Οι συμβουλές από 7 σεφ για να κάνεις επικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Οι συμβουλές από 7 σεφ για να κάνεις επικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Συνταγή για αντιοξειδωτικό super food παγωτό χωρίς ζάχαρη
Συνταγή για αντιοξειδωτικό super food παγωτό χωρίς ζάχαρη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF28.11.2016

Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει μία ωραία ιδέα για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας

Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς δίνει μία ωραία ιδέα για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας
 

Μερίδες: 10, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (καθαρό βάρος)
100 γρ. μέλι, ελαφρώς χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
100 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα τεμαχισμένα μήλα και αχλάδια με το μέλι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το λάδι τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλλου τοποθετούμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο, για να μην ξεχυθούν τα φρούτα από το πλάι, και κατόπιν τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και λαδώνουμε όλη την επιφάνειά του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα περίπου. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, πασπαλισμένο με άχνη.

Tip
Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό με σος βανίλιας (κρεμ ανγκλέζ) ή με άγλυκη σαντιγί.

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα