Follow us

Σαρλότ από τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Plus: Πως θα κερδίσεις το βιβλίο του ¨Γλυκές Παραλλαγές¨

sarlot


Μια συνταγή που θα κάνει τη διαφορά στο γιορτινό σου τραπέζι
.

Από το βιβλίο "Γλυκές Παραλλαγές" του Στέλιου Παρλιάρου

Υλικά
για το σιρόπι

1 τσουρέκι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
50 γρ. λικέρ μαστίχας

για τη σως
κρέμα γάλακτος

για την κρέμα
250 γρ. γάλα πλήρες
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών 1 κλωναράκι βανίλιας σχισμένο στη μέση
3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Εκτέλεση
Κρέμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα σε αυτό λίγο από το προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Πριν αρχίσει να βράσει δηλαδή στους 84C -85C (εάν δεν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε εάν η κρέμα στέκεται ομοιόμορφα στο κουτάλι) κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος για να μην μείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε μαλακώσει σε κρύον νερό, αφήνουμε να κρυώσει έως ότου η θερμοκρασία πέσει κάτω από του 35C (δηλαδή να το νιώθουμε στο χέριελαφρώς χλιαρό προς κρύο) και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα (σε μορφή γιαουρτιού). Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό, αδήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το λικέρ.

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το τσουρέκι σε πολύ λεπτές φέτες. Με ένα πινέλο τις βρέχουμε με το σιρόπι και τις τοποθετούμε μέσα σε φόρμα για σαρλότ, όρθιες, περιφερειακά, τη μία μέσα στην άλλη. Αδειάζουμε τη μισή από την κρέμα, την καλύπτουμε με φέρτες από τσουρέκι τις οποίες ραντίζουμε με το σιρόπι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα (κρατάμε λίγη για την επιφάνεια) τελειώνοντας με φέτες από τσουρέκι. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε έως ότου παγώσει πολύ καλά. Ξεφορμάρουμε βουτυρώνοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζοντας. Ανακατεύουμε την κρέμα που έχουμε κρατήσει, πριν κρυώσει και πήξει, με λίγη κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να φτιάξουμε μια παχύρρευστη σως. Με αυτήν καλύπτουμε την επιφάνεια της σαρλότ.


Σαρλότ από τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ