O Λευτέρης Λαζάρου μας εισάγει στον κόσμο της σπιτικής πίτσας
O Λευτέρης Λαζάρου μας εισάγει στον κόσμο της σπιτικής πίτσας
Μίνι πίτσα, με σαλάμι αέρος
Μίνι πίτσα, με σαλάμι αέρος
Συνταγές από Chef17.10.2012

Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Από τον Λευτέρη Λαζάρου

Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Από τον Λευτέρη Λαζάρου


Χρόνος προετοιμασίας 15
Χρόνος μαγειρέματος 10-15


Υλικά για 1 πίτσα

1 στήθος κοτόπουλο (φιλέτο)
αλάτι και πιπέρι
2 -3 κ. σ. έτοιμη μπάρμπεκιου (ΒΒQ) sauce
λίγο ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. τυρί για πίτσα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας (για να μην έχουμε και πολύ πλύσιμο!) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε φετούλες και το μαρινάρουμε στη σάλτσα BBQ για 10 λεπτά.
Σε καλά αλευρωμένο πάγκο, με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη μας και φτιάχνουμε μια βάση πίτσας διαμέτρου 22 εκ. περίπου.Τη τοποθετούμε σ’ ένα ρηχό ταψάκι και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με λίγη BBQ sauce. Μοιράζουμε από πάνω τις μαριναρισμένες φέτες κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200-220 °C για 10-15 λεπτά.

Tip: Για να προσθέσουμε μία νότα φρεσκάδας, κόβουμε λίγη ντομάτα σε κυβάκια, τη στραγγίζουμε από τα υγρά της και πασπαλίζουμε την πίτσα, αφού έχει ψηθεί.

More from

Gourmet

Release The Beast: Τα νέα Magic Double ξυπνούν τα πιο άγριά σου ένστικτα!

Τρεις γεύσεις που πρωταγωνιστούν ήδη στις πιο λαχταριστές μας στιγμές!

Τι συμβαίνει στις κουζίνες των top εστιατορίων της Αθήνας;

Ένα video καταγράφει όλα όσα θα θέλαμε να δούμε

Betty’s Bakery: Το ψωμί στα καλύτερά του

Το success story μιας επικοινωνιολόγου που έγινε φούρναρης!

Taste the fashion in the wild: Ένα gourmet δείπνο με έμφαση στη μόδα

Ένα ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα

Το νέο βιβλίο συνταγών για θεϊκές σαλάτες όλο γεύση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το την Παρασκευή 20 Μαΐου με το περιοδικό "7 Μέρες TV"

Συνταγή για σαλάτα κινόα με super food και dressing εσπεριδοειδών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, "Θεϊκές σαλάτες όλο γεύση", στο 7 Μέρες TV της Παρασκευής 20/05

Αυτά είναι τα πιο cool υπεργαλαξιακά γλειφιτζούρια που κυκλοφορούν

Για τους λάτρεις του διαστήματος

Το περιοδικό Maison Figaro σε καλεί για απογευματινό BBQ εντελώς δωρεάν και σου μαθαίνει τα πάντα για έναν άψογο κήπο!

Το νέο ραντεβού σου με το απόλυτο περιοδικό διακόσμησης και στυλ είναι στις 23 Μαίου! Μάθε τα πάντα εδώ...

Japanese-style pancakes: Ό,τι χρειάζεσαι στο πρωινό σου

Plus: Η συνταγή για να τα φτιάξεις κι εσύ

Avocado rose: Το food trend που κατακτά το Instagram

Δες το αβοκάντο με άλλο μάτι

Συνταγή για μπαβαρουάζ με έτοιμο παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Να τι θα κάνουμε με το παγωτό που περίσσεψε! Μια σοκολατένια μπαβαρουάζ, ολόδροση από το ψυγείο!