Κυρίως Πιάτα24.10.2011

Συνταγή για τάρτα ιταλική

Mία διαφορετική τάρτα από την chef Αλεξάνδρα Παπαστάμου.

delicioustartsrecipe

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική.

Τάρτα Ιταλική
Διάρκεια προετοιμασίας: 25′
Διάρκεια ψησίματος: 25′
Θερμοκρασία: 180ο Κελσίου

Υλικά
Ζύμη μπριζέ, 1 κολοκυθάκι τριμμένο 10 τοματίνια, 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.), 100 γρ. γάλα, 3 αυγά, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα αρωματικά, (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.), 50 γρ. ρόκα, 6 φέτες προσούτο, φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ
3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για μία στρογγυλή τάρτα διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα τοματίνια.

Ψήνουμε στους 180οC για 25′.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Από το βιβλίο Delicious Tarts της Γαλλο-ελληνίδας chef Αλεξάνδρας Παπαστάμου.

More from

Gourmet

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

Το rainbow bagel του Williamsburg είναι η νέα εμμονή των foodies

Οι ουρές έξω από τα κατάστημα θύμιζαν αυτές του cronut

"Σοκολάτα": Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με λαχταριστές συνταγές

Νέα σειρά βιβλίων από τον Άκη Πετρετζίκη

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.