Σπαγγέτι με μελάνι από καλαμάρι
Σπαγγέτι με μελάνι από καλαμάρι
Κανελόνια με σπανάκι
Κανελόνια με σπανάκι
Κυρίως Πιάτα24.10.2011

Συνταγή για τάρτα ιταλική

Mία διαφορετική τάρτα από την chef Αλεξάνδρα Παπαστάμου.

delicioustartsrecipe

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική.

Τάρτα Ιταλική
Διάρκεια προετοιμασίας: 25′
Διάρκεια ψησίματος: 25′
Θερμοκρασία: 180ο Κελσίου

Υλικά
Ζύμη μπριζέ, 1 κολοκυθάκι τριμμένο 10 τοματίνια, 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.), 100 γρ. γάλα, 3 αυγά, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα αρωματικά, (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.), 50 γρ. ρόκα, 6 φέτες προσούτο, φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ
3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για μία στρογγυλή τάρτα διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα τοματίνια.

Ψήνουμε στους 180οC για 25′.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Από το βιβλίο Delicious Tarts της Γαλλο-ελληνίδας chef Αλεξάνδρας Παπαστάμου.

More from

Gourmet

Release The Beast: Τα νέα Magic Double ξυπνούν τα πιο άγριά σου ένστικτα!

Τρεις γεύσεις που πρωταγωνιστούν ήδη στις πιο λαχταριστές μας στιγμές!

Τι συμβαίνει στις κουζίνες των top εστιατορίων της Αθήνας;

Ένα video καταγράφει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε

Betty’s Bakery: Το ψωμί στα καλύτερά του

Το success story μιας επικοινωνιολόγου που έγινε φούρναρης!

Taste the fashion in the wild: Ένα gourmet δείπνο με έμφαση στη μόδα

Ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα

Το νέο βιβλίο συνταγών για θεϊκές σαλάτες όλο γεύση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 20 Μαΐου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση", στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Αυτά είναι τα πιο cool υπεργαλαξιακά γλειφιτζούρια που κυκλοφορούν

Για τους λάτρεις του διαστήματος

Το περιοδικό Maison Figaro σε καλεί για απογευματινό BBQ εντελώς δωρεάν και σου μαθαίνει τα πάντα για έναν άψογο κήπο!

Το νέο ραντεβού σου με το απόλυτο περιοδικό διακόσμησης και στυλ είναι στις 23 Μαίου! Μάθε τα πάντα εδώ...

Japanese-style pancakes: Ό,τι χρειάζεσαι στο πρωινό σου

Plus: Η συνταγή για να τα φτιάξεις κι εσύ

Avocado rose: Το food trend που κατακτά το Instagram

Δες το αβοκάντο με άλλο μάτι

Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!