Follow us

Ρολό με κιμά από κοτόπουλο

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου από το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking.

ntina_nikolaou


Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου από το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking.

Λατρέψατε τις συνταγές για την τάρτα κοτόπουλο με φέτα και την τάρτα με αχλάδια και νουτέλα που μας έδωσε η Ντίνα. Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε με μια εκπληκτική συνταγή, με ρολό κοτόπουλο! Απόλαυσε μαζί μας!

Υλικά για 4 άτομα

Για το ρολό
700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ (από φιλέτο στήθος και μπούτι)
1 φλ. Φέτα θρυμματισμένη
1 φλ. Τριμμένο κασέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά
1 κ.σ πάπρικα σε σκόνη
3 φέτες χοιρινό βραστό ζαμπόν από μπούτι ψιλοκομμένο
1 κ.σ ξερή ρίγανη/Αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο/6-8 φέτες μορταδέλα

Για τη σάλτσα
3 φλ. Ζωμός κότας ΚNORR
2 κ.σ μουστάρδα Hellmann’s
4 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γλ. κορν φλάουρ/Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ρολό: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αυγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, λαδώνοντας ελαφρώς τα χέρια μας για να μην κολάει το μείγμα στα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, διαστάσεων 22 επί 32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε εκεί τις φέτες μορταδέλας, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μια την άλλη, ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα χωρίς να αφήσουμε κενά.

Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς τη μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας.Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα. Βάζουμε το τυλιγμένο ρολό κιμά σε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε 2 ½ φλ. Νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ρολό από το ταψί και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Σάλτσα: μαζεύουμε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το μείγμα να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα από το ρολό και μόλις κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 50 λεπτά


Κάνε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ