναι:
@sweetpastaflora – η αγαπημένη Ιωάννα Χαλμούκη ξεπερνάει κάθε προσδοκία με τα ιδιαίτερα κέικ της. Έχω δοκιμάσει τις περισσότερες συνταγές της και είναι πραγματικά επιτυχημένες.
@primrosebakery – περίτεχνα στολισμένα κέικ, χρωματιστά ζαχαρένια γλάσα και λαχταριστά Victoria sponge cake με μαρμελάδα φράουλα. Είναι ο λογαριασμός του πιο γλυκού και αγαπημένου bakery στο Λονδίνο!
@meringuegirls – ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τις τραγανές και αφράτες μαρέγκες θα το βρεις εδώ. Τα κορίτσια αυτά μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο μαγευτικά κέικ, στολισμένα με χρυσές μαρέγκες και πασπαλισμένα με χρυσόσκονη… τα γλυκά τους ισορροπούν ανάμεσα στο εκλεπτυσμένο και το ατημέλητο ενώ τα έντονα χρώματα δε λείπουν ποτέ!

«Η ζαχαροπλαστική όσο εύκολη και ευχάριστη μπορεί να φαίνεται, πολλές φορές κρύβει μερικές δυσκολίες. Οι συνταγές δεν πετυχαίνουν πάντοτε ενώ ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός… Παρ’ όλα αυτά, μην αφήσεις τίποτα να σε σταματήσει και μην το βάλεις κάτω. Δοκίμασε να ξαναφτιάξεις όποιο γλυκό μπορεί να απέτυχε την πρώτη φορά. Κράτα σημειώσεις για τις αλλαγές και μην φοβάσαι να πειραματιστείς Προπάντων όμως, μην απογοητευτείς αν το γλυκό σου δεν μοιάζει και πολύ με τη φωτογραφία που είδες δίπλα στη συνταγή… Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από ένα σπιτικό γλυκό που είναι φτιαγμένο με αγάπη και κόπο».

 Tο απόλυτο carrot cake

Χιλιοδοκιμασμένη συνταγή για το πιο αφράτο και αρωματικό carrot cake και για το αέρινο γλάσο του. Είναι ιδανικό για μεγάλα καλέσματα ή για μια εναλλακτική τούρτα γενεθλίων.

carrotcake-recipe

Anne’s Cake Party

Υλικά
Για τη ζύμη:
450 γρ καθαρισμένα και τριμμένα καρότα
2 κ.σ. καθαρισμένη και τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα (ginger)
80 ml ξινόγαλο
3 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 ml. Μαργαρίνη λιωμένη ή φυτικό λάδι
300 γρ ζάχαρη
500 γρ αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 ½ κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα (ginger)
80 γρ καρύδια pecan ή όποια άλλα της αρεσκείας σας, τριμμένα

Για το γλάσο:

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

1. Ψήνουμε ελαφρά τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια – δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και στη συνέχεια τα τρίβουμε στο μπλέντερ ή τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C.
3. Χτυπάμε στο μίξερ τα τριμμένα καρότα, την πιπερόριζα, το ξινόγαλο, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαργαρίνη (ή φυτικό λάδι) και τη ζάχαρη μέχρι τα υλικά να έχουν αναμειχθεί καλά.
4. Κοσκινίζουμε σε ένα μπόλ το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε δόσεις στο μείγμα με τα καρότα ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε προσθέτοντας ό,τι κολλάει στα τοιχώματα του μπόλ.
5. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
6. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ή 4 μικρά αντικολλητικά ταψάκια, τα οποία έχουμε βουτυρώσει καλά και στον πάτο έχουμε τοποθετήσει ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν πολύ καλά πριν τη συναρμολόγηση και δεν τα ξεφορμάρουμε αμέσως.
7. Σε ένα μπόλ χτυπάμε όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να γίνει μία κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη χρήση.
8. Για να συναρμολογήσουμε το κέικ, τοποθετούμε το πρώτο κέικ σε μια πιατέλα. Απλώνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας και φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Τοποθετούμε το επόμενο κομμάτι κέικ και επαναλαμβάνουμε. Στο τελευταίο κομμάτι δίνουμε περισσότερη προσοχή στο άπλωμα της κρέμας γιατι αυτό θα είναι ορατό. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο τριμμένο καρύδι και κανέλα ή ο,τι άλλο θέλουμε. Εάν θέλουμε μπορούμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά του κέικ με κρέμα ή να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο της κρέμας για να φτιάξουμε σχέδια με χρώμα ζαχαροπλαστικής για την επιφάνεια του κέικ.
9. Αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα ώστε το γλυκό να σταθεί καλύτερα στο σερβίρισμα.

Σημειώσεις:
κ. γ. = κουταλάκι του γλυκού
κ. σ. = κουταλάκι της σούπας
Για να σιγουρευτούμε ότι το κέικ έχει ψηθεί, τοποθετούμε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο, αλλιώς το τοποθετούμε στο φούρνο για μερικά λεπτά ακόμη.

Info

www.facebook.com/annescakeparty
www.instagram.com/mikrotartaki
annescakeparty.blogspot.com

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα