Ταρτάρ σολομού
Ταρτάρ σολομού
Ελληνικές γεύσεις από το Sani Gourmet
Ελληνικές γεύσεις από το Sani Gourmet
Συνταγές από Chef18.05.2012

O master chef των θαλασσινών Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τρεις συνταγές για σολομό, λαβράκι και γαρίδες

Γρήγορες, απλές, εύκολες και με λίγες θερμίδες

lazarou


Το όνομα του Λευτέρη Λαζάρου είναι απόλυτα συνυφασμένο με τις μαγειρικές των θαλασσινών.

Γέννημα θρέμα Πειραιώτης έμαθε να βάζει την κατσαρόλα στη φωτιά από τον πατέρα του που ήταν αρχιμάγειρας στα βαπόρια. Από παιδί ήξερε τι θα κάνει όταν μεγαλώσει! Η σάλα του (βραβευμενου με Michelin) Bαρούλκου έχει φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας που δεν κλείνουν το τραπέζι μόνο για να δοκιμάσουν το μενού του αλλά κυρίως για να πιάσουν κουβέντα μαζί του μόλις βγει από την κουζίνα.

Ο Master Chef της κουζίνας μοιράζεται μαζί μας 3 εύκολες συνταγές που μοσχοβoλούν θάλασσα.

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Υλικά για 4 άτομα

2 λαβράκια (700-800 γρ. καθαρισμένο το καθένα)
300 γρ. παντζάρια
200 γρ. τοματίνια Σαντορίνης
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και φιλετάρουμε τα λαβράκια αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά και τα μικρά κόκαλα. Βάζουμε στο κέντρο ενός μεγάλου φύλλο λαδόκολλας το κάθε φιλέτο ξεχωριστά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, το σκόρδο, το κομμένο σε ροδέλες κρεμμύδι και τα παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την λαδόκολλα σε σχήμα φάκελου. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Tip:
Για να κερδίσουμε χρόνο μπορούμε να βράσουμε πρώτα τα παντζάρια και στην συνέχεια να τα βάλουμε στην λαδόκολλα.

Διάβασε Επίσης
ΤΑΡΤΑΡ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΕΜΠΟΥΡΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

More from

Gourmet

Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!

3 λαχταριστές συνταγές για γλυκά για το τραπέζι του Πάσχα

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου

Ο αγαπημένος μας master chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του για συνταγές με σίγουρη επιτυχία

Πασχαλινά Κουλουράκια από τον Βασίλη Καλλίδη

Φούρνισε τα κουλουράκια της Λαμπρής για να γεμίσει το σπίτι αρώματα

Τα 20 πιο λαχταριστά πασχαλινά γλυκά που έχουμε δει!

Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις και να διακοσμήσεις!

Madwalk 2016: Αυτό ήταν το βίντεο που έκλεψε τις εντυπώσεις στη μουσική βραδιά

FITNESS bars: Η FIT εξίσωση του φετινού MADWALK!

Make My Cake: Ανακαλύψαμε τα πιο όμορφα σοκολατένια αυγά!

Για να ανακυρηχθείς και φέτος η "καλύτερη νονά"!

Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Τσουρέκια και Κουλούρια", στο 7 Μέρες TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Το νέο βιβλίο συνταγών για τσουρέκια και κουλούρια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 22 Απριλίου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Το Βραστό: Παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις σε έναν οικείο χώρο

Βρήκαμε την ταβέρνα που έχει τις πιο νόστιμες γεύσεις

Nesaea: Το νέο project της ομάδας "nice n easy" στη Μύκονο

Η ελληνική νησιώτικη κουζίνα από τη φάρμα στο τραπέζι