Galaxy Bar & Restaurant, το rooftop του ξενοδοχείου Hilton σε ταξιδεύει σε άλλο γαλαξία
Galaxy Bar & Restaurant, το rooftop του ξενοδοχείου Hilton σε ταξιδεύει σε άλλο γαλαξία
RESTAURANT OF THE WEEK20.07.2017

Restaurant of the week: Olive Garden, απογειώνει την ελληνική κουζίνα και γίνεται το hot spot του καλοκαιριού

Bonus: Η πανοραμική θέα στην πόλη

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Μετά από μία ολική ανακαίνιση σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, το Titania Hotel, επιστρέφει ανανεωμένο και έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τόσο σε επίπεδο φιλοξενίας όσο και dining. Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου το εστιατόριο Olive Garden έχοντας ως σήμα κατατεθέν του την ελιά, υμνεί με τον δικό του τρόπο την ιστορία της Ελλάδας. Το κλαδί ελιάς, άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολύτιμο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής κουζίνας, φιγουράρει στη διακόσμηση του χώρου βάζοντας τον επισκέπτη αμέσως στο κλίμα.

Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν, ενώ η εκλεπτυσμένη διακόσμηση προσδίδει μία πολυτελή νότα στην ατμόσφαιρα. Άλλωστε, η μαγευτική θέα της πόλης, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σε γκρο πλαν, δεν σε αφήνει να φύγεις εύκολα. Κάτι που ισχύει όμως και για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει το εστιατόριο. Ο executive chef του ξενοδοχείου, Χρήστος Τζιλήρας, έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα με κλασικά πιάτα, όπως ο μουσακάς, που δεν στερούνται όμως δημιουργικότητας και εξέλιξης – δοκιμάστε τον στη χορτοφαγική του εκδοχή με μανιτάρια. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι ΠΟΠ , τα υλικά πάντα φρέσκα,εξαιρετικής ποιότητας αντανακλούν τις γεύσεις, τα αρώματα και την ιστορία της τοπικής κουζίνας.

«Χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικά προϊόντα, θέλοντας να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες πιάτα με αρώματα και γεύσεις του τόπου. Και για τους Έλληνες πελάτες μας όμως αποτελεί μία ευκαιρία να γευτούν τα κλασικά πιάτα με μία άλλη οπτική» εξηγεί ο chef και προσθέτει «Τα φιλέτα από λαυράκι με λεμονάτα χόρτα εποχής, τοματίνια, ελιές και κάπαρη συνοδευόμενα από κρέμα ταραμά με γλυκάνισο, καθώς επίσης και τα κολοκυθάκια γεμιστά με θαλασσινά, βιολογικό πλιγούρι, μάραθο, αυγολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και μυρώνια – είναι δύο αρκετά ιδιαίτερα και δημοφιλή πιάτα, που βασίζονται σε καθαρές και αγνές γεύσεις».

 

Όσο για τις γλύκες δημιουργίες του OG, ο chef προτείνει μια ποικιλία που καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση όπως η λαχταριστή τάρτα πραλίνας με lime, καραμελωμένα φουντούκια και μαρέγκα ή τα μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μαστίχα και Σαμιώτικο γλυκό κρασί, σπασμένη Πάβλοβα και σορμπέ μάνγκο με γιασεμί. Περιμένοντας το φαγητό σας ή το γλυκό σας απολαύστε ένα απεριτίφ, ένα κρασί από την πάντα ενημερωμένη κάβα ή ένα signature κοκτέιλ φτιαγμένο με φαντασία και έμπνευση.

Olıve Garden, Titania Hotel: Πανεπιστημίου 52, 210 3326000

 

More from

TASTY GUIDE

Smoothie αποτοξίνωσης με ρόδι και μπανάνα

Smoothie αποτοξίνωσης με ρόδι και μπανάνα και με μόνο 255 θερμίδες

Αυτά τα γλυκά δεν θα θέλεις να τα φας

Οι χειροποίητες δημιουργίες της Maayan Zilberman μόνο καραμέλες δεν θυμίζουν

Πώς θα φτιάξεις μόνη σου το δικό σου iced tea

Σε δροσίζει, σε ενυδατώνει και σε βοηθάει να χάσεις βάρος, μιας και είναι αντιοξειδωτικό. Είναι το αγαπημένο ρόφημα του καλοκαιριού, το παγωμένο τσάι ή αλλιώς iced tea.

Wowfulls: Το χωνάκι παγωτού έγινε βάφλα και το Instagram παίρνει φωτιά!

Wowfulls:Το παγωτό δεν πρέπει να μπαίνει σε κυπελάκι. Οφείλεις να βρεις το χωνάκι από βάφλα που κάνει θραύση στο Instagram και στη Νέα Υόρκη.

Mary Pickford Bar: Fine Drinking στον Πειραιά

Το συναρπαστικό ταξίδι του Βαρούλκο και του Baba au Rum

St'Astra: Διακοπές στο κέντρο της Αθήνας

Γεύσεις από τη Μεσόγειο κάτω από τα αστέρια

Τι θα κάνεις το καρπούζι που έμεινε και δεν έφαγες; Γλυκό! Δες 5 εύκολες ιδέες!

Τι θα κάνεις το καρπούζι που έμεινε ή που ωρίμασε υπερβολικά; Σου έχουμε τέσσερις γλυκές χρήσεις που ούτε έχεις φανταστεί.

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 9ο Nobu Food Festival