Σπαγγέτι με μελάνι από καλαμάρι
Σπαγγέτι με μελάνι από καλαμάρι
Κανελόνια με σπανάκι
Κανελόνια με σπανάκι
Κυρίως Πιάτα24.10.2011

Συνταγή για τάρτα ιταλική

Mία διαφορετική τάρτα από την chef Αλεξάνδρα Παπαστάμου.

delicioustartsrecipe

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική.

Τάρτα Ιταλική
Διάρκεια προετοιμασίας: 25′
Διάρκεια ψησίματος: 25′
Θερμοκρασία: 180ο Κελσίου

Υλικά
Ζύμη μπριζέ, 1 κολοκυθάκι τριμμένο 10 τοματίνια, 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.), 100 γρ. γάλα, 3 αυγά, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα αρωματικά, (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.), 50 γρ. ρόκα, 6 φέτες προσούτο, φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ
3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για μία στρογγυλή τάρτα διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα τοματίνια.

Ψήνουμε στους 180οC για 25′.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Από το βιβλίο Delicious Tarts της Γαλλο-ελληνίδας chef Αλεξάνδρας Παπαστάμου.

More from

Gourmet

Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία

Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Βασίλη Καλλίδη

Φούρνισε τα κουλουράκια της Λαμπρής για να γεμίσει το σπίτι αρώματα

Τα 20 πιο λαχταριστά πασχαλινά γλυκά που έχουμε δει!

Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις και να διακοσμήσεις!

Madwalk 2016: Αυτό ήταν το βίντεο που έκλεψε τις εντυπώσεις στη μουσική βραδιά

FITNESS bars: Η FIT εξίσωση του φετινού MADWALK!

Make My Cake: Ανακαλύψαμε τα πιο όμορφα σοκολατένια αυγά!

Για να ανακυρηχθείς και φέτος η "καλύτερη νονά"!

Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Τσουρέκια και Κουλούρια", στο 7 Μέρες TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Το νέο βιβλίο συνταγών για τσουρέκια και κουλούρια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 22 Απριλίου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Το Βραστό: Παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις σε έναν οικείο χώρο

Βρήκαμε την ταβέρνα που έχει τις πιο νόστιμες γεύσεις

Nesaea: Το νέο project της ομάδας "nice n easy" στη Μύκονο

Η ελληνική νησιώτικη κουζίνα από τη φάρμα στο τραπέζι

Δώρισε στους αγαπημένους σου τις πιο όμορφες πασχαλινές συνθέσεις

Επιλογές για κάθε γούστο και budget