Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου
Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου
5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan
5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF10.07.2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Όσο το καλοκαίρι προχωρά, όσο οι διακοπές κοντά στην ομορφιά της θάλασσας και των ελληνικών νησιών πλησιάζει, τόσο εντονότερα μας έρχονται στο μυαλό οι τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες γωνιές του Αιγαίου.

Επειδή ωστόσο δεν χρειάζεται να περιμένεις και να βρεθείς εκεί για να τις απολαύσεις, αλλά μπορείς να τις δοκιμάσεις και σε μια homemade έκδοση, σου έχουμε παρακάτω τέσσερις λαχταριστές και παραδοσιακές συνταγές των νησιών του Αιγαίου, προτεινόμενες από τον  Cool Artisan! Εσύ ποια θα δοκιμάσεις;

1.Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1/2 κιλό ψωμί
1 πατάτα βρασμένη
1/2 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο (ή περισσότερο, αν μας αρέσει)
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1/2 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για λίγα λεπτά. Μετά την στύβουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

-Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Πολτοποιούμε το σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξίδι και το λάδι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το στυμμένο ψωμί και την πατάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

-Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το ξίδι.

-Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε ψάρια και κοτόπουλου.

2.Καρπουζόπιτα από τη Μήλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. ψίχα από καρπούζι
110 γρ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ.
65 γρ. μέλι + 2 κ.σ.
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
κανέλα
σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Αφού αφαιρέσουμε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια, το στύβουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο το προσθέτουμε σιγά-σιγά για να διαπιστώσουμε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

-Στη συνέχεια αφού λαδώσουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίσουμε με σουσάμι και το μισό σιμιγδάλι αδειάζουμε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 1,5 εκ., και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.

-Όταν βγάλουμε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, για να απορροφηθεί.

More from

TASTY GUIDE

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!

Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural

Η πιο premium vodka, Belvedere, σού παρουσιάζει τα Spritz cocktails της, δημιουργημένα με φρέσκα συστατικά!

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Πώς θα φτιάξεις λιαστές ντομάτες μόνη σου στο φούρνο

Η Ελένη Δασκαλάκη μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή

Pancakes με γλυκοπατάτα: Ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό γεύμα

Ένα διαφορετικό πιάτο για να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στο πρωινό σου

Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας

9 foodie προτάσεις για σένα που έχεις εμμονή με το ροζ