H Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει και διδάσκει
H Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει και διδάσκει
Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές από την Νέα Υόρκη
Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές από την Νέα Υόρκη
Συνταγές από Chef24.10.2011

H Ελένη Ψυχούλη προτείνει ελληνικό πρωινό

3 γρήγορες παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονο twist!


H Ελένη Ψυχούλη στρώνει τραπέζι ελληνικά, ετοιμάζει πρωινό με παραδοσιακές συνταγές δίνοντας ένα σύγχρονο, γρήγορο twist! Μείωσε το χρόνο αλλά αύξησε τη γεύση παίζοντας με τους κανόνες.

Γρήγορο ρυζόγαλο με καρύδια, κανέλα και μέλι

Υλικά για 5-6 μπολάκια
4 φλ. γάλα
1/2 φλ. του καφέ ρύζι καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. μέλι
1 βανίλια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένα καρύδια και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπρίκι βάζουμε το ρύζι με 3,5 φλ. του καφέ νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, σε 10 περίπου λεπτά, και να απορροφήσει το νερό του. Σε μισό φλ. κρύο γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρόλι βράζουμε το υπόλοιπο γάλα με το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι-αν του έχει απομείνει λίγο νεράκι δεν πειράζει-και το γάλα με το κορν-φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσοχή, όμως. Δεν το αφήνουμε να σφίξει πολύ. Μόλις αρχίσει να πήζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολ. Το σερβίρουμε με την κανέλα και τα τριμμένα καρύδια.

Tips
*Το χειμώνα τρώγεται καλύτερα ζεστό. Το καλοκαίρι είναι καταπληκτικό κρύο από το ψυγείο, που σημαίνει ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και από την προηγούμενη.


Αντί για ομελέτα

Υλικά για 2 άτομα
3 φέτες ψωμί που μας περίσσεψε από την προηγούμενη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
4 αβγά
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το ψωμάκι σε μπουκίτσες. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε τα ψωμάκια, ανακατεύοντας συχνά, για να πάρουν ομοιόμορφα χρώμα από όλες τις πλευρές. Μόλις φρυγανιστούν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μείγμα και τη ρίγανη ή το θυμάρι. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει τα αβγά όπως για την ομελέτα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τη γραβιέρα. Με απαλές κινήσεις δημιουργούμε τρύπες για να ψηθεί το αβγό αλλά να μας βγει μελάτο. Λιγότερο από 1 λεπτό είναι αρκετό.. Αν το παραψήσουμε θα χάσει όλη του τη βελούδινη υφή. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Tips
*Mια απαλή, βουτυράτη γραβιέρα σαν την κρητικιά ταιριάζει καλύτερα. Βέβαια, μπορούμε να βάλουμε κι οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί μας περισεύει στο ψυγείο. Το κασέρι, που λιώνει μαστιχωτά, του ταιριάζει απόλυτα.
*Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη πάπρικα ή μπούκοβο.


Γιαούρτι με άρωμα Ελλάδας

Υλικά για 4 άτομα
4 στραγγιστά γιαούρτια
2 κ.σ. σουμάδα
6 κουλουράκια χοντροσπασμένα
4 κ.σ. γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη σουμάδα. Βάζουμε τα κουλουράκια σε μια πλαστική σακούλα για τρόφιμα και με ένα γεμάτο μπουκάλι τα τρίβουμε για να σπάσουν. Σε ένα μπολ εναλλάσουμε στρώσεις από γιαούρτι και κουλουράκια. Στην κορυφή, απλώνουμε το γλυκό κουταλιού.

Tips
*Αντί για σουμάδα, μπορούμε να αρωματίσουμε το γιαούρτι με σιρόπι από γλυκό βύσινο, οποιοδήποτε σιρόπι από γλυκό κουταλιού ή, για πιο άγλυκο αποτέλεσμα, με λίγη σκόνη μαστίχα.
*Ταιριάζει ωραία και το αγελαδινό γιαούρτι, που κάνει πιο έντονη την αντίθεση σε ξινό και γλυκό.
*Το γλυκό τριαντάφυλλο βοηθάει πολύ στη λειτουργία του εντέρου, και το πρωινό είναι η ιδανική στιγμή για να το καταναλώσουμε.

More from

Gourmet

Rainbow sushi: Ψυχεδέλεια και ωμό ψάρι

Το χρωματιστό sushi είναι το νέο food trend

H Ace Burger Company γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Burger με μοναδικές προσφορές

Απόλαυσε κι εσύ το πιο ζουμερό burger

Βγες για sushi με το e-table.gr

Από 1 έως 12 Ιουνίου απολαμβάνεις sushi από 20 ευρώ

Release The Beast: Τα νέα Magic Double ξυπνούν τα πιο άγριά σου ένστικτα!

Τρεις γεύσεις που πρωταγωνιστούν ήδη στις πιο λαχταριστές μας στιγμές!

Τι συμβαίνει στις κουζίνες των top εστιατορίων της Αθήνας;

Ένα video καταγράφει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε

Betty’s Bakery: Το ψωμί στα καλύτερά του

Το success story μιας επικοινωνιολόγου που έγινε φούρναρης!

Taste the fashion in the wild: Ένα gourmet δείπνο με έμφαση στη μόδα

Ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα

Το νέο βιβλίο συνταγών για θεϊκές σαλάτες όλο γεύση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 20 Μαΐου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση", στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Αυτά είναι τα πιο cool υπεργαλαξιακά γλειφιτζούρια που κυκλοφορούν

Για τους λάτρεις του διαστήματος

Quiz: Πες μου τι τύπος είσαι να σου πω ποιος είναι ο τέλειος Nespresso Freddo για σένα!

Γιατί ο τέλειος Nespresso Freddo είναι αυτός που σου ταιριάζει απόλυτα!