Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου
Συνταγή για μαγειρίτσα με σταμναγκάθι από τον Λευτέρη Λαζάρου
Δύο εύκολες αλλά ιδιαίτερες συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος
Δύο εύκολες αλλά ιδιαίτερες συνταγές για τους λάτρεις του κρέατος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF22.04.2016

Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, «Τσουρέκια και Κουλούρια», στο 7 Μέρες TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται τη συνταγή για το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι με προζύμι, στο νέο βιβλίο συνταγών «Τσουρέκια και Κουλούρια» που κυκλοφορεί με το 7 Μέρες TV την Παρασκευή 22 Απριλίου.

ΥΛΙΚΑ:
1.250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. φρέσκια μαγιά
350 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ και 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
(χλιαρό)
7 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
3 βανίλιες
300 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό
διάλυμα αβγού για επάλειψη (1 κρόκο αβγού
ελαφρά χτυπημένο με 3-4 κ.σ. νερό και 1 κ.σ.
ζάχαρη)
φιλέ αμυγδάλου

1. Από το προηγούμενο βράδυ πιάνουμε προζύμι
τη μαγιά. Σε μέτριο μπολ θρυμματίζουμε τη μα-
γιά και προσθέτουμε 3/4 φλ. νερό, 1 κουταλιά
από τη συνολική ζάχαρη και 4-5 κουταλιές από
το συνολικό αλεύρι. Ζυμώνουμε τον πηχτό χυλό,
σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε αρκετές
ώρες να γίνει ,έως και μία νύχτα.

2. Την επόμενη ήμερα βάζουμε το κοσκινισμένο
αλεύρι στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το
αλάτι και ανακατεύουμε να πάει από κάτω,
κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτου-
με τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τη μαστίχα, το
μαχλέπι, το ξύσμα, τις βανίλιες και το προζύμι.
Ζυμώνουμε τα υλικά για 2 λεπτά με το γάντζο
να ανακατευτούν.

3. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά
το χλιαρό βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμω-
μα για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η
ζύμη να κάνει κόρδες και ανασηκώνοντάς τη
να σηκώνεται όλη μαζί και να μην κόβεται σε
κομμάτια.

4. Την τοποθετούμε σε μεγάλη καθαρή λεκάνη
(υπολογίστε ότι θα πάρει 3 φορές τον όγκο της
η ζύμη, άρα θέλουμε μεγάλη λεκάνη για το
φούσκωμά της). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και
πετσέτες τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουρα-
στεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για περίπου
3 ώρες.

5. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την πατάμε με
τα χέρια να ξεφουσκώσει, μαζεύουμε τις ενώ-
σεις από κάτω και την τοποθετούμε ξανά στη
λεκάνη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να
ξεκουραστεί και να κάνει το δεύτερο φούσκω-
μά της. Για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ακόμα.

6. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζου-
με σε 6 μέρη (τσουρέκια). Κάθε κομμάτι ζύμης
το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και πλάθουμε

6 ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30′

ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 30′, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 45′

Για περισσότερες συνταγές επισκέψου το argiro.gr

More from

TASTY GUIDE

Στο Λονδίνο μπορείς να δειπνήσεις μέσα σε ιγκλού

Στο Coppa Club κατά μήκος του Τάμεση

Σούπερ υγιεινό κέικ με χαρουπάλευρο

Ποιος είπε πως η διαιτολόγος δεν απολαμβάνει γλυκά τις Κυριακές. Η Κλειώ Δημητριάδου φτιάχνει σοκολατένιο κέικ με χαρουπάλευρο.

Αυγά benedict με σος ολαντέζ από αβοκάντο

Ο διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού

Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς

Βρήκαμε το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου και είναι ακριβώς έτσι όπως το είχες ονειρευτεί

Θεωρείται το κορυφαίο του πλανήτη σύμφωνα με το Tripadvisor

Οι bio, organic και vegetarian διευθύνσεις της πόλης που πρέπει να ξέρεις

Οι εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας

Σπιτικές φρυγανιές με chia και λιναρόσπορο

Φτιάξε φρυγανιές chia με λιναρόσπορο σύμφωνα με την κετογονική δίαιτα

Spread μήλου χωρίς ζάχαρη: Το τοστ σου θα το λατρέψει!

Αργομαγειρεμένο γλυκό spread μήλου, που θα συνοδεύσει αρμονικά το τοστ σου τα φθινοπωρινά απογεύματα