4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου
4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου
Οι κορυφαίοι σεφ του πλανήτη σου δίνουν συμβουλές για το τέλειο burger
Οι κορυφαίοι σεφ του πλανήτη σου δίνουν συμβουλές για το τέλειο burger
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF21.06.2017

5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή

Αν είσαι λάτρης των γλυκών, και ειδικότερα του παγωτού, η εποχή ενδείκνυται για να απολαύσεις τις πιο ξεχωριστές και λαχταριστές γεύσεις. Το σπιτικό παγωτό είναι πολύ πιο υγιεινό και οικονομικό, όμως, εξίσου νόστιμο!

Ο αγαπημένος food blogger, Cool Artisan [aka Γαβριήλ Νικολαΐδης] σου προτείνει 6 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή που θα βρεις εδώ!

Συνταγές για σπιτικό παγωτό: 6 λαχταριστές συνταγές από τον Cool Artisan:

[photo credit: Cool Artisan]

Τούρτα Παγωτό Αρμενοβίλ

συνταγές για σπιτικό παγωτό

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

    Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες:

  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ  και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
  • Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
  • Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
  • Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
  • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
  • Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
  • Αδειάζουµε το µείγµα.
  • Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
  • Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
  • Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε

Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
  • Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
  • Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
  • Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.

Για τους µπεζέδες:

  • Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
  • Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
  • Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
  • Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
  • Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
  • Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

More from

TASTY GUIDE

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!

Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural

Η πιο premium vodka, Belvedere, σού παρουσιάζει τα Spritz cocktails της, δημιουργημένα με φρέσκα συστατικά!

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Πώς θα φτιάξεις λιαστές ντομάτες μόνη σου στο φούρνο

Η Ελένη Δασκαλάκη μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή

Pancakes με γλυκοπατάτα: Ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό γεύμα

Ένα διαφορετικό πιάτο για να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στο πρωινό σου

Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας

9 foodie προτάσεις για σένα που έχεις εμμονή με το ροζ