Follow us

O Steven Frost, chef του New Taste προτείνει

Μια εμπνευσμένη σαλάτα και ένα σούπερ γευστικό επιδόρπιο, κατευθείαν από την πιο design κουζίνα της πόλης. 

newtasterestaurant


Οι βραζιλιάνοι designers Fernando και Humberto Campana δημιούργησαν ένα μοναδικό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης με στοιχεία εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση να κυριαρχούν στη διακόσμηση.


Το New Hotel δίνει στέγη στο New Taste όπου οι κολώνες είναι “ντυμένες” με ξύλα παλαιών επίπλων, ώστε να θυμίζουν υπερμεγέθεις κορμούς δέντρων, και τα φωτιστικά μοιάζουν με τεράστιες καμπάνες. Οι επισκέπτες του New Taste, το οποίο έχουν αναλάβει ο Τάσος και ο Νικόλας Ιωαννίδης, είναι σίγουρο πως θα γευθούν, εκτός από τις μεσογειακές γεύσεις του Chef Steven Frost, το design στην πιο exceptional μορφή του.

Εμείς δοκιμάσαμε τη μοναδική Νew εμπειρία και εξασφαλίσαμε τις δύο συνταγές που εντυπωσίασαν τον ουρανίσκο μας!

Σαλάτα με ψητό καλαμάρι, κόκκινο τσίλι, baby potatoes και ρόκα
O Steven Frost, chef του New Taste προτείνει

Υλικά για 4 μερίδες

4 Καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
15-20 baby potatoes βραστές και σε φέτες
κόκκινο τσίλι σε φέτες
200gφρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, φρέσκα κρεμμύδια, κολίανδρο)
Ρόκα 500g
χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ
100g κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Ελαιόλαδο 100 ml
Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαίρεσε την εξωτερική μεμβράνη από το καλαμάρι και κόψ' το κατά μήκος, έτσι ώστε να ανοίξει σαν ένα βιβλίο.
Mε ένα κοφτερό μαχαίρι χάραξε στο εσωτερικό το καλαμάρι σε ένα καρό μοτίβο αλλά πολύ προσεκτικά για να μην κοπεί όλη η πλευρά. Αυτό βοηθά το καλαμάρι να διπλώσει όμορφα κατά το μαγείρεμα.
Πλύνε το καλμάρι και στέγνωσε το με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
Ζέστανε ένα τηγάνι και πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο, τηγάνισε τις πατάτες στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Διατήρησε τες ζεστές.
Για να μαγειρέψεις το καλαμάρι, προετοίμασε τα κάρβουνα ή το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, αλατοπιπέρωσε και περιχύσε το με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθέτησε τα καλαμαράκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα και άστα να ψηθούν για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουνι ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Γυρίστε το καλαμάρι και μαγείρεψε το και από την άλλη πλευρά, σε αυτό το στάδιο θα πρέπει να ζαρώσει. Συνέχισε το ψήσιμο για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μόλις μαγειρευτεί το καλαμάρι το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Αναμυγνύουμε το καλαμάρι με τις ζεστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Ανακάτεψε απαλά όλα τα υλικά μαζί και σέρβιρε σε μια μεγάλη πιατέλα ή μπολ σαλάτας με φέτες από λάιμ.

Σεμιφρέντο μαστίχας με κουλί από λάιμ
O Steven Frost, chef του New Taste προτείνει - εικόνα 2

Υλικά για 8 μερίδες

60 g Ασπράδι αυγού
75g Λευκή ζάχαρη
20g Λικέρ Μαστίχα
250m Ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Κούλι από λάιμ
70g χυμός λάιμ
Ξύσμα λάιμ
25 ml Λευκό κρασί
200g Λευκή ζάχαρη
30g νερού

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό σε θερμοκρασία 121 βαθμών Κελσίου. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά στο σιρόπι ζάχαρης. Συνεχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί στο ασπράδι και τέλος ρίχνουμε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα ή σε 8 ατομικές φόρμες. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε μέχρι να παγώσει.
Για την σάλτσα βραζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει σιρόπι και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο.
Για να σερβίρουμε βουτάμε τη φόρμαι σε ζεστό νερό και αναποδοσυρίζουμε το σεμιφρέντο μια πιατέλα. Μπορείς να ρίξεις το κούλι από λάιμ γύρω από το σεμιφρέντο ήνα σερβίρεις χωριστά.
Τέλος, γαρνίρουμε με ξύσμα από λάιμ και φύλλα μέντα.

Info: Φιλελλήνων 16, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3273000

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ