Tasty Guide : Συνταγές από Chef10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

3 γλυκιές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο από τον Cool Artisan

Τα πιο λαχταριστά γλυκά για να τον εντυπωσιάσεις την ξεχωριστή αυτή ημέρα

συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μία ανάσα πριν από την πιο ερωτική μέρα του χρόνου, ο αγαπημένος μας foodie, Γαβριήλ Νικολαΐδης (aka Cool Artisan) μας προτείνει τις 3 πιο λαχταριστές και νόστιμες συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Σουφλέ σε σχήμα καρδιάς, σοκολατένια heart pops με μόλις δύο υλικά και τούρτα red velvet είναι τρεις από τις πιο ξεχωριστές συνταγές για να κάνεις τη βραδιά με τον αγαπημένο σου αξέχαστη! Δες τις αναλυτικά παρακάτω:

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Υλικά

-250 γρ βούτυρο
-250 γρ κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
-3/4 κούπας ζάχαρη
-1 βανίλια
-7 αυγά
-ελάχιστο αλάτι
-1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίο καφέ
-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι, κοσκινισμένο
-λίγο κακάο και βούτυρο για τις φόρμες

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
-Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 αντικολλητικές φόρμες.
-Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
-Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
-Σε ένα άλλο μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε.
-Τα προσθέτουμε στο μείγμα της κουβερτούρας.
-Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον καφέ και το αλάτι.
-Σχίζουμε την βανίλια και με ένα μαχαίρι παίνουμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο μείγμα.
-Ανακατεύουμε καλά.
-Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
-Γεμίζουμε στα 3/4 περίπου τις φόρμες μας.
-Ψήνουμε για 12 λεπτά.
-Τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

 

CHOCOLATE HEART POPS (2 INGREDIENTS ONLY)

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
20 κουταλιές του γλυκού πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη σφολιάτα πάνω σε μια λαδόκολλα.
Με το κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβεις τα κομμάτια.
Αφαιρείς τη σφολιάτα που περισσεύει και μεταφέρεις τις καρδιές σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 7 λεπτά.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Απλώνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα πάνω σε μια καρδιά και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω ακόμα μια καρδιά, σαν να κάνουμε τοστ.
Στερεώνουμε στο κέντρο τα sticks των cake pops και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Εγώ τα στερέωσα σε φελιζόλ για να είναι πιο εντυπωσιακά.

ΤΟΥΡΤΑ RED VELVET

Υλικά

2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεγάλα αυγά

Γλάσο

4 συσκευασίες τυρί κρέμα (800 γρ), σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρία ταψάκια για παντεσπάνι τούρτας.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε το ξινόγαλο, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το ξίδι και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ.
  • Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, και κτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως στο μείγμα κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά σε 4 προσθήκες εναλλάξ με το μείγμα με το ξινόγαλα το οποίο το προσθέτουμε σε 3 προσθήκες.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 27 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και το ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσουν τελείως.

Για τo γλάσο:

  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λείο και ομοιγενές
  • Τοποθετούμε τη βάση με το πρώτο παντεσπάνι σε μία πιατέλα.
  • Απλώνουμε το γλάσο σε ολόκληρη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Τοποθετούμε το υπόλοιπο γλάσο.
  • Κάνουμε το ίδιο και με το τρίτο παντεσπάνι
  • Καλύπτουμε την τούρτα με το γλάσο που έχει περισσέψει, διακοσμούμε με θρυμματισμένο παντεσπάνι και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρισμα για να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Συνταγες απο Chef26 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

pancakes
Συνταγες απο Chef30 Αυγούστου 2017

Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου

Η Άντα Λιβιτσάνου ετοιμάζει σούπερ υγιεινά pancakes με βρώμη και γιαούρτι για ένα τέλειο ξεκίνημα τη ημέρας γεμάτο ενέργεια.

Συνταγες απο Chef10 Ιουλίου 2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Συνταγες απο Chef21 Ιουνίου 2017

5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή

Best of network