Tasty Guide : Restaurant of the Week20 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Restaurant of the week: Olive Garden, απογειώνει την ελληνική κουζίνα και γίνεται το hot spot του καλοκαιριού

Bonus: Η πανοραμική θέα στην πόλη

Μετά από μία ολική ανακαίνιση σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, το Titania Hotel, επιστρέφει ανανεωμένο και έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τόσο σε επίπεδο φιλοξενίας όσο και dining. Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου το εστιατόριο Olive Garden έχοντας ως σήμα κατατεθέν του την ελιά, υμνεί με τον δικό του τρόπο την ιστορία της Ελλάδας. Το κλαδί ελιάς, άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολύτιμο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής κουζίνας, φιγουράρει στη διακόσμηση του χώρου βάζοντας τον επισκέπτη αμέσως στο κλίμα.

Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν, ενώ η εκλεπτυσμένη διακόσμηση προσδίδει μία πολυτελή νότα στην ατμόσφαιρα. Άλλωστε, η μαγευτική θέα της πόλης, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σε γκρο πλαν, δεν σε αφήνει να φύγεις εύκολα. Κάτι που ισχύει όμως και για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει το εστιατόριο. Ο executive chef του ξενοδοχείου, Χρήστος Τζιλήρας, έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα με κλασικά πιάτα, όπως ο μουσακάς, που δεν στερούνται όμως δημιουργικότητας και εξέλιξης – δοκιμάστε τον στη χορτοφαγική του εκδοχή με μανιτάρια. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι ΠΟΠ , τα υλικά πάντα φρέσκα, εξαιρετικής ποιότητας αντανακλούν τις γεύσεις, τα αρώματα και την ιστορία της τοπικής κουζίνας.

«Χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικά προϊόντα, θέλοντας να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες πιάτα με αρώματα και γεύσεις του τόπου. Και για τους Έλληνες πελάτες μας όμως αποτελεί μία ευκαιρία να γευτούν τα κλασικά πιάτα από μία άλλη οπτική» εξηγεί ο chef και προσθέτει «Τα φιλέτα από λαυράκι με λεμονάτα χόρτα εποχής, τοματίνια, ελιές και κάπαρη συνοδευόμενα από κρέμα ταραμά με γλυκάνισο, καθώς επίσης και τα κολοκυθάκια γεμιστά με θαλασσινά, βιολογικό πλιγούρι, μάραθο, αυγολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και μυρώνια – είναι δύο αρκετά ιδιαίτερα και δημοφιλή πιάτα, που βασίζονται σε καθαρές και αγνές γεύσεις».

Όσο για τις γλύκες δημιουργίες του OG, ο chef προτείνει μια ποικιλία που καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση όπως η λαχταριστή τάρτα πραλίνας με lime, καραμελωμένα φουντούκια και μαρέγκα ή τα μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μαστίχα και Σαμιώτικο γλυκό κρασί, σπασμένη Πάβλοβα και σορμπέ μάνγκο με γιασεμί. Περιμένοντας το φαγητό σας ή το γλυκό σας απολαύστε ένα απεριτίφ, ένα κρασί από την πάντα ενημερωμένη κάβα ή ένα signature κοκτέιλ φτιαγμένο με φαντασία και έμπνευση.

Olıve Garden, Titania Hotel: Πανεπιστημίου 52, 210 3326000

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ RESTAURANT OF THE WEEK

Γαστρονομικές μάχες στους Ορίζοντες
Restaurant of the Week09 Φεβρουαρίου 2018

Σου βρήκαμε που θα περάσεις την ημέρα των ερωτευμένων!

Η γιορτή των ερωτευμένων στον Όμιλο Καστελόριζο

Restaurant of the Week29 Δεκεμβρίου 2017

Bella Vespa: Η νέα άφιξη στο Κολωνάκι κρύβει εκπλήξεις

Το αγαπημένο στέκι των νοτίων προαστίων ήρθε στο κέντρο της Αθήνας

Restaurant of the Week21 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί το νέο μενού του Première είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία γεύσης

Στον τελευταίο όροφο του Intercontinental Athens, ο Μιχάλης Νουρλόγλου μαγεύει ξανά με τις δημιουργίες του

Bites&Wines Λευτέρης Λαζάρου
Restaurant of the Week18 Δεκεμβρίου 2017

Bites&Wine | Το νέο εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου

Μια νέα εμπειρία γεύσης

Restaurant of the Week01 Νοεμβρίου 2017

Κάτι καλό φτιάχνει ο Μίλτος Αρμένης στο Όμικρον

Ο ταλαντούχος chef βρίσκεται για πρώτη φορά στο τιμόνι ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα

Best of network