Η πίτσα με ροδάκινο και προσούτο θα είναι η νέα αγαπημένη σου
Η πίτσα με ροδάκινο και προσούτο θα είναι η νέα αγαπημένη σου
Υπέροχο trifle με ροδάκινο
Υπέροχο trifle με ροδάκινο
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ10.09.2016

Τηγανιτές μπουκίτσες με ροδάκινο και σος αλμυρής καραμέλας

Αυτό είναι το πιάτο που θα λατρέψεις

Αν θέλεις την ιδανική συνταγή, που θα συνδυάζει και αλμυρό και γλυκό, τότε οι τηγανιτές αυτές μπουκίτσες, συνοδευμένες με σάλτσα αλμυρής καραμέλας είναι η ιδανική επιλογή για σένα.

Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να πάρει διάφορες θέσεις στο τραπέζι σου, από ένα πρωτότυπο ορεκτικό μέχρι και το πιο λαχταριστό επιδόρπιο. Δες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.

Screenshot_4

Υλικά:

_DSC8429

-1 κουτί μισά ροδάκινα σε ελαφρύ σιρόπι, Del Monte
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
-2 1/2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
-1 1/2 φλιτζάνια συν 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
-2/3 φλιτζάνι γάλα
-2 αυγά
-2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
-ελαιόλαδο

Για τη σος αλμυρής καραμέλας:

-4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

-Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και χτύπησε ελαφρά μέχρι γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-Πρόσθεσε στο μείγμα το αλεύρι και τα ροδάκινα μαζί με το σιρόπι τους.
-Χρησιμοποίησε ένα scoop παγωτού για να μοιράσεις το μείγμα, παίρνοντας τη μορφή μικρών λουκουμάδων, και τηγάνισε σε καυτό λάδι. Στη συνέχεια άφησε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί.

-Για τη σάλτσα καραμέλας:

-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο θα λιώσει και η ζάχαρη έχει διαλυθεί, πρόσθεσε την κρέμα. Χαμήλωσε τη θερμότητα και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

-Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τη σος να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα.
-Ολοκλήρωσε το πιάτο με τη σάλτσα καραμέλας, ζάχαρη άχνη και  αλάτι.

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα