Follow us

Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο

Είναι λιγότερο επίσημη από μια τυπική τούρτα αλλά σερβίρεται άνετα σε μια γιορτή μεταξύ λίγων και καλών φίλων

Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο


Τολμηρός είναι και ο συνδυασμός στρώσεων σε αυτή την κατά τα άλλα λιτή και απλή τούρτα, που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Στέλιου Παρλιάρου «Τούρτες», ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε με τον «Τηλεθεατή» στις 16 Μαΐου. Είναι λιγότερο επίσημη από μια τυπική τούρτα αλλά σερβίρεται άνετα σε μια γιορτή μεταξύ λίγων και καλών φίλων.

Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά (για 8 μερίδες)


Για τις κρέπες
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
20 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
240 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, ελαφρώς ζεστό
30 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο, για το μείγμα + λίγο ακόμη για το τηγάνι

Για την κρέμα σοκολάτας
300 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Κρέμα σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια ευλύγιστη σπάτουλα(μαρίζ). Συνεχίζοντας το ανακάτεμα με τη μαρίζ, ενσωματώνουμε τηνπαχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει καινα σφίξει (για περίπου 1 ώρα). Στο μεταξύ ψήνουμε τις κρέπες.

Κρέπες
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα.Ρίχνουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε ξανά έως ότου γίνει ένας χυλός. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και τολιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. καιτο τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις κάψει αρκετά, παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας λίγο χυλό και τον αδειάζουμε στο τηγάνι. Το ανακινούμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε ο χυλός να απλωθεί σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Αφήνουμε να ψηθεί για μερικά λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρώς η κάτω μεριά. Έπειτα αναποδογυρίζουμε την κρέπα με μια σπάτουλα, για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις είναι έτοιμη,τη βγάζουμε και την ακουμπάμε σε μια λαδόκολλα. (Πολύ συχνά η πρώτη κρέπα δεν βγαίνει πολύ ωραία). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό, βουτυρώνοντας το τηγάνι όποτε χρειάζεται. Κάθε κρέπα που βγάζουμε την τοποθετούμε πάνω στην προηγούμενη.

Συναρμολόγηση
Μεταφέρουμε τη σοκολατένια κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτόστόμιο. Βάζουμε μία κρέπα σε μια πιατέλα και απλώνουμε επάνω της με το κορνέ λίγη από την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες κρέπες και την υπόλοιπη κρέμα. Στην τελευταία στρώση, δημιουργούμε με το κορνέ έναν λόφο από κρέμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ