Συνταγή για τάρτα ιταλική

Δημοσιεύτηκε Παρ 23/09/2011.
Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση. Δροσερή και πολύ γευστική.

Τάρτα Ιταλική
Διάρκεια προετοιμασίας: 25'
Διάρκεια ψησίματος: 25'
Θερμοκρασία: 180ο Κελσίου


Υλικά
Ζύμη μπριζέ, 1 κολοκυθάκι τριμμένο 10 τοματίνια, 1 πακέτο ανθότυρο (250 γρ.), 100 γρ. γάλα, 3 αυγά, αλάτι, πιπέρι, φρέσκα αρωματικά, (βασιλικός, μαϊντανός κ.λπ.), 50 γρ. ρόκα, 6 φέτες προσούτο, φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρέτ
3κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Για μία στρογγυλή τάρτα διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα.

Βάζουμε το τριμμένο κολοκυθάκι πάνω στην τάρτα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο, τα αυγά, το γάλα, τα αρωματικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Χύνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Τοποθετούμε διάσπαρτα τα τοματίνια.

Ψήνουμε στους 180οC για 25'.

Στο σερβίρισμα, τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας τη ρόκα, το προσούτο και την παρμεζάνα. Ποτίζουμε με λίγη βινεγκρέτ.

Από το βιβλίο Delicious Tarts της Γαλλο-ελληνίδας chef Αλεξάνδρας Παπαστάμου.


SHARE THIS

Miss Bloom TV


To ΜissBloom.gr αναλύει τις τάσεις για την Άνοιξη 2014 στο Μες στην Καλή Χαρά!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ / ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ