Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016

Λαχταριστά σουβλάκια με ροδάκινο

Το BBQ με τους φίλους σου μόλις έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον!

Μπορεί το φθινόπωρο να είναι επίσημα εδώ, όμως όσο ο καιρός παραμένει καλός και ζεστός, τα BBQ του Σαββατοκύριακου παραμένουν μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες και ο καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ευχάριστο τέλος στην εβδομάδα που πέρασε. Και παρ’όλο που οι κλασσικές, απλές μπριζόλες, μπιφτέκια και καλαμάκια θα είναι πάντα στις προτιμήσεις μας, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτήν την νόστιμη και ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο κλασσικό χοιρινό σουβλάκι προσθέτοντας…ροδάκινο! Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Τι θα χρειαστείς

500 γραμμάρια άπαχο χοιρινό φιλέτο κομμένο

1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 μαρούλια

100 γραμμάρια (περίπου) κάρδαμο

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte

peachdelmonte1

Εκτέλεση

Βρέξε 8 ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Κόψε το φιλέτο σε μεγάλους κύβους και τα ροδάκινα σε κομμάτια.

Τρίψε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και βγάλε τον χυμό του. Κράτησε μία κουταλιά της σούπας από τον χυμό και στη συνέχεια ανακάτεψε το υπόλοιπο με το ξύσμα από το λεμόνι και με το μέλι.

Πέρασε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ τους κύβους χοιρινού με τα ροδάκινα και επάλειψε τα με το μείγμα από το λεμόνι και το μέλι. Στη συνέχεια ψήσε τα στη σχάρα για 10-12 λεπτά γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν.

Για τη σαλάτα: Κόψε τα μαρούλια σε κομμάτια και ανάμειξε τα με το κάρδαμο. Ανάμειξε την κουταλιά σούπας χυμού από το λεμόνι που είχες κρατήσει με το ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Ρίξε το μείγμα στο μαρούλι και σέρβιρε τη σαλάτα με τα σουβλάκια.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

σουβλάκια με ροδάκινο
Κυριως Πιατα21 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

νηστίσιμοι κεφτέδες
Κυριως Πιατα11 Απριλίου 2017

Νηστίσιμοι κεφτέδες με φακές από την Αργυρώ

Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνταγές με ψάρι
Κυριως Πιατα08 Απριλίου 2017

Συνταγές με ψάρι: Φιλέτο σολομού με χούμους

Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο πιάτο για την μέρα αυτή

Best of network