Follow us

Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα από τον Βασίλη Καλλίδη

Μια συνταγή που μπορείς να κάνεις με κιμά μοσχαρίσιο αλλά και με κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα από τον Βασίλη Καλλίδη

Ο Βασίλης μοιράζεται μαζί μας μια εύκολη, πεντανόστιμη συνταγή για ένα υπέροχο κυρίως


Αρωματικά μπιφτεκάκια γεμιστά με γραβιέρα από τον Βασίλη Καλλίδη

Χρόνος προετοιμασίας: 1 και 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος-περασμένος μία φορά
200 γρ. κιμάς χοιρινός
250 γρ. γραβιέρα
½ κούπα φρυγανιά
½ κούπα κόκκινο κρασί
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα κλαράκια θυμάρι
λίγα κλαράκια φρέσκια μαντζουράνα
2 κλαράκια δενδρολίβανο
2 κ.γλυκού αλάτι
λίγο πιπέρι
250 γρ. γραβιέρα

για τη σως:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σούπας πέστο βασιλικού
1 κ.γλυκού ταχίνι
το χυμό από μισό λεμόνι
λίγο κύμινο
1 τριμμένη σκελίδα σκόρδου
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τους δύο κιμάδες σε ένα μεγάλο μπώλ και τον ζυμώνουμε με το κρεμμύδι,το κρασί ,τη φρυγανιά , το αυγό και μισή κούπα κρύο νερό .Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι ο κιμάς να ανακατευτεί καλά με όλα τα υλικά και να γίνει αφράτος. Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα γεμίζουμε με ένα μπαστουνάκι γραβιέρα.Κλείνουμε καλά το κάθε μπιφτεκάκι με τα δάχτυλα μας. Τα αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο για μία ώρα και μετά τα ψήνουμε στο γκριλ για δέκα- δώδεκα λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε ένα μπώλ. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με τη σως και προαιρετικά με ψητές πιτούλες.

Αν το κρασί σας φαινεται πως θα δώσει στα μπιφτεκάκια πολύ έντονο άρωμα τότε αντικαταστήστε το με ίση ποσότητα νερο.Τα μπιφτεκάκια αυτά τα φτιάχνω και με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και είναι το ίδιο νόστιμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ