Tasty Guide : Restaurant of the Week18 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Galaxy Bar & Restaurant, το rooftop του ξενοδοχείου Hilton σε ταξιδεύει σε άλλο γαλαξία

Όλοι οι λόγοι για να βρίσκεσαι ξανά και ξανά στο Galaxy Bar & Restaurant

Ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι στην Αθήνα που προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στο socializing, τη δροσιά και την περιποίηση – όλα σε ένα πακέτο μίας πολύτιμης εξόδου. After work drinks, «τσίμπημα» με τις κολλητές σου, ρομαντικό δείπνο, ακόμα και solo dining, όλα συνδυάζονται στο rooftop της Αθήνας που σε ταξιδεύει…σε άλλο γαλαξία. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Galaxy Bar & Restaurant.

Ποτέ άλλοτε ένα τόσο κλασικό όνομα, όπως το ξενοδοχείο Hilton, δεν έχει καταφέρει να παραμείνει επίκαιρο, ενσωματώνοντας τις τάσεις γύρω από το φαγητό χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο σε ποιότητα. Μπορεί το πρώτο, δυνατό «χαρτί» του Galaxy να είναι η συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη, καθώς ο τελευταίος όροφος του Hilton Αθηνών μοιάζει να αγγίζει τα αστέρια, αλλά δεν σταματά να σε κερδίζει σε κάθε υπηρεσία του.

Η αγαπημένη μου ώρα στο Galaxy δεν είναι άλλη από αυτή του ηλιοβασιλέματος. Συνηθίζω να πηγαίνω λίγο νωρίτερα από το ραντεβού μου για να αφεθώ στη μαγευτική θέα και να απολαύσω τον ήλιο που δύει και «λούζει» με το τελευταίο φως του το γκρίζο αστικό τοπίο, ενώ δροσίζομαι με ένα signature cocktail. Μετά από αυτή την εμπειρία, έρχεται η ώρα του φαγητού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου χρησιμοποιεί προϊόντα από την ελληνική γευστική παράδοση και τα διανθίζει με διεθνείς αναφορές.

Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο σε κρητική τσικουδιά με κρέμα αβοκάντο, σαλάτα ρόκα με λούτζα, αφρό από κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα σύκο και ψητά φουντούκια και τη ζεστή τάρτα τυριού με βιολογικό μέλι και ροδάκινο, φρέσκα ταλιολίνι με απάκι, βιολογικό αυγό και νιφάδες μαύρης τρούφας, ριζότο με θαλασσινά και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοτόπουλο με κριθαρότο αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και αρνίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μους από πιπεριά Φλωρίνης και σος γιαουρτιού είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στον κατάλογο.

Sushi για τους φανατικούς του είδους

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ωστόσο, το sushi bar του Galaxy που ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Κλασικά και αγαπημένα είναι το Dragon Roll, ένα πιάτο-αναπαράσταση της φιγούρας του δράκου, με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki και το Surf ‘n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι, γαρίδα panko και πικάντικη μαγιονέζα. Νέες αφίξεις, το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο και το Scallop Maki με χτένι, γαρίδα panko και αγγούρι.

Το γαλακτομπούρεκο για να ολοκληρώσεις το δείπνο σου

Ιδανικός επίλογος, ό,τι κι αν επιλέξεις για φαγητό, το πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια και σος ελληνικού καφέ, η δροσερή πανακότα σε σούπα φράουλας και η εντυπωσιακή σφαίρα σοκολάτας Valrohna με μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2107281402, www.hiltonathens.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ RESTAURANT OF THE WEEK

Restaurant of the Week01 Νοεμβρίου 2017

Κάτι καλό φτιάχνει ο Μίλτος Αρμένης στο Όμικρον

Ο ταλαντούχος chef βρίσκεται για πρώτη φορά στο τιμόνι ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα

Best of network