Πώς φτιάχνεται το guacamole
Πώς φτιάχνεται το guacamole
H Ελένη Ψυχούλη προτείνει ελληνικό πρωινό
H Ελένη Ψυχούλη προτείνει ελληνικό πρωινό
Εύκολες Συνταγές Συνταγές από Chef24.10.2011

H Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει και διδάσκει

Τυρόπιτα και μακαρονάδα της στιγμής. 

Τυρόπιτα και μακαρονάδα της στιγμής από την Ελένη Ψυχούλη

Επιστρέφεις στο σπίτι κουρασμένη από μια εξαντλητική μέρα και πρέπει να μαγειρέψεις! Καταφεύγεις σε εύκολες (και συχνά παχυντικές) λύσεις! Η Ελένη Ψυχούλη έρχεται να διευκολύνει τη μέρα σου με απλές, πεντανόστιμες και γρήγορες συνταγές! Χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά για να φέρεις ευωδιές στο σπίτι σου, μυρωδιές και γεύσεις που θα ενθουσιάσουν εσένα αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 

Τυρόπιτα Στιγμής

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού μας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα πρώτα δύο φύλλα στο τηγάνι με ακανόνιστο τρόπο – αυτό που λέμε «πατσαβουριαστά», αρκεί να καλύψουν όλον τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε τη φέτα (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) σε κομμάτια και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα καλά ώστε να καλύψουμε το τυρί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Περιμένουμε να ψηθεί από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε μετά από την άλλη. Μπορούμε να την τρυπήσουμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία προκειμένου να ψηθεί πιο γρήγορα. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει κι από τις δύο πλευρές και μπορείτε να τη φάτε ως κολατσιό ή ως μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα.

Πέννες με κοτόπουλο

Υλικά
1 πακ. πέννες
1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
250 γρ. μανιτάρια
1 κλων. δενδρολίβανο ή θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σφην. κονιάκ
Αλάτι & πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για όση ώρα προτείνει ο κατασκευαστής.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πέννες, αφού τις στραγγίξουμε ή χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να τις μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με τον μαϊντανό.

More from

Gourmet

Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά για το τραπέζι του Πάσχα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία

Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Βασίλη Καλλίδη

Φούρνισε τα κουλουράκια της Λαμπρής για να γεμίσει το σπίτι αρώματα

Τα 20 πιο λαχταριστά πασχαλινά γλυκά που έχουμε δει!

Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις και να διακοσμήσεις!

Madwalk 2016: Αυτό ήταν το βίντεο που έκλεψε τις εντυπώσεις στη μουσική βραδιά

FITNESS bars: Η FIT εξίσωση του φετινού MADWALK!

Make My Cake: Ανακαλύψαμε τα πιο όμορφα σοκολατένια αυγά!

Για να ανακυρηχθείς και φέτος η "καλύτερη νονά"!

Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Τσουρέκια και Κουλούρια", στο 7 Μέρες TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Το νέο βιβλίο συνταγών για τσουρέκια και κουλούρια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 22 Απριλίου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Το Βραστό: Παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις σε έναν οικείο χώρο

Βρήκαμε την ταβέρνα που έχει τις πιο νόστιμες γεύσεις

Nesaea: Το νέο project της ομάδας "nice n easy" στη Μύκονο

Η ελληνική νησιώτικη κουζίνα από τη φάρμα στο τραπέζι