Ταρτάρ σολομού
Ταρτάρ σολομού
Ελληνικές γεύσεις από το Sani Gourmet
Ελληνικές γεύσεις από το Sani Gourmet
Συνταγές από Chef18.05.2012

O master chef των θαλασσινών Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τρεις συνταγές για σολομό, λαβράκι και γαρίδες

Γρήγορες, απλές, εύκολες και με λίγες θερμίδες

lazarou


Το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις μαγειρικές των θαλασσινών.

Γέννημα θρέμα Πειραιώτης έμαθε να βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά από τον πατέρα του που ήταν αρχιμάγειρας στα βαπόρια. Από παιδί ήξερε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει! Η σάλα του (βραβευμενου με Michelin) Bαρούλκου έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας που δεν κλείνουν το τραπέζι μόνο για να δοκιμάσουν το μενού του αλλά κυρίως για να πιάσουν κουβέντα μαζί του μόλις βγει από την κουζίνα.

Ο Master Chef της κουζίνας μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες συνταγές που μοσχοβoλούν θάλασσα.

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Υλικά για 4 άτομα

2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Tip:
Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.

Διάβασε Επίσης
ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

More from

Gourmet

Rainbow sushi: Ψυχεδέλεια και ωμό ψάρι

Το χρωματιστό sushi είναι το νέο food trend

H Ace Burger Company γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Burger με μοναδικές προσφορές

Απόλαυσε κι εσύ το πιο ζουμερό burger

Βγες για sushi με το e-table.gr

Από 1 έως 12 Ιουνίου απολαμβάνεις sushi από 20 ευρώ

Release The Beast: Τα νέα Magic Double ξυπνούν τα πιο άγριά σου ένστικτα!

Τρεις γεύσεις που πρωταγωνιστούν ήδη στις πιο λαχταριστές μας στιγμές!

Τι συμβαίνει στις κουζίνες των top εστιατορίων της Αθήνας;

Ένα video καταγράφει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε

Betty’s Bakery: Το ψωμί στα καλύτερά του

Το success story μιας επικοινωνιολόγου που έγινε φούρναρης!

Taste the fashion in the wild: Ένα gourmet δείπνο με έμφαση στη μόδα

Ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα

Το νέο βιβλίο συνταγών για θεϊκές σαλάτες όλο γεύση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 20 Μαΐου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση", στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Αυτά είναι τα πιο cool υπεργαλαξιακά γλειφιτζούρια που κυκλοφορούν

Για τους λάτρεις του διαστήματος

Quiz: Πες μου τι τύπος είσαι να σου πω ποιος είναι ο τέλειος Nespresso Freddo για σένα!

Γιατί ο τέλειος Nespresso Freddo είναι αυτός που σου ταιριάζει απόλυτα!