Λαχταριστά σουβλάκια με ροδάκινο
Λαχταριστά σουβλάκια με ροδάκινο
Η πίτσα με ροδάκινο και προσούτο θα είναι η νέα αγαπημένη σου
Η πίτσα με ροδάκινο και προσούτο θα είναι η νέα αγαπημένη σου
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ03.10.2016

Κοτόπουλο με ροδάκινα από την εξωτική κουζίνα της Νοτίου Αμερικής

Δώσε εξωτικό άρωμα στο τραπέζι σου με αυτή τη συνταγή

Μπορεί το… βαρετό κοτόπουλο να μεταμορφωθεί σε ένα περιπετειώδες, γεμάτο αρώματα και γεύσεις, πιάτο; Κι όμως, ναι! Βγαλμένη από την κουζίνα της Νοτίου Αμερικής, η παρακάτω συνταγή προτείνει να συνδυάσεις το πιο ζουμερό και αρωματικό φρούτο με το τρυφερό κοτόπουλο και τα πιο αρωματικά μπαχαρικά σε ένα πιάτο που θα κερδίσει όλους όσοι το δοκιμάσουν!

Υλικά:
700-800 γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μέτρια κομμάτια (4 φιλέτα)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2-1 σκελίδα σκόρδο
2 μεγάλα ροδάκινα Del Monte
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 ποτήρι νερό
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη ή τριμμένο φρέσκο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κόλιανδρο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
Για τη μαρινάτα:
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2-1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

Εκτέλεση:
-Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
-Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
-Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
-Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο με 1/2-1 σκελίδα σκόρδο. Όταν το σκόρδο αρχίσει να μυρίζει το αφαιρούμε. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
-Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τα ροδάκινα, τα υπόλοιπα συστατικά και τη μαρινάτα.
-Ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

_DSC8428

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα