Δύο εύκολες αλλά ιδιαίτερες συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος
Δύο εύκολες αλλά ιδιαίτερες συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος
Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF17.03.2016

Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, “Tα φουρνιστά της μαμάς” στο 7 μέρες Tv που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δίνει την πιο λαχταριστή συνταγή από το βιβλίο “Τα φουρνιστά της μαμάς” για Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ:
1 μεγάλο κοτόπουλο γύρω στα 1.800 με 2 κιλά
10 πατάτες
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
2 λεμόνια
4 σκ. σκόρδο
1 πορτοκάλι
λίγα φρέσκα βότανα, ρίγανη, θυμάρι,
δεντρολίβανο ή ένα της αρεσκείας σας
από αυτά
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο με απορρο-
φητικό χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε την
κοιλιά του.

2. Κόβουμε το πορτοκάλι στα 4 και γεμίζουμε την
κοιλιά. Βάζουμε τα βότανα και τα σκόρδα.

3. Αλείφουμε το κοτόπουλο με λάδι εξωτερικά και
το αλατοπιπερώνουμε. Το ακουμπάμε στο ταψί
με το στήθος προς τα πάνω, όπως ακριβώς
βάζουμε τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.

4. Ολόγυρα βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε
χοντρές φέτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύ-
νουμε με το λεμόνι, το νερό και το ελαιόλαδο.

5. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 1 ώρα σε
καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Αφαιρούμε το σκέπασμα, ανακατεύουμε και
συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40′, μέχρι να μαλα-
κώσουν καλά οι πατάτες και να μείνουν με το
λάδι τους.

6. Αφήνουμε το κοτόπουλο, αφού ψηθεί, για 15′
να ανακτήσει τα υγρά του. Έτσι βγαίνει ζουμε-
ρό και τρυφερό.

ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10′, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40′

Για περισσότερες συνταγές επισκέψου το www.argiro.gr

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα