Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF13.04.2016

Δύο εύκολες αλλά ιδιαίτερες συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος

Ο Βασίλης Ακριβός από το Umami Tales μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για τις τέλειες σως

Τι μπορεί να είναι καλύτερο από ένα σωστά ψημένο κομμάτι κρέας; Η σως που το συνοδεύει φυσικά. Ο Βασίλης Ακριβός, ιδιοκτήτης του Umami Tales, ένα από τα πιο ενημερωμένα ντελικατέσεν της πόλης, ξέρει τα μυστικά του κρέατος και μοιράζεται μαζί μας τις πιο λαχταριστές προτάσεις.

Beef tataki με dressing sesame-ginger

Υλικά
500γρ φιλέτο μοσχαρίσιο
Πιπέρι ολόκληρο μαύρο, πράσινο, κόκκινο κ εστραγκόν – από ένα κουταλάκι του γλυκού
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό και δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σπάμε τα πιπέρια στο γουδί (τα θέλουμε λίγο χοντρά) και ανακατεύουμε με το εστραγκόν.
Περνάμε το κρέας με το μείγμα και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Σωτάρουμε το κρέας γύρω γύρω για δέκα δευτερόλεπτα κάθε πλευρά.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με το dressing sesame-ginger.
Συνοδεύουμε με αγγούρι και καρότο σε λεπτές λωρίδες.

*Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πιάτο και με τόνο φιλέτο.

Χοιρινός λαιμός στον φούρνο με σάλτσα hoisin sauce stokes

Υλικά
2 κιλά χοιρινό λαιμό
Αλάτι, πιπέρι,ελληνική πάπρικα καπνιστή, θρούμπι

Εκτέλεση
Κόβουμε τον λαιμό σε τέσσερα κομμάτια κ μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά.
Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για τρεις ώρες. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξετυλίγουμε και με ένα πινέλο περνάμε τα κομμάτια με την hoisin.
Ξαναψήνουμε στον φούρνο για άλλα δέκα λεπτά, στον αέρα, να κάνει κρούστα.
Συνοδεύουμε με πουρέ σελινόριζας.
Ο πουρές σελινόριζας γίνεται με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε την πατάτα, απλά βράζουμε τη σελινόριζα κομμένη σε κύβους.

 

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα