Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

3 συμβουλές για τη γαλοπούλα της Πρωτοχρονιάς (και η τέλεια συνταγή για γαλοπούλα με πορτοκάλι από τον chef)!

Εάν θέλεις να πάρεις τα συγχαρητήρια για το κυρίως γεύμα στο γιορτινό τραπέζι, ακολούθησε τις συμβουλές του Αντώνη Μελλά, executive chef.

Μυστικό Νούμερο 1.

Βάλε περισσότερη γέμιση από την πλευρά του λαιμού (αφού χαλαρώσεις την πέτσα και γεμίσεις προσεκτικά) προσέχοντας μην παραγεμίσεις την κοιλιά. Πρόσθεσε ποικιλία από λαχανικά για γεύση, άρωμα και λιγότερες θερμίδες.

Μυστικό Νούμερο 2.

Στην κοιλιά της γαλοπούλας βάλε λεμόνι ή πορτοκάλι κομμένο στη μέση, 1 κρεμμύδι και 1 καρότο σε κομματάκια, λίγα κοτσανάκια μαϊντανού ή σέλινου, φρέσκα ή ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σου.

Μυστικό Νούμερο 3.

Για να μη στεγνώσει το κρέας του στήθους καθώς ψήνεται, σκέπασε τη γαλοπούλα χαλαρά με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρείς τα τελευταία 30 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει η πέτσα. Πρόσεξε μόνο να μην είναι πολύ σφιχτά σκεπασμένη, για να μπορέσουν να εξατμίζονται οι υδρατμοί και έτσι να μη γίνει βραστή.

Extra tip: πώς μετράς μέλι και γλυκόζη;

Αν θέλεις να μετρήσεις μέλι, άλειψε με ηλιέλαιο ένα φλιτζάνι και γέμισέ το με μέλι. Έτσι, δε θα κολλήσει στα τοιχώματα.
Αν πρόκειται για γλυκόζη, βρέξε με νερό ένα κουτάλι καθώς και το φλιτζάνι ή το σκεύος με τα οποία θα τη μετρήσεις…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Κυριως Πιατα20 Φεβρουαρίου 2018

Υγιεινά pancakes | 4 πανεύκολες και πεντανόστιμες συνταγές

To αγαπημένο πρωινό γεύμα στην πιο light εκδοχή του

λαγάνα
Κυριως Πιατα16 Φεβρουαρίου 2018

Καθαρά Δευτέρα | Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα

Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

σουβλάκια με ροδάκινο
Κυριως Πιατα21 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

νηστίσιμοι κεφτέδες
Κυριως Πιατα11 Απριλίου 2017

Νηστίσιμοι κεφτέδες με φακές από την Αργυρώ

Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνταγές με ψάρι
Κυριως Πιατα08 Απριλίου 2017

Συνταγές με ψάρι: Φιλέτο σολομού με χούμους

Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο πιάτο για την μέρα αυτή

Μάφιν αυγού
Κυριως Πιατα22 Μαρτίου 2017

Νέο trend: Μάφιν αυγού για το απόλυτο πρωινό

Γεμάτα πρωτεΐνη, τα μάφιν αβγού είναι υγιεινά, πεντανοστιμα και ιδανικά για το πρωινό σου.

Best of network