Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Κοτόπουλο φούρνου λεμονάτο με πατάτες από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα
Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF10.02.2016

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Μερίδες 2
Βαθμός δυσκολίας 1
Χρόνος 40’

• σάρκα από 2 ώριμα
αβοκάντο (250 γρ.)
• 40 γρ. κακάο
• 60 -100 γρ. γάλα αμυγδάλου
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 πρέζες αλάτι
• στέβια ή άλλο γλυκαντικό
(σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
• αμύγδαλα σε φέτες για γαρνίρισμα
• φρέσκα φρούτα για σερβίρισμα

Περνάμε το αβοκάντο με το κακάο και τα 60 γρ. γάλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν μους. Αν είναι πολύ πυκνή η μους, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και το χτυπάμε και αυτό μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και όση στέβια ή άλλο γλυκαντικό θέλουμε. Προσθέτουμε αμύγδαλα σε φέτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι άλλο γάλα θέλουμε.

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη με σοκολάτα στο βιβλίο του που κυκλοφορεί την Παρασκευή 12/2 με το περιοδικό Τηλεθεατής.

More from

TASTY GUIDE

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα

Άκης Πετρετζίκης: Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού του!

Τι θα βρούμε στις σελίδες του νέου τεύχους;