Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Οι 10 πιο αγαπημένες μας συνταγές ζυμαρικών
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών: Οι 10 πιο αγαπημένες μας συνταγές ζυμαρικών
Κοτόπουλο με ροδάκινα από την εξωτική κουζίνα της Νοτίου Αμερικής
Κοτόπουλο με ροδάκινα από την εξωτική κουζίνα της Νοτίου Αμερικής
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ10.10.2016

Λαχταριστά σουβλάκια με ροδάκινο

Το BBQ με τους φίλους σου μόλις έγινε πολύ πιο ενδιαφέρον!

Μπορεί το φθινόπωρο να είναι επίσημα εδώ, όμως όσο ο καιρός παραμένει καλός και ζεστός, τα BBQ του Σαββατοκύριακου παραμένουν μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες και ο καλύτερος τρόπος να βάλεις ένα ευχάριστο τέλος στην εβδομάδα που πέρασε. Και παρ’όλο που οι κλασσικές, απλές μπριζόλες, μπιφτέκια και καλαμάκια θα είναι πάντα στις προτιμήσεις μας, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτήν την νόστιμη και ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο κλασσικό χοιρινό σουβλάκι προσθέτοντας…ροδάκινο! Διάβασε παρακάτω για να δεις πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Τι θα χρειαστείς

500 γραμμάρια άπαχο χοιρινό φιλέτο κομμένο

1 λεμόνι

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 μαρούλια

100 γραμμάρια (περίπου) κάρδαμο

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι Del Monte

peachdelmonte1

Εκτέλεση

Βρέξε 8 ξύλινα καλαμάκια σε κρύο νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά.

Κόψε το φιλέτο σε μεγάλους κύβους και τα ροδάκινα σε κομμάτια.

Τρίψε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και βγάλε τον χυμό του. Κράτησε μία κουταλιά της σούπας από τον χυμό και στη συνέχεια ανακάτεψε το υπόλοιπο με το ξύσμα από το λεμόνι και με το μέλι.

Πέρασε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ τους κύβους χοιρινού με τα ροδάκινα και επάλειψε τα με το μείγμα από το λεμόνι και το μέλι. Στη συνέχεια ψήσε τα στη σχάρα για 10-12 λεπτά γυρίζοντας τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν.

Για τη σαλάτα: Κόψε τα μαρούλια σε κομμάτια και ανάμειξε τα με το κάρδαμο. Ανάμειξε την κουταλιά σούπας χυμού από το λεμόνι που είχες κρατήσει με το ελαιόλαδο και την μουστάρδα. Ρίξε το μείγμα στο μαρούλι και σέρβιρε τη σαλάτα με τα σουβλάκια.

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;