Follow us

Χρωματιστό ποπ κορν με λευκή σοκολάτα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Χρωματιστό ποπ κορν με λευκή σοκολάτα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο



Υλικά

Για το ποπ κορν

80 γρ. καλαμπόκι
βούτυρο αγελάδας ή λάδι
300 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων

Για την επικάλυψη

500 γρ. ζάχαρη
σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Επικάλυψη: Χωρίζουμε τη ζάχαρη σε δύο ίσα μέρη, ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε να χρωματιστεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε κατά μέρος.
Ποπ κορν: Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και ρίχνουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει (δείγμα ότι τα ποπ κορν είναι έτοιμα), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα ποπ κορν σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο παγάκια και λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να βραχούν τα ποπ κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη πριν τοποθετήσουμε μέσα το μπολ.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα ποπ κορν το 1/3 από τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η σοκολάτα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ κορν. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την μισή από την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τη ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να παγώνει, αλλά να μη δημιουργείται μια μάζα και τα ποπ κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Μοιράζουμε τα σοκολατένια ποπ κορν στα δύο μπολ με τα διαφορετικά χρώματα ζάχαρης, τα ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά και σερβίρουμε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ