Follow us

Αναποδογυριστή μικρασιάτικη κρεατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η συνταγή βήμα προς βήμα

Αναποδογυριστή μικρασιάτικη κρεατόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


Η συνταγή βήμα προς βήμα


ΚΟΜΜΑΤΙΑ 12
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 40'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 50'

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Ανοίξτε χωριάτικο φύλλο με συνταγή που θα βρείτε στο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που κυκλοφορεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου με το 7 ΜΕΡΕΣ TV
εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτες.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1½ φλ. πλιγούρι
2 πράσα
2 κρεμμύδια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο μοσχοκάρυδο
1½ φλ. ζωμό κότας ή ζωμό κρέατος
γιαούρτι για σερβίρισμα
πάπρικα γλυκιά
ψιλοκομμένη ντομάτα για το σερβίρισμα
1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή κι εύπλαστη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30'.
2. Τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε μεγάλα παραλληλόγραμμα λεπτά φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες με πάχος 4-5 εκ. Βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος του φύλλου.
3. Τσιμπάμε τις άκρες να κλείσουν, αφήνοντας πού και πού κενά, ώστε να φεύγει η υγρασία κατά το ψήσιμο, και με την ένωση προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).
4. Λαδώνουμε ρηχό ταψί και σειρά σειρά στήνουμε την πίτα. Το ένα κομμάτι πλάι στο άλλο. Στο τέλος, η επιφάνεια θα είναι σαν πλισέ. Εναλλακτικά στρώνουμε τα φύλλα σε σαλίγκαρο, ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ανοίγουμε το τελευταίο λεπτό φύλλο και καλύπτουμε την πίτα. Ραντίζουμε πάλι με ελαιόλαδο.
5. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα για 25' .Την αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο κι από την άλλη πλευρά για 25'-30' επιπλέον να ροδίσει. Μόλις βγει καυτή, όπως είναι, την περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό ώστε να ρουφήξει. Σκεπάζουμε το ταψί κι αφήνουμε το φύλλο να ρουφήξει και να φουσκώσει.
6. Τη σερβίρουμε ζεστή με μπόλικο γιαούρτι, πάπρικα και ψιλοκομμένη ντομάτα.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά. Τον σπάμε με την κουτάλα σε πολύ μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να γίνουν διάφανα.

Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και λίγο ζωμό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Μόλις πιει τα υγρά, αποσύρουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα φύλλα και ψήνουμε.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ