Συνταγές από Chef26.12.2011

Συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τον Λευτέρη Λαζάρου

Κάλεσε τους αγαπημένους σου για ένα master chef μενού

lazarou


Κάλεσε τους αγαπημένους σου για ένα master chef μενού

Φέτος τα Χριστούγεννα τόλμησε να ξεφύγεις από τις παραδοσιακές συνταγές και δοκίμασε πρωτότυπες γεύσεις! Ο Λευτέρης Λαζάρου σου δίνει το know how!

Στα περίπτερα μαζί με τον ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ μπορείς να βρεις το βιβλίο του Λευτέρη Λαζάρου “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΙΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ”. Ο master chef προτείνει 15 ξεχωριστές συνταγές για να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου και να κλεψεις τις εντυπώσεις!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΡΟΔΙΟΥ

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
1 γαλλική σαλάτα
1 ραντίτσιο
1 κόκκινη σγουρή σαλάτα
1 κινέζικο μαρούλι
150 γρ. ξερά φρούτα κομμένα στη μέση (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα)
100 γρ. αμυγδαλόψιχα

Για τη βινεγκρέτ:

50 ml παρθένο ελαιόλαδο
20 ml ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού
1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα αναμειγνύουμε τα σαλατικά μαζί με τα φρούτα και τα αμύγδαλα. Λίγο προτού σερβίρουμε, βάζουμε τα υλικά για τη σως στο multi για να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα μας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tips: Μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλο εάν θέλετε να είναι πιο τραγανό.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα
750 γρ. κολοκύθα (σε κύβους)
750 ml ζωμό κοτόπουλου
125 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας λάδι από καρύδια
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 μήλο
1 λευκό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού καφέ τζίντζερ
καρύδια (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το μήλο στα τέσσερα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το τζίντζερ και το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις φέτες μήλου και την κολοκύθα και τα μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το ζωμό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα ώσπου να σιγοβράσει η κολοκύθα, 20 λεπτά περίπου. Στο τέλος, βάζουμε στο multi το μείγμα για να ρευστοποιηθεί και να γίνει κρεμώδες. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι και λίγα καρύδια σπασμένα.

Tips: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καρύδια, φιστίκια Αιγίνης.

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ CHUTNEY ΚΑΙ ΣΥΚΑ


Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο στήθος γαλοπούλας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
25 ml κονιάκ
1 κιλό κάστανα
10 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml ξύδι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
500 γρ. μανταρίνια
1 εσαλότ
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Για την γαλοπούλα

Κόβουμε σε τέσσερεις φέτες τη γαλοπούλα, τις χτυπάμε με το μπάτι για να γίνουν λεπτές σε σχήμα τετραγώνου και τις αλοτοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον ατμό για περίπου 8-10 λεπτά τα φιλέτα γαλοπούλας μέσα στη μεμβράνη. Βάζουμε τα κάστανα σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Τα σουρώνουμε και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης τα εσαλότ και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κάστανα και την καστανή ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το ξύδι και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο μέχρι να καλύψει το μείγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να δέσει.

Για την σως
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Όταν καραμελώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύδι και περιμένουμε λίγο έως ότου εξατμιστεί. Κατόπιν, προσθέτουμε τα σύκα και τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν με το υπόλοιπο βούτυρο.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, βάζοντας μια στρώση chutney από κάστανα, τη γαλοπούλα από πάνω και περιχύνουμε με λίγη σως.

Tips: Αντί για σύκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα βερίκοκα.

More from

Gourmet

«Συνάντηση με τον Στέλιο Παρλιάρο»: Η Ελένη Ψυχούλη συνομιλεί με τον αγαπημένο ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει το Preludio, τη νέα του γλυκιά δημιουργία ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής

Το rainbow bagel του Williamsburg είναι η νέα εμμονή των foodies

Οι ουρές έξω από τα κατάστημα θύμιζαν αυτές του cronut

"Σοκολάτα": Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με λαχταριστές συνταγές

Νέα σειρά βιβλίων από τον Άκη Πετρετζίκη

Μους αβοκάντο σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Κατάλληλο και για vegans!

Happy #PancakeDay!

Αυτή είναι η μέρα του χρόνου που οι θερμίδες δεν μετράνε

S. Pellegrino Young Chef 2016: Ο γαστρονομικός διαγωνισμός επιστρέφει για 2η χρονιά

Ποιος θα είναι ο καλύτερος Young Chef στον κόσμο;

Cupcakes με αμύγδαλα και frosting βανίλιας από τον Διονύση Αλέρτα

Βρες ακόμα περισσότερες συνταγές στο τεύχος του 7ΜέρεςTV που κυκλοφορεί την Παρασκευή 05/02

Η Nestlé στηρίζει το παιδικό χωριό S.O.S.

Μία συγκινητική πράξη αγάπης συγκέντρωσε 50.000 κουπόνια βοηθώντας τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

High- End Cuisine: Εσύ ψήφισες το αγαπημένο σου εστιατόριο;

Να πώς θα πάρεις και εσύ μέρος στα βραβεία Tasty Guide Awards 2016

6 cool ελληνικά προϊόντα που θέλεις στην κουζίνα σου

Εξαιρετική ποιότητα, διακρίσεις και καινοτομία

Συνταγή για αμυγδαλωτά με μανταρίνι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα πανεύκολο κέρασμα με ελάχιστα λιπαρά και πολλά ευεργετικά συστατικά από τα αμύγδαλα και το σουσάμι.