Restaurant of the Week

Restaurant of the week: Olive Garden, απογειώνει την ελληνική κουζίνα και γίνεται το hot spot του καλοκαιριού

Bonus: Η πανοραμική θέα στην πόλη

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Μετά από μία ολική ανακαίνιση σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, το Titania Hotel, επιστρέφει ανανεωμένο και έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, τόσο σε επίπεδο φιλοξενίας όσο και dining. Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου το εστιατόριο Olive Garden έχοντας ως σήμα κατατεθέν του την ελιά, υμνεί με τον δικό του τρόπο την ιστορία της Ελλάδας. Το κλαδί ελιάς, άρρηκτα συνδεδεμένο με το πολύτιμο ελαιόλαδο, βασικό συστατικό της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής κουζίνας, φιγουράρει στη διακόσμηση του χώρου βάζοντας τον επισκέπτη αμέσως στο κλίμα.

Οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν, ενώ η εκλεπτυσμένη διακόσμηση προσδίδει μία πολυτελή νότα στην ατμόσφαιρα. Άλλωστε, η μαγευτική θέα της πόλης, με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό σε γκρο πλαν, δεν σε αφήνει να φύγεις εύκολα. Κάτι που ισχύει όμως και για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει το εστιατόριο. Ο executive chef του ξενοδοχείου, Χρήστος Τζιλήρας, έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα με κλασικά πιάτα, όπως ο μουσακάς, που δεν στερούνται όμως δημιουργικότητας και εξέλιξης – δοκιμάστε τον στη χορτοφαγική του εκδοχή με μανιτάρια. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι ΠΟΠ , τα υλικά πάντα φρέσκα, εξαιρετικής ποιότητας αντανακλούν τις γεύσεις, τα αρώματα και την ιστορία της τοπικής κουζίνας.

«Χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικά προϊόντα, θέλοντας να προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες πιάτα με αρώματα και γεύσεις του τόπου. Και για τους Έλληνες πελάτες μας όμως αποτελεί μία ευκαιρία να γευτούν τα κλασικά πιάτα από μία άλλη οπτική» εξηγεί ο chef και προσθέτει «Τα φιλέτα από λαυράκι με λεμονάτα χόρτα εποχής, τοματίνια, ελιές και κάπαρη συνοδευόμενα από κρέμα ταραμά με γλυκάνισο, καθώς επίσης και τα κολοκυθάκια γεμιστά με θαλασσινά, βιολογικό πλιγούρι, μάραθο, αυγολέμονο, πούδρα αυγοτάραχου και μυρώνια – είναι δύο αρκετά ιδιαίτερα και δημοφιλή πιάτα, που βασίζονται σε καθαρές και αγνές γεύσεις».

 

Όσο για τις γλύκες δημιουργίες του OG, ο chef προτείνει μια ποικιλία που καλύπτει κάθε γευστική προτίμηση όπως η λαχταριστή τάρτα πραλίνας με lime, καραμελωμένα φουντούκια και μαρέγκα ή τα μαριναρισμένα φρούτα του δάσους με μαστίχα και Σαμιώτικο γλυκό κρασί, σπασμένη Πάβλοβα και σορμπέ μάνγκο με γιασεμί. Περιμένοντας το φαγητό σας ή το γλυκό σας απολαύστε ένα απεριτίφ, ένα κρασί από την πάντα ενημερωμένη κάβα ή ένα signature κοκτέιλ φτιαγμένο με φαντασία και έμπνευση.

Olıve Garden, Titania Hotel: Πανεπιστημίου 52, 210 3326000