Follow us

H Ελένη Ψυχούλη προτείνει ελληνικό πρωινό

3 γρήγορες παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονο twist!

psixouli


H Ελένη Ψυχούλη στρώνει τραπέζι ελληνικά, ετοιμάζει πρωινό με παραδοσιακές συνταγές δίνοντας ένα σύγχρονο, γρήγορο twist! Μείωσε το χρόνο αλλά αύξησε τη γεύση παίζοντας με τους κανόνες.

Γρήγορο ρυζόγαλο με καρύδια, κανέλα και μέλι

Υλικά για 5-6 μπολάκια
4 φλ. γάλα
1/2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. μέλι
1 βανίλια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένα καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ρύζι με 3,5 φλ. του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, σε 10 περίπου λεπτά, και να απορροφήσει το νερό του. Σε μισό φλ. κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι-αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει-και το γάλα με το κορν-φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή, όμως. Δεν το αφήνουμε να σφίξει πολύ. Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολ. Το σερβίρουμε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.

Tips
*Το χειμώνα τρώγεται καλύτερα ζεστό. Το καλοκαίρι είναι καταπληκτικό κρύο από το ψυγείο, που σημαίνει ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη.


Αντί για ομελέτα

Υλικά για 2 άτομα
3 φέτες ψωμί που μας περίσσεψε από την προηγούμενη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
4 αβγά
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμάκι σε μπουκίτσες. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα ψωμάκια, ανακατεύοντας συχνά, για να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις φρυγανιστούν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αβγά όπως για την ομελέτα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη γραβιέρα. Με απαλές κινήσεις δημιουργούμε τρύπες για να ψηθεί το αβγό αλλά να μας βγει μελάτο. Λιγότερο από 1 λεπτό είναι αρκετό.. Αν το παραψήσουμε θα χάσει όλη του τη βελούδινη υφή. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips
*Mια απαλή, βουτυράτη γραβιέρα σαν την κρητικιά ταιριάζει καλύτερα. Βέβαια, μπορούμε να βάλουμε κι οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί μας περισεύει στο ψυγείο. Το κασέρι, που λιώνει μαστιχωτά, του ταιριάζει απόλυτα.
*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.


Γιαούρτι με άρωμα Ελλάδας

Υλικά για 4 άτομα

4 στραγγιστά γιαούρτια
2 κ.σ. σουμάδα
6 κουλουράκια χοντροσπασμένα
4 κ.σ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη σουμάδα. Βάζουμε τα κουλουράκια σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και με ένα γεμάτο μπουκάλι τα τρίβουμε για να σπάσουν. Σε ένα μπολ εναλλάσουμε στρώσεις από γιαούρτι και κουλουράκια. Στην κορυφή, απλώνουμε το γλυκό κουταλιού.

Tips
*Αντί για σουμάδα, μπορούμε να αρωματίσουμε το γιαούρτι με σιρόπι από γλυκό βύσινο, οποιοδήποτε σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή, για πιο άγλυκο αποτέλεσμα, με λίγη σκόνη μαστίχα.
*Ταιριάζει ωραία και το αγελαδινό γιαούρτι, που κάνει πιο έντονη την αντίθεση σε ξινό και γλυκό.
*Το γλυκό τριαντάφυλλο βοηθάει πολύ στη λειτουργία του εντέρου, και το πρωινό είναι η ιδανική στιγμή για να το καταναλώσουμε.
[gallery ids="41066,41067"]

psixouli

psixouli

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ