Tasty Guide : Συνταγές από Chef24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα

Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

λαγάνα

Μια ανάσα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γιορτές που σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν από το Πάσχα, αναζητάς τα πιάτα που θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι σου και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου; Αν ναι, αναπόσπαστο μέρος του τραπεζιού σου θα πρέπει να είναι και η λαγάνα, ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της ημέρας αυτής.

Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα από τον Cool Artisan, με την οποία θα καταφέρεις να κλέψεις και τις καλύτερες εντυπώσεις των καλεσμένων σου!

Δες επίσης: Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι 

Υλικά για λαγάνα:

-750 γραμμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
-1 φλ. τσαγιού κρασί γλυκό (Σάμου ή Λήμνου)
-2 κ.σ. σουσάμι
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-1 κ.γλ. γλυκάνισο (προαιρετικά)

λαγάνα

Εκτέλεση

-Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκάνισο, το βράζουμε με το νερό για 4΄-5΄, σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
-Πετάμε το γλυκάνισο.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
-Πασπαλίζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
-Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης.
-Τέλος πασπαλίζουμε με το αλάτι.
-Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5΄-6΄. Τη βάζουμε στη λεκάνη.
-Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε ν’ ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.
-Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
-Δίνουμε στα δύο ζυμάρια σχήμα λαγάνας με πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο.
-Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με τα δάχτυλα πατάμε λίγο να κάνει βαθουλώματα.
-Ξανασκεπάζουμε τις λαγάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 20΄, ν’ ανέβουν λίγο.
-Τέλος τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις ότι topping θέλεις και να το αλείψεις με λίγο λάδι για να μην καεί.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Συνταγες απο Chef26 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

pancakes
Συνταγες απο Chef30 Αυγούστου 2017

Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου

Η Άντα Λιβιτσάνου ετοιμάζει σούπερ υγιεινά pancakes με βρώμη και γιαούρτι για ένα τέλειο ξεκίνημα τη ημέρας γεμάτο ενέργεια.

Συνταγες απο Chef10 Ιουλίου 2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Συνταγες απο Chef21 Ιουνίου 2017

5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή

Best of network