Εύκολες Συνταγές Συνταγές από Chef24.10.2011

H Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει και διδάσκει

Τυρόπιτα και μακαρονάδα της στιγμής. 

Τυρόπιτα και μακαρονάδα της στιγμής από την Ελένη Ψυχούλη

Επιστρέφεις στο σπίτι κουρασμένη από μια εξαντλητική μέρα και πρέπει να μαγειρέψεις! Καταφεύγεις σε εύκολες (και συχνά παχυντικές) λύσεις! Η Ελένη Ψυχούλη έρχεται να διευκολύνει τη μέρα σου με απλές, πεντανόστιμες και γρήγορες συνταγές! Χρειάζονται λίγα μόνο λεπτά για να φέρεις ευωδιές στο σπίτι σου, μυρωδιές και γεύσεις που θα ενθουσιάσουν εσένα αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 

Τυρόπιτα Στιγμής

Υλικά
4 φύλλα κρούστας
150 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι ή άλλο μυρωδικό
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του τηγανιού μας και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετούμε τα πρώτα δύο φύλλα στο τηγάνι με ακανόνιστο τρόπο – αυτό που λέμε «πατσαβουριαστά», αρκεί να καλύψουν όλον τον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε τη φέτα (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί) σε κομμάτια και προσθέτουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα καλά ώστε να καλύψουμε το τυρί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω. Περιμένουμε να ψηθεί από τη μια πλευρά και την γυρίζουμε μετά από την άλλη. Μπορούμε να την τρυπήσουμε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία προκειμένου να ψηθεί πιο γρήγορα. Η τυρόπιτα είναι έτοιμη όταν ροδίσει κι από τις δύο πλευρές και μπορείτε να τη φάτε ως κολατσιό ή ως μεσημεριανό με μια ωραία σαλάτα.

Πέννες με κοτόπουλο

Υλικά
1 πακ. πέννες
1 φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
2 σκ. σκόρδο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
250 γρ. μανιτάρια
1 κλων. δενδρολίβανο ή θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
1 σφην. κονιάκ
Αλάτι & πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για όση ώρα προτείνει ο κατασκευαστής.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο στον πάτο. Αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και παράλληλα κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Ρίχνουμε τα κυβάκια κοτόπουλου στο τηγάνι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, βάζουμε το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.  Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βρασμένες πέννες, αφού τις στραγγίξουμε ή χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να τις μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα.
Το σερβίρουμε ζεστό, στολίζοντας με τον μαϊντανό.

More from

Gourmet

Το rainbow bagel του Williamsburg είναι η νέα εμμονή των foodies

Οι ουρές έξω από τα κατάστημα θύμιζαν αυτές του cronut

"Σοκολάτα": Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με λαχταριστές συνταγές

Νέα σειρά βιβλίων από τον Άκη Πετρετζίκη

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.