Συνταγές από Chef01.11.2011

Ρολό με κιμά από κοτόπουλο

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου από το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking.

ntina_nikolaou


Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου από το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Magic Cooking.

Λατρέψατε τις συνταγές για την τάρτα κοτόπουλο με φέτα και την τάρτα με αχλάδια και νουτέλα που μας έδωσε η Ντίνα. Για το λόγο αυτό επανερχόμαστε με μια εκπληκτική συνταγή, με ρολό κοτόπουλο! Απόλαυσε μαζί μας!

Υλικά για 4 άτομα

Για το ρολό
700 γρ. κιμάς από κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟΣ (από φιλέτο στήθος και μπούτι)
1 φλ. Φέτα θρυμματισμένη
1 φλ. Τριμμένο κασέρι
2 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι σε κυβάκια
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά
1 κ.σ πάπρικα σε σκόνη
3 φέτες χοιρινό βραστό ζαμπόν από μπούτι ψιλοκομμένο
1 κ.σ ξερή ρίγανη/Αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ ελαιόλαδο/6-8 φέτες μορταδέλα

Για τη σάλτσα
3 φλ. Ζωμός κότας ΚNORR
2 κ.σ μουστάρδα Hellmann’s
4 κ.σ γιαούρτι
1 κ.γλ. κορν φλάουρ/Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ρολό: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τη φέτα, το κασέρι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα αυγά, την πάπρικα, το χοιρινό ζαμπόν, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, λαδώνοντας ελαφρώς τα χέρια μας για να μην κολάει το μείγμα στα χέρια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο στο φούρνο, διαστάσεων 22 επί 32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε εκεί τις φέτες μορταδέλας, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μια την άλλη, ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα χωρίς να αφήσουμε κενά.

Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε πάνω στις φέτες μορταδέλας, παράλληλα προς τη μακρόστενη πλευρά της λαδόκολλας.Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σφιχτά γύρω από το ρολό και στη συνέχεια τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο γύρω από τη λαδόκολλα. Βάζουμε το τυλιγμένο ρολό κιμά σε ένα μέτριο ταψί, ρίχνουμε 2 ½ φλ. Νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ρολό από το ταψί και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Σάλτσα: μαζεύουμε όσα υγρά έχουν μείνει στο ταψί και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το ζωμό κότας και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ώσπου το μείγμα να μειωθεί αρκετά. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κορν φλάουρ και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα από το ρολό και μόλις κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε φέτες. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και σερβίρουμε.

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο: 50 λεπτά


Κάνε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες

More from

Gourmet

"Σοκολάτα": Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με λαχταριστές συνταγές

Νέα σειρά βιβλίων από τον Άκη Πετρετζίκη

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.