Follow us

Σε καλούμε για τραπέζι

Ορεκτικό, κυρίως, γλυκό! 3 "μαμαδίστικες" συνταγές για ένα πλήρες εντυπωσιακό μενού! Οργάνωσε το Κυριακάτικο τραπέζι τώρα!

trapezi

Ορεκτικό, κυρίως, γλυκό! 3 "μαμαδίστικες" συνταγές για ένα πλήρες, εντυπωσιακό μενού!

Ετοιμάζεσαι να στρώσεις "Κυριακάτικο τραπέζι"; Αν σου αρέσει η ιδέα της οικογενειακής ιεροτελεστίας γύρω από το τραπέζι αλλά δεν θέλεις να περάσεις όλη σου τη μέρα μέσα στην κουζίνα, δες τις 3 συνταγές που προτείνουμε και θα αφήσουν τους καλεσμένους σου την πιο... γλυκιά γεύση!

Σκεπαστή πίτα με μοτσαρέλα και προσούτο
Σε καλούμε για τραπέζι

Υλικά για 6 άτομα
2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. τυρί γκούντα ή έμμενταλ, τριμμένο
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
10 φέτες προσούτο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύεις σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφεις με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνεις μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.
2. Απλώνεις πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω το μείγμα με τα τυριά και σκεπάζεις με το δεύτερο φύλλο. Κολλάς στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβεις τα περισσεύματα της ζύμης.
3. Αλείφεις την επιφάνεια της τυρόπιτας με το αυγό, τη χαράζεις ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνεις στον φούρνο για 50’ - 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Κουνέλι λεμονάτο με μπέικον στο φούρνο
Σε καλούμε για τραπέζι - εικόνα 2


Υλικά για 6 άτομα
1 κουνέλι, 1 ½ κιλό περίπου κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιού
4-5 κρεμμυδάκια στιφάδου
3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
180 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές καθαρισμένες
1 φλιτζάνι ζωμός κότας
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το μισό λάδι και σοτάρεις τις μερίδες του κουνελιού 3΄-4΄. Προσθέτεις το μπέικον και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 -2’ ακόμα. Περιχύνεις το φαγητό με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίζεις με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 3΄

2. Μεταφέρεις το φαγητό σε πήλινο σκεύος και ανάμεσα στις μερίδες του κουνελιού ρίχνεις τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Περιχύνεις με το ζωμό και κατόπιν με το υπόλοιπο λάδι. Σιγοψήνεις το φαγητό για 1 ώρα 20΄στους 180-200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει το κουνέλι, να μαλακώσουν οι πατάτες και τα κρεμμύδια και να απορροφήσουν τους ζωμούς του φαγητού.

Κουπ σοκολάτας με σαντιγί
Σε καλούμε για τραπέζι - εικόνα 3

Υλικά για 6 άτομα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
8 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
3 φύλλα ζελατίνας
100 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
3-4 κουταλιές μπράντι ή κονιάκ
σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
1. Μουλιάζεις τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό, για να μαλακώσουν. Λιώνεις σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ρίχνεις το μπράντι. Ανακατεύεις καλά. Αποσύρεις από το μπεν μαρί, προσθέτεις στη λιωμένη σοκολάτα τα φύλλα ζελατίνας καλά στυμμένα και ανακατεύεις για να διαλυθούν. Κατόπιν προσθέτεις τους κρόκους των αυγών έναν έναν, ανακατεύοντας αργά με κυκλικές κινήσεις.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Αναμειγνύετε τη μαρέγκα με το μείγμα της σοκολάτας προσεκτικά με απαλές κινήσεις. Αφήνετε τη μους για 20’ στο ψυγείο.
3. Μοιράζετε σε 6 μεγάλα ή 8 μέτρια ποτήρια το μείγμα της σοκολάτας και τα αφήνετε στο ψυγείο αρκετές ώρες για να σφίξουν. Γαρνίρετε τα ποτήρια με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας τη στιγμή που θα τα σερβίρετε.

Πηγή: Κουζίνα & Ποιότητα Ζωής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ