Tasty Guide : Συνταγές από Chef22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2016

Συνταγή για εύκολα παραδοσιακά τσουρέκια με προζύμι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Βρες το νέο βιβλίο συνταγών, «Τσουρέκια και Κουλούρια», στο 7 Μέρες TV που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται τη συνταγή για το πιο εύκολο παραδοσιακό τσουρέκι με προζύμι, στο νέο βιβλίο συνταγών «Τσουρέκια και Κουλούρια» που κυκλοφορεί με το 7 Μέρες TV την Παρασκευή 22 Απριλίου.

ΥΛΙΚΑ:
1.250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
100 γρ. φρέσκια μαγιά
350 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. γάλα εβαπορέ και 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
(χλιαρό)
7 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.γ μαχλέπι κοπανισμένο
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
3 βανίλιες
300 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο χλιαρό
διάλυμα αβγού για επάλειψη (1 κρόκο αβγού
ελαφρά χτυπημένο με 3-4 κ.σ. νερό και 1 κ.σ.
ζάχαρη)
φιλέ αμυγδάλου

1. Από το προηγούμενο βράδυ πιάνουμε προζύμι
τη μαγιά. Σε μέτριο μπολ θρυμματίζουμε τη μα-
γιά και προσθέτουμε 3/4 φλ. νερό, 1 κουταλιά
από τη συνολική ζάχαρη και 4-5 κουταλιές από
το συνολικό αλεύρι. Ζυμώνουμε τον πηχτό χυλό,
σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε αρκετές
ώρες να γίνει ,έως και μία νύχτα.

2. Την επόμενη ήμερα βάζουμε το κοσκινισμένο
αλεύρι στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το
αλάτι και ανακατεύουμε να πάει από κάτω,
κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και προσθέτου-
με τη ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, τη μαστίχα, το
μαχλέπι, το ξύσμα, τις βανίλιες και το προζύμι.
Ζυμώνουμε τα υλικά για 2 λεπτά με το γάντζο
να ανακατευτούν.

3. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνουμε σιγά σιγά
το χλιαρό βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμω-
μα για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η
ζύμη να κάνει κόρδες και ανασηκώνοντάς τη
να σηκώνεται όλη μαζί και να μην κόβεται σε
κομμάτια.

4. Την τοποθετούμε σε μεγάλη καθαρή λεκάνη
(υπολογίστε ότι θα πάρει 3 φορές τον όγκο της
η ζύμη, άρα θέλουμε μεγάλη λεκάνη για το
φούσκωμά της). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και
πετσέτες τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουρα-
στεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο για περίπου
3 ώρες.

5. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο, την πατάμε με
τα χέρια να ξεφουσκώσει, μαζεύουμε τις ενώ-
σεις από κάτω και την τοποθετούμε ξανά στη
λεκάνη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να
ξεκουραστεί και να κάνει το δεύτερο φούσκω-
μά της. Για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ακόμα.

6. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζου-
με σε 6 μέρη (τσουρέκια). Κάθε κομμάτι ζύμης
το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και πλάθουμε

6 ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 30′

ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΥΣΚΩΜΑΤΟΣ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 30′, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 45′

Για περισσότερες συνταγές επισκέψου το argiro.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ CHEF

Συνταγες απο Chef26 Σεπτεμβρίου 2017

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

pancakes
Συνταγες απο Chef30 Αυγούστου 2017

Σούπερ healthy pancakes με βρώμη και γιαούρτι από την Άντα Λιβιτσάνου

Η Άντα Λιβιτσάνου ετοιμάζει σούπερ υγιεινά pancakes με βρώμη και γιαούρτι για ένα τέλειο ξεκίνημα τη ημέρας γεμάτο ενέργεια.

Συνταγες απο Chef10 Ιουλίου 2017

4 καλοκαιρινές και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά του Αιγαίου

Ο Cool Artisan φέρνει καλοκαιρινό αέρα μέσα από τις συνταγές του

Συνταγες απο Chef21 Ιουνίου 2017

5 + 1 συνταγές για σπιτικό παγωτό από τον Cool Artisan

Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σπιτικό παγωτό, με ή χωρίς παγωτομηχανή

Best of network