Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο από την Αργυρώ
Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο από την Αργυρώ
3 γλυκιές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο από τον Cool Artisan
3 γλυκιές συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο από τον Cool Artisan
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF24.02.2017

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα

Εντυπωσίασε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με το πιο νόστιμο παραδοσιακό ψωμί

λαγάνα

Μια ανάσα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γιορτές που σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν από το Πάσχα, αναζητάς τα πιάτα που θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι σου και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου; Αν ναι, αναπόσπαστο μέρος του τραπεζιού σου θα πρέπει να είναι και η λαγάνα, ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της ημέρας αυτής.

Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα από τον Cool Artisan, με την οποία θα καταφέρεις να κλέψεις και τις καλύτερες εντυπώσεις των καλεσμένων σου!

Δες επίσης: Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι 

Υλικά για λαγάνα:

-750 γραμμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
-1 φλ. τσαγιού κρασί γλυκό (Σάμου ή Λήμνου)
-2 κ.σ. σουσάμι
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-1 κ.γλ. γλυκάνισο (προαιρετικά)

λαγάνα

Εκτέλεση

-Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκάνισο, το βράζουμε με το νερό για 4΄-5΄, σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
-Πετάμε το γλυκάνισο.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
-Πασπαλίζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
-Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης.
-Τέλος πασπαλίζουμε με το αλάτι.
-Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5΄-6΄. Τη βάζουμε στη λεκάνη.
-Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε ν’ ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.
-Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
-Δίνουμε στα δύο ζυμάρια σχήμα λαγάνας με πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο.
-Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με τα δάχτυλα πατάμε λίγο να κάνει βαθουλώματα.
-Ξανασκεπάζουμε τις λαγάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 20΄, ν’ ανέβουν λίγο.
-Τέλος τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις ότι topping θέλεις και να το αλείψεις με λίγο λάδι για να μην καεί.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα