Συνταγές από Chef18.05.2012

O master chef των θαλασσινών Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τρεις συνταγές για σολομό, λαβράκι και γαρίδες

Γρήγορες, απλές, εύκολες και με λίγες θερμίδες

lazarou


Το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις μαγειρικές των θαλασσινών.

Γέννημα θρέμα Πειραιώτης έμαθε να βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά από τον πατέρα του που ήταν αρχιμάγειρας στα βαπόρια. Από παιδί ήξερε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει! Η σάλα του (βραβευμενου με Michelin) Bαρούλκου έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας που δεν κλείνουν το τραπέζι μόνο για να δοκιμάσουν το μενού του αλλά κυρίως για να πιάσουν κουβέντα μαζί του μόλις βγει από την κουζίνα.

Ο Master Chef της κουζίνας μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες συνταγές που μοσχοβoλούν θάλασσα.

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Υλικά για 4 άτομα

2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Tip:
Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.

Διάβασε Επίσης
ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

More from

Gourmet

"Σοκολάτα": Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με λαχταριστές συνταγές

Νέα σειρά βιβλίων από τον Άκη Πετρετζίκη

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.