Restaurant of the week: Olive Garden, απογειώνει την ελληνική κουζίνα και γίνεται το hot spot του καλοκαιριού
Restaurant of the week: Olive Garden, απογειώνει την ελληνική κουζίνα και γίνεται το hot spot του καλοκαιριού
RESTAURANT OF THE WEEK18.07.2017

Galaxy Bar & Restaurant, το rooftop του ξενοδοχείου Hilton σε ταξιδεύει σε άλλο γαλαξία

Όλοι οι λόγοι για να βρίσκεσαι ξανά και ξανά στο Galaxy Bar & Restaurant

γράφει: Μάρω Παρασκευούδη

Ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι στην Αθήνα που προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στο socializing, τη δροσιά και την περιποίηση – όλα σε ένα πακέτο μίας πολύτιμης εξόδου. After work drinks, «τσίμπημα» με τις κολλητές σου, ρομαντικό δείπνο, ακόμα και solo dining, όλα συνδυάζονται στο rooftop της Αθήνας που σε ταξιδεύει…σε άλλο γαλαξία. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Galaxy Bar & Restaurant.

Ποτέ άλλοτε ένα τόσο κλασικό όνομα, όπως το ξενοδοχείο Hilton, δεν έχει καταφέρει να παραμείνει επίκαιρο, ενσωματώνοντας τις τάσεις γύρω από το φαγητό χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο σε ποιότητα. Μπορεί το πρώτο, δυνατό «χαρτί» του Galaxy να είναι η συγκλονιστική θέα σε όλη την πόλη, καθώς ο τελευταίος όροφος του Hilton Αθηνών μοιάζει να αγγίζει τα αστέρια, αλλά δεν σταματά να σε κερδίζει σε κάθε υπηρεσία του.

Η αγαπημένη μου ώρα στο Galaxy δεν είναι άλλη από αυτή του ηλιοβασιλέματος. Συνηθίζω να πηγαίνω λίγο νωρίτερα από το ραντεβού μου για να αφεθώ στη μαγευτική θέα και να απολαύσω τον ήλιο που δύει και «λούζει» με το τελευταίο φως του το γκρίζο αστικό τοπίο, ενώ δροσίζομαι με ένα signature cocktail. Μετά από αυτή την εμπειρία, έρχεται η ώρα του φαγητού. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Executive Chef Κώστας Αθανασίου χρησιμοποιεί προϊόντα από την ελληνική γευστική παράδοση και τα διανθίζει με διεθνείς αναφορές.

Αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο σε κρητική τσικουδιά με κρέμα αβοκάντο, σαλάτα ρόκα με λούτζα, αφρό από κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα σύκο και ψητά φουντούκια και τη ζεστή τάρτα τυριού με βιολογικό μέλι και ροδάκινο, φρέσκα ταλιολίνι με απάκι, βιολογικό αυγό και νιφάδες μαύρης τρούφας, ριζότο με θαλασσινά και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοτόπουλο με κριθαρότο αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και αρνίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μους από πιπεριά Φλωρίνης και σος γιαουρτιού είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν στον κατάλογο.

Sushi για τους φανατικούς του είδους

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ωστόσο, το sushi bar του Galaxy που ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Κλασικά και αγαπημένα είναι το Dragon Roll, ένα πιάτο-αναπαράσταση της φιγούρας του δράκου, με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki και το Surf ‘n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι, γαρίδα panko και πικάντικη μαγιονέζα. Νέες αφίξεις, το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο και το Scallop Maki με χτένι, γαρίδα panko και αγγούρι.

Το γαλακτομπούρεκο για να ολοκληρώσεις το δείπνο σου

Ιδανικός επίλογος, ό,τι κι αν επιλέξεις για φαγητό, το πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια και σος ελληνικού καφέ, η δροσερή πανακότα σε σούπα φράουλας και η εντυπωσιακή σφαίρα σοκολάτας Valrohna με μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2107281402, www.hiltonathens.gr

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;