Tasty Guide : Κυρίως Πιάτα10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

Τηγανιτές μπουκίτσες με ροδάκινο και σος αλμυρής καραμέλας

Αυτό είναι το πιάτο που θα λατρέψεις

Αν θέλεις την ιδανική συνταγή, που θα συνδυάζει και αλμυρό και γλυκό, τότε οι τηγανιτές αυτές μπουκίτσες, συνοδευμένες με σάλτσα αλμυρής καραμέλας είναι η ιδανική επιλογή για σένα.

Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να πάρει διάφορες θέσεις στο τραπέζι σου, από ένα πρωτότυπο ορεκτικό μέχρι και το πιο λαχταριστό επιδόρπιο. Δες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.

Screenshot_4

Υλικά:

_DSC8429

-1 κουτί μισά ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι, Del Monte
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 1/2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
-1 1/2 φλιτζάνια συν 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
-2/3 φλιτζάνι γάλα
-2 αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
-ελαιόλαδο

Για τη σος αλμυρής καραμέλας:

-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και χτύπησε ελαφρά μέχρι γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-Πρόσθεσε στο μείγμα το αλεύρι και τα ροδάκινα μαζί με το σιρόπι τους.
-Χρησιμοποίησε ένα scoop παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα, παίρνοντας τη μορφή μικρών λουκουμάδων, και τηγάνισε σε καυτό λάδι. Στη συνέχεια άφησε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.

-Για τη σάλτσα καραμέλας:

-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο θα λιώσει και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, πρόσθεσε την κρέμα. Χαμήλωσε τη θερμότητα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

-Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τη σος να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.
-Ολοκλήρωσε το πιάτο με τη σάλτσα καραμέλας, ζάχαρη άχνη και  αλάτι.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

σουβλάκια με ροδάκινο
Κυριως Πιατα21 Ιουλίου 2017

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

νηστίσιμοι κεφτέδες
Κυριως Πιατα11 Απριλίου 2017

Νηστίσιμοι κεφτέδες με φακές από την Αργυρώ

Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνταγές με ψάρι
Κυριως Πιατα08 Απριλίου 2017

Συνταγές με ψάρι: Φιλέτο σολομού με χούμους

Ένα ξεχωριστό και πεντανόστιμο πιάτο για την μέρα αυτή

Best of network