3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά για το τραπέζι του Πάσχα
3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά για το τραπέζι του Πάσχα
Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF27.04.2016

Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία

 

Μαγειρίτσα με σταμναγκάθι

 

Προετοιμασία: 45 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
1 συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος
1 ½ κιλό σταμναγκάθι
3 μαρούλια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
50 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
2 αυγά
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βάζουμε τη συκωταριά σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για 30 λεπτά και καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα μέσα-έξω. Κατόπιν, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέτουμε τα έντερα, το συκώτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μαρούλια και καλύπτουμε με νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη μαγειρίτσα για περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σταμναγκάθι και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για ακόμη 1 ώρα. Ρίχνουμε νερό και αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί. Αυγοκόβουμε και σερβίρουμε.

Chef’s Tips : Μπορούμε να προσθέσουμε λίγα κρουτόν στο πιάτο.

Διάβασε επίσης:

Κοκορέτσι μαρινέ σε μαυροδάφνη

 

Κατσικάκι ψητό με πατάτες αρωματισμένο με μπύρα

 

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;