4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου
4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου
Οι κορυφαίοι σεφ του πλανήτη σου δίνουν συμβουλές για το τέλειο burger
Οι κορυφαίοι σεφ του πλανήτη σου δίνουν συμβουλές για το τέλειο burger
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF21.06.2017

5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή

Αν είσαι λάτρης των γλυκών, και ειδικότερα του παγωτού, η εποχή ενδείκνυται για να απολαύσεις τις πιο ξεχωριστές και λαχταριστές γεύσεις. Το σπιτικό παγωτό είναι πολύ πιο υγιεινό και οικονομικό, όμως, εξίσου νόστιμο!

Ο αγαπημένος food blogger, Cool Artisan [aka Γαβριήλ Νικολαΐδης] σου προτείνει 6 πανεύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή που θα βρεις εδώ!

Συνταγές για σπιτικό παγωτό: 6 λαχταριστές συνταγές από τον Cool Artisan:

[photo credit: Cool Artisan]

Τούρτα Παγωτό Αρμενοβίλ

συνταγές για σπιτικό παγωτό

Υλικά

  • 1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)

    Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • 150 γραμμ. αμυγδαλόψιχα
  • 150 γραμμ. ζάχαρη

Για σπιτικούς µπεζέδες:

  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί στον κάδο του µίξερ  και τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄.
  • Τέλος προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα.
  • Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους σε κομμάτια.
  • Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν για το food styling.
  • Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
  • Θα χρησιµοποιήσουµε φόρµα στρογγυλή 22 εκ.. Ντύνουµε τη φόρµα µε µεµβράνη.
  • Αδειάζουµε το µείγµα.
  • Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
  • Ξεφορµάρουµε, αναποδογυρίζουµε το αρµενοβίλ σε τουρτιέρα και αφαιρούµε τη µεµβράνη.
  • Γαρνίρουµε µε τα αµύγδαλα κροκάν που κρατήσαµε

Για τα αµύγδαλα κροκάν:

  • Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά.
  • Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα.
  • Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως).
  • Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ. Το καλοκαίρι εγώ τα κρυώνω στην κατάψυξη για πιο γρήγορο αποτέλεσμα και στη συνέχεια τα χτυπάω στο μπλέντερ.

Για τους µπεζέδες:

  • Χτυπάµε τα ασπράδι στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές.
  • Προσθέτουµε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά.
  • Τέλος, µε σπάτουλα ανακατεύουµε απαλά στο µείγµα την άχνη.
  • Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα.
  • Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα.
  • Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100°C για περίπου 1 ώρα έως 1 ώρα και 15΄.
  • Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απ’ έξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.

More from

TASTY GUIDE

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 10ο Nobu Food Festival

Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

Το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé είναι εδώ και είναι γεμάτο… καλοκαίρια!

Ζήσε το καλοκαίρι σου με την καλύτερη παγωμένη απόλαυση

Στο Grace Santorini απολαμβάνεις τις καλύτερες σαμπάνιες με την πιο όμορφη θέα

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δείπνα για αξέχαστες εμπειρίες

Καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες σε κούπα, σε μόλις 10 λεπτά!

Κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.