Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου
Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου
5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan
5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF10.07.2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Όσο το καλοκαίρι προχωρά, όσο οι διακοπές κοντά στην ομορφιά της θάλασσας και των ελληνικών νησιών πλησιάζει, τόσο εντονότερα μας έρχονται στο μυαλό οι τοπικές και παραδοσιακές γεύσεις από διάφορες γωνιές του Αιγαίου.

Επειδή ωστόσο δεν χρειάζεται να περιμένεις και να βρεθείς εκεί για να τις απολαύσεις, αλλά μπορείς να τις δοκιμάσεις και σε μια homemade έκδοση, σου έχουμε παρακάτω τέσσερις λαχταριστές και παραδοσιακές συνταγές των νησιών του Αιγαίου, προτεινόμενες από τον  Cool Artisan! Εσύ ποια θα δοκιμάσεις;

1.Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μεγάλο μάτσο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
1/2 κιλό ψωμί
1 πατάτα βρασμένη
1/2 κρεμμύδι
1/2 σκελίδα σκόρδο (ή περισσότερο, αν μας αρέσει)
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
1/2 λεμόνι
1 φλιτζ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, βάζουμε την ψίχα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και την μουλιάζουμε για λίγα λεπτά. Μετά την στύβουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

-Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Πολτοποιούμε το σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας λάδι. Βάζουμε στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξίδι και το λάδι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πολτός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το στυμμένο ψωμί και την πατάτα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

-Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το ξίδι.

-Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή συνοδεύουμε ψάρια και κοτόπουλου.

2.Καρπουζόπιτα από τη Μήλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. ψίχα από καρπούζι
110 γρ. αλεύρι
50 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ.
65 γρ. μέλι + 2 κ.σ.
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
κανέλα
σουσάμι

ΟΔΗΓΙΕΣ

-Αφού αφαιρέσουμε την καρδιά του καρπουζιού, όλο το «κόκκινο», και το καθαρίσουμε από τα κουκούτσια, το στύβουμε μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να φύγουν τα υγρά και το αφήνουμε να στραγγίσει περίπου για 1 ώρα.

-Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι. Το αλεύρι και το ελαιόλαδο το προσθέτουμε σιγά-σιγά για να διαπιστώσουμε πόσο ακριβώς θα «πάρει» καθώς εξαρτάται από το πόσα υγρά έχει κρατήσει η καρπουζόψυχα. Το μίγμα πρέπει να είναι χυλωτό, ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε και σφιχτό.

-Στη συνέχεια αφού λαδώσουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίσουμε με σουσάμι και το μισό σιμιγδάλι αδειάζουμε το μίγμα, το οποίο δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 1,5 εκ., και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.

-Όταν βγάλουμε την καρπουζόπιτα και πριν αρχίσει να κρυώνει ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μέλι, για να απορροφηθεί.

More from

TASTY GUIDE

Γίδι: Χασαποταβέρνα, όνομα και πράγμα

Η επόμενη κίνηση του Βασίλη Ακρίβου στον γευστικό χάρτη της πόλης

Pallas Athena: Κυριακάτικα μεσημέρια για μικρούς & μεγάλους!

Τα μεσημέρια της Κυριακής είναι παραδοσιακά οικογενειακή υπόθεση! 

Συνταγή για βρώμη με φυστικοβούτυρο και γιαούρτι σαν μπισκοτένιο γλυκό

Απόλαυσε ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα έχεις προετοιμάσει από το βράδυ. Βρώμη που δε χρειάζεται μαγείρεμα!

Το Simul Gastronomy situ υποδέχεται τη νέα σεζόν στο Κολωνάκι

Με δημιουργικές προτάσεις και νέες γλυκές συνεργασίες

Τα trends του φαγητού που θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως το 2018

Πριν από εσένα, για το στομάχι σου

Common Secret: Το «μυστικό» που λαχταράς να σου αποκαλυφθεί

Μία ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας